Strelski pohod udbovca Gregoriča iz Izole, ki je ubil dva človeka in enega ranil, bomo državljani drago plačali!

Foto: STA

Policist, ki ga je v strelskem napadu v izolski bolnišnici avgusta 2016 hudo ranil nekdanji pripadnik udbe Darko Gregorič iz Svetega Antona, toži državo za odškodnino. Tri leta po napadu je še vedno na bolniški, odškodnina, ki jo je dobil od zavarovalnic, pa da ni pokrila celotne škode, ki jo je utrpel. Za zdaj so dosegli dogovor glede materialne škode, poročajo mediji.

V streljanju v izolski bolnišnici je nekdanji agent Službe državne varnosti Darko Gregorič 22. avgusta 2016 ubil urologa Guillerma Martinesa Bustamanteja in policista Iva Žnidaršiča. Nato je streljal še na dva policista izolske policijske postaje ter hudo ranil policista Ljuba Patricija Krajnca.

Iz zdravniških krogov smo v času umora prejeli podatek, da je bil umor zdravnika izveden profesionalno. Gregorič je zdravnika najprej ustrelil v prsi, ta je padel in se začel plaziti po tleh. Storilec je nato stopil za zdravnika in ga ustrelil še v tilnik. Laik, s psihičnimi problemi, ne bi mogel izvesti tako preciznega umora. Še vedno torej ni uradnih pojasnil policije, kje je Gregorič dobil orožje. Glede na to, da je bil storilec pripadnik Udbe lahko sklepamo, da je orožje prišlo iz ilegalnih udbovskih skladišč.

Država mu mora plačati več
Zavarovalnice, pri katerih ima ministrstvo za notranje zadeve zavarovano civilno odgovornost, so Krajncu že izplačale nekaj več kot 53 tisoč evrov odškodnine. Policist zdaj državo toži, ker je po njegovem prepričanju materialna in nematerialna škoda, ki jo je utrpel, večja od izplačanega zneska. Zato od svojega delodajalca terja poplačilo razlike, poročajo Primorske novice.

Darko Gregorič na seznamu sodelavcev Službe državne varnosti.

Minuli teden so z državo dosegli dogovor o poplačilu materialne škode za obdobje zadnjih treh let, za kar mu bo država plačala 16 tisoč evrov. Poleg tega bo odslej država mesečno plačevala tudi razliko v plači, ki bi jo prejemal, če ne bi bil na bolniški. Dogovor mora potrditi še vlada.

Dokaz iz mikrofilmov, da je bil Gregorič Darko sodelavec SDV.

Dokaz iz mikrofilmov, da je bil Gregorič Darko sodelavec SDV.

Niso pa se pogodili glede policistovega zahtevka za odškodnino zaradi nematerialne škode. Njegov odvetnik Franci Matoz vztraja, da mora država policistu plačati še 59 tisoč evrov odškodnine za telesne bolečine, strah, zmanjšano življenjsko aktivnost in skaženost. Sodišče čaka mnenje izvedencev medicinske stroke.

Policist pa od države terja tudi povračilo vseh stroškov, ki jih je imel s prevozi na preglede in ob zdraviliških zdravljenjih. Obravnava na delovnem sodišču se bo nadaljevala konec februarja, še poroča STA.

Rok Kranjc

 • Ružla Čkapi

  Matoz se je obogatil na račun davkoplačevalcev.

  • piko8

   Pokaži mi enega odvetnika, ki dela zastonj!!

   • Unikatna

    Nič ni zastonj…

   • Ružla Čkapi

    Jutri te bodo polna usta o Senici, Čeferinu, Kresalovi

   • Janez Korenjak

    Pokaži mi kogarkoli, ki dela zastonj…

  • KAPIBARA

   Hiše odvetnikov so postavljene na račun tožnikov..

 • Mademoiselle

  Ne poznam sicer omenjenega primera…So mi pa zanimive letnice rojstev omenjenih članov SDV zgoraj…Od leta 20 pa do zgodnjih petdesetih…Torej so nekateri danes stari šele okoli 60.
  Sprašujem se, ali so dotični kaj napredovali s svojo miselnostjo? Nekdo ki ni, je meni znan. dela v državni službi in vem, da ne slovi po poštenosti. Sprašujem se, koliko je še takšnih, ki menijo, da je vse treba nacionalizirati. In da je vse kar ni socialistično treba pospraviti. Ja, v letu 2019!

 • Antonius

  Vse skupaj je zreducirano na to, da je bil Darko Gregorič udbovec.
  Darko Gregorič je bil pacient z rakom na prostati, kaj je pacienta vodilo, da je znorel je pa v grob odnesel zdravnik Guillermo Martines Bustamant.
  Nehajmo se sprenevedati in zdravnikom kar na počez pripisovati avreolo poštenja, časti, spoštovanja zdravniškega poklica in njihovega poslanstva.
  Zdravnikom aroganca že dolgo časa ni več nekaj tujega.
  Bolj kot zdravnik sta žrtvi ustreljeni in ranjeni policaj.
  Moja zdravnica, prof, dr. medicine se je zelo naglas vprašala, kaj je, kako je zdravnik obravnaval 70 letnega pacienta, da se je v ordinacijo kasneje vrnil s pištolo.

  • Mademoiselle

   Ja to je res, ja.

   No, Veliko krivdo in odgovornost nosi trenutni zdravstveni sistem (mafija). Po mojem amaterskem mnenju. Zdravniki so omejeni s strani zavarovalnic, sami ‘stiskajo’ – varčujejo – pri napotnicah in tako naprej. Seveda, da vsak za svoje zdravje želi najboljše, vse raziskave, čim hitrejše okrevanje ipd..Normalno da se komu izmed pacientov – sicer na povsem neprimeren, a razumljiv način – zmeša.

   Ali pa je bil ta gospod eden izmed tistih ‘starih šol’, ki je mislil da mu vse v vsakem trenutku pripada, četudi za nek banalen razlog? Ne vemo.

   • Antonius

    Mademoiselle, možakar je imel raka, zato bi ga moral zdravnik obravnavati s posebnim občutkom. Nekatere vrste rakov se na mehkih tkivih zelo hitro razvijajo, množijo, zato je povsem razumno razmisliti, zakaj se je ob verjetno nepravilnem ravnanju zdravnika pacientu utrgalo.
    Pacientu ni pripadalo nič več, kot pripada vsem ostalim pacientom. Da pa svoje paciente znajo zdravniki vleči za nos je pa skoraj celi Sloveniji tudi poznano.
    Kje ima zdravnik svojo vest, ko pacientu hladnokrvno predpiše ničvredno zdravilo?
    Prijatelj je imel srečo, da je posredovala njegova žena zdravnica. Biološko zdravilo mu je rešilo življenje, štirje pacienti z enako bolezensko težavo so pa zaradi generičnih zdravil pokojni.
    Zdravniki?! Oni bi morali povzdigniti glas, pa so tiho. Obnašajo se kot, da so nerazumno dolge čakalne vrste nekaj normalnega. Kenda v otroški bolnici je bil živi primer, da bi se mi v zvezi z mojim umrlim otrokom ali vnukom zagotovo utrgalo.

    • Ružla Čkapi

     Kako sofisticirano dragi @Antonius nagovarja določenega posameznika na kaznivo dejanje in targira na dr. Kendo.

    • Mademoiselle

     Se z vsem strinjam kar pišete. Ja, veliko zdravnikov gleda na svoj poklic kot na posel, ne neko poslanstvo. Ampak je pa tudi res, da so omejeni na vseh področjih. €.
     Tudi Mojemu dedku so predpisali generična zdravila, po posredovanju njegovega prijatelja zdravnika, je dobil mnogo boljša. Je to prav? Po moje, ne.
     In to se dogaja ljudem, ki vse življenje vplačujejo v blagajno, na koncu si pa obravnavan kot tretjerazredni. Medtem ko se nekateri ‘zaslužni’ zdravijo v Švici.

     Človek je ubil menda nadarjenega zdravnika, pa že tako primanjkuje urologov. To ni bilo prav. No, spremenilo se pa tudi ni nič.

     • Antonius

      Nadarjenost je samo ena plat zgodbe, druga je zdravnikovo osebno ravnaje. Pacientu so prelagali datum zdravniške obravnave in zdravljenja, on se je pa z rakom med nogami sprehajal okoli, preklinjal in razmišljal, dokler mu ni počilo.
      Poznam primer, ko je kirurg mirno pustil na cedili paciente z že dogovorjeno operacijo, jih s soglasjem strokovnega vodstva bolnice prenaročil in šel v privatno bolnico opraviti kirurške posege. Privatna bolnica je pokasirala tristo, kirurg pa za en zelo spodoben avto.
      Naj dodam, da ne sodim med ljudi, ki bi kar na počez kritizirali zdravstvo. Dvakrat, skupaj skoraj tri leta zdravljenja imam za seboj in sem takratnim zdravnikom še danes do dna hvaležen. Nisem postal invalid, kar bi se mi zlahka zgodilo. Sotrpin iz Mislinje z enako diagnozo je pa celo življenje preživel z berglami.

  • Andrej, Miha ali Jure

   Bivši udbovci imajo doma pištole. Pridejo in te ustrelijo. In nikom ništa.

  • Janez Korenjak

   Antonius, le delno se lahko strinjam s teboj. Moj mnogo starejši dober znanec se je poslovil z isto diagnozo in v njegovih zadnjih mesecih sem lahko spremljal vso razlčlovečenost zdravstvenega sistema.
   Prav pograbilo me je, da bi šel s pištolo delat red. V domišljiji seveda, kot preblisk iz jeze. Marsikdo na glas reče, da bi jih vse postrelil…. mar ne? Ampak v realnosti je tako dejanje pač naklepni umor, ni opravičljivo prav z nobenim argumentom.
   Naklepnega umora najbrž ne bi bilo, če ne bi morilec posedoval neregitstriranega orožja, očitno podedovanega iz arzenala SDV. In v tem “tiču grmi zajec”: navadnim smrtnikom je dostop do orožja tako omejen, da smo pravzaprav država razoroženih, nemočnih državljanov. Koliko je še takih, kot je bil morilec?
   Bo vsaka bolezen opravičilo za umor? Tudi demenca….?
   Saj razumeš poanto: morilec glede na okoliščine ne bi smel posedovati orožja, niti v liberalni Ameriki ne.
   Da se je to zgodilo, so krivi ostanki v resnici nikoli razgrajenega SDVja, ne bolezen ali nehumano zdravstvo.

   • Antonius

    Samo o tistem delu mojega komentarja s katerim se ne strinjate.
    Lovci niso udbovci, zato imajo povsem legalno v lasti tudi revolversko orožje. Jaz se ne osredotočam na dejstvo, da je bil pacient in storilec umorov udbovec, ki je imel v lasti strelno orožje. Izpostavljam vprašanje, kako se je do pacienta obnašal zdravnik, da je pacientu spodneslo pamet in je storil, kar je storil.
    Sicer pa, med oboroženimi je v trajen spomin podarjenega neverjetno število revolverskega orožja. Navsezadnje se človeku lahko utrga tudi z nožem v roki.
    Zdravnik je za=bal in povzročil neverjetno posledico.
    70 let starega pacienta so pošiljali od vrat do vrat, zavlačevali z njegovim zdravljenjem in upali, da ga bo prej pobralo. Pa se je odločil in vzel še zdravnika s seboj. Žrtvi sta umorjeni in ranjeni policaj.

    • Janez Korenjak

     “Žrtvi zdravnikovega ravnanja sta umorjeni in ranjeni policaj.”

     O ravnanju zdravnika ne vemo ničesar, do sedaj ni bilo izkazano. Četudi bi bil odnos zdravnika do morilca (pacienta) slab, neprimeren in škodljiv, posamezen zdravnik v celotni verigi zdravstvene oskrbe ne more biti celostno odgovoren za morebitno krivico, ki jo je morilec utrpel.

     Razumem tvoj zapis, ker imaš negativne izkušnje. Slaba dejanja zdravnikov, kot tudi v celoti zafurano zdravstvo… vse to pa ni opravičilo, da nekdo vzame pravico v svoje roke in pri tem poškoduje celo druge. Slabo ravnanje zdravstva je povod, da se je morilcu odpeljalo – povod pa ni opravičilo.

     Glede orožja pa… Legalno posedovati orožje je administrativna telovadba za utežmi na nogah. ZDA ima bolj liberalno prakso. Rezultat pa je, kot je odlično analiziral Mitja Iršič v tej kolumni:

     https://nova24tv.si/kolumna/zakaj-v-zda-nikoli-ne-bodo-kapitalistov-sterali-z-bajoneti-v-morje-v-sloveniji-pa-je-le-se-vprasanje-casa-kdaj-jih-bodo/

     • Antonius

      Nehajva filozofirati, slovensko zdravstvo nima pri odločitvi zdravnika popolnoma nič.
      Zdravnik je s podcenjevanjem psiho stanja pacijenta zajebal.
      Moja zdravnica se ni zastonj vprašala, kako je zdravnik pacienta obravnaval. Ne nazadnje tudi zdravniki vedo nekaj o psiho stanju pacientov.
      Človeka z rakom ne moreš pošiljati od vrat do vrat.
      Ko se pacient sreča z diagnozo, najprej pomisli, koliko časa še.
      Ravnanje zdravnika ne nazadnjene ne more biti vse splošni slovenski medicinski problem.

   • Ružla Čkapi

    Naj bi še ostali drzavljani-bolniki z neozdravljivo boleznijo imeli orožje, pravite?

    • Janez Korenjak

     Saj ga že imajo in v tem je problem. Skupina državljanov, ki jo navajaš, so neozdravljivo oboleli za kroničnim levičarstvom. Kroničnim pa zato, ker se že skoraj dve stoletji, od Marxa naprej, kot herpes v različnih oblikah pojavljajo v družbi.

     Bili so komunisti, pa nacional socialisti, potem samoupravni socialisti, vmes demokratični socialisti, malo so odkrita Levica in v različnih pojavnih oblikah: od agresivne Antifa do miroljubnih ekoteroristov.

     Kot si lepo napisal: sicer državljani, ampak bolniki z neozdravljivo boleznijo. Ki seveda nikakor ne bi smeli posedovati orožja.

    • Observer

     Marsikaj kar ljudje mislijo, da je neozdravljivo, se da pozdraviti. Pranje možganov zadnjih nekaj desetletij je naredilo svoje.

    • Šobar Davorin

     Nevejš.Taki, ki si pravijo samoosvoboditelji in so kradli orožje, ki ga je kupila stara TO z našim denarjem. Poklej so ga en del prodali na hrovaško in v bih, en del pa nekaku zadržali. Čez sedem lejt use prou pride, so si djali.

     • lukamiha

      Osel!

  • freedomfighter

   Ah daj no daj sedaj pa zahajamo ze v tiste vode da so zrtve krive ko nekdo ozvaja teroristicni napad…ne prodajati jocker motiva…kdor vzame pistolo in strelja civiliste je zlocinec, norec in vse ostalo negativno…vevina ljudi ima tezave v zivljenju pa za to ne ubije svojega sefa, soseda, zdravnika itd.

   • Observer

    Ko bi ljudje dojeli kako farmacija laže glede raka in naravnih zdravil, ki jih skriva, bi tudi dojeli kakšen norec, zlocinec in vse ostalo je farmacija.

    Če bi naravna zdravila, ki so jih pometli pod preprogo bila v javni zavesti, do tega dogodka ne bi nikoli prišlo, ker bi rak v vseh primerih bil 100% pozdravljen. Zdravnik v tem primeru bi zdravil pacienta s THC in CBD smolo, mu pozravil raka, in namesto, da bi dobil metek v prsi in tilnik, bi dobil od njega roko in zahvalo. Žrtve farmacije pa so prav tako zdravniki, ki so prav tako indoktrinirani in ukalupirani v sistem laži. Marsikateri zdravnik je že spregledal glede tega. Nazadnje sem poslušal Doktorja specialista splošne kirurgije in urologije iz Mariborske klinike, ki je pozitivno govoril o konoplji potem, ko je imel sam zdravstvene težave in ni prenašal tablet in se je zatekel k konoplji, ki ga je pozdravila.

    • freedomfighter

     Ja kako grozna je ta lazna medicina…od izuma cepiv smo iztrebili najnevarnejse bolezni v druzbi…res hud nateg…me zanima kako bos to razlozil da ravno z izumom cepiv tako obcutno pade stevilo nevarnih innalezlivih bolezni…mogoce se je pa bog nakljucno ravno takrat odlocil da zacne pomagati ljudem kaj ne hahah…vi teoretiki zarot vedno vidite samo tiste dokaze ki so vam vsec ostale pa spregledate…prav imas da je formacija biznis in da je del zdravil nedelujoc ampak je to dalec od tega da bi bila vsa zdravila nedelujoca…od otroske paralize naprej…ampak ti imas sigurno razlog zakaj je vse to laz…sam uzivam marihuano ampak tem vasim skrajno levicarskim idejam da je marihuana cudezno zdravilo je neumnost…ce komu mi vsec moderna medicina se ji lahko brez problema odpove in se doma zakaja z marihuano temu tipcku ni prav nihce tega prepriceval ker je celotno zdravljenje prostovolno…nihce te ne more siliti da jemles zdravila…ce te pa prepricajo da jih je pa to spet tvoja krivda…enkrat ze sprejmite dejstvo da so ljudje za svojo bedo in svoje odlocitve krivi sami

  • Observer

   “V streljanju v izolski bolnišnici je nekdanji agent Službe državne varnosti Darko Gregorič 22. avgusta 2016 ubil urologa Guillerma Martinesa Bustamanteja in policista Iva Žnidaršiča. Nato je streljal še na dva policista izolske policijske postaje ter hudo ranil policista Ljuba Patricija Krajnca.”

   Še nekaj bi dodal vašemu komentarju. Če bi zdravniki dali pacientom recimo THC in CBD smolo konoplje in jim s tem 100% pozdravili raka, do tega ne bi nikoli prišlo. Tako da je najbolj kriva za nastalo situacijo pokvarjena farmacija, ki skriva vse naravne terapije pred nami. Smrt zdravnika in poškodbe policista so na njihovem računu. Po celem svetu kujejo miljardne dobičke na trpljenju ljudi in skrivajo vsa naravna zdravila, ki pozdravijo raka. In enemu se je dokončno utrgalo.

   Sedaj hočejo prepovedati še CBD banda farmacevtska pokvarjena pohlepna, da bi prodajali svoj sintetični CBD in imeli monopol. Sintetični CBD se nikakor ne more primerjati z naravnim. Pa se je minister Počivalšek postavil na stran pridelovalcev konoplje in podjetij, ki proizvajajo izdelke iz naravnega CBD-ja. Njegova izjava je bila v Točki preloma ta četrtek. Prevrtite nazaj in poglejte. Vsaj nekaj od SMC-ja.

   • freedomfighter

    In kdo.mislis da bo ob legalizaciji prevzel industrijo pridelave konoplje? Formacevtska industrija…zakone lahko vedno spisejo tako da dajejo prednost multinacionalkam ker one imajo denar za lobiranje povorecen uzivalec marihuane pa ne

  • Marko Balant

   Logično, torej ustreliš vsakega s katerim se ne strinjaš ali pa je samo ta primer, ko je udeležena?

 • ludvig

  ..udbovcu zapleniti premoženje in poplačati nastale stroške…

  • Andrej, Miha ali Jure

   To. Točno.

 • Unikatna

  Vprašanje kaj je bil povod oz. vzrok za ta pohod!? Ampak, koliko je na smrt bolnih, kolikšnim zdravniki ne morejo več pomagati tudi pri ostalih boleznih (lajšajo ti lahko le bolečine) in ne boš šel streljati zdravnikov, itd.

  Res je dobil premalo odškodnine, ker za vse to kar se mu je zgodilo in kar je prestal, ni denarja, da bi lahko preplačali!

 • tasilo

  Ja pa kva še, no … Zakaj policaju odškodnina?! Sam se je odločil za delo policista, nihče ga ni silil. S tem se je zavedal in sprejel tveganje, ki ga ta poklic prinaša, strinjal se je s plačo in delovnimi razmerami. Zavedal se je, izrabljal in zlorabljal je pa tudi prednosti tega poklica. Zakaj pa ni bil raje avtomehanik ali vodovodar!? Zakaj pa ni raje študiral biologije, zgodovine, teologije!? Tam se mu ne bi kaj dosti hudega zodilo

  Alora, policaju invalidska penzija, eno uradno trepljanje po rami pa čao.

  • Milan Onič

   Opravljal je svoje delo, prišel je reševati življenja, tako, da je izpostavil svojega za neznance! Moralno je sporno in oholo kar ste napisali, sram vas bodi! Me zanima kaj bi tvezili, če bi se sami znašli v isti situaciji! In ja, po zakonu, policistom pripada odškodnina, pri poškodbah pri delu kot tudi v drugih poklicih, pač je postopek takšen, da moraš zahtevati, razumljivo, preko sodišča! Če pa iz same zlobe tako mislite kot pišete, pa vam tako ni pomoči! Pa lep dan!

   • tasilo

    Quod scripsi scripsi.

    Če želite razpravljati z menoj, najprej predumajte in odgovorite na moja vprašanja, šele potem boste lahko zganjali “moralnega” pravičnika. (Razen če niste policaj … Potem vam ni treba niti dumati niti razpravljati.)

    Pa lep dan tudi vam …

    • Ružla Čkapi

     Prej bi rekel, da ste vi policaj, glede na postopek, ki ga zahtevate kot uradna oseba.

    • Viktorh

     Le kako pričakuješ razumevanje za svoje neumnosti?
     Zakaj bi morali odgovarjati na tvoja, retorična vprašanja?
     Pomoč potrebuješ prav TI.

   • Ružla Čkapi

    Pripada ti odškodnina prek zavarovalnice ne države, ali pač?
    Imate pa prav, enako bi za sebe in druzino poskrbel vsak posameznik tudi sebično @Tasilo.

    • Janez Korenjak

     Ne. Pripada ti odškodnina od odgovornih – tudi zavarovalnica terja (potem ko oškodovancu poravna škodo) od odgovornih odškodnino nazaj. Ker pa ta škoda niti ni bila pokrita z zavarovanjem iz njegovega delovnega razmerja, pa je popolnoma jasno, da mora oškodovani neposredno terjati tistega, ki je odgovoren… in ker država ni poskrbela in je dovolila, da ima nekdanji pripadnik politične policije neregistrirano orožje, je v celoti odškodninsko odgovorna za nastalo škodo.

     • Ružla Čkapi

      V redu razlaga in sprejemljiva vsaj zame.

  • Viktorh

   Ti pa nimaš 100 pik.

   • Rožle

    Tut 10 jih nima …

  • traktor

   Mojster, tole pa v Sloveniji, ne pije vode. Čudno. pa nihče ne mara policajev. Imajo jih za frustrirane osebe, ki gredo v ta poklic, da lahko vrnejo delček svojih frustracij skozi zajebavanje državljanov. Ko pa napišeš argumentirano, kaj pomeni biti policaj, pa udarijo po tebi z vsem praznim orožjem, kar ga premorejo.

 • Andrej, Miha ali Jure

  Jaz sem na ta dogodek čisto pozabil.

 • Janez Korenjak

  Meni je vsota vseh odškodninskih zneskov še vedno premalo… sicer pa, kot mi je prijatelj odvetnik plastično pred leti razložil:
  – če na delovnem mestu v ZDA izgubiš prst, boš dobil vsaj 500.000€ odškodnine;
  – če se ti isto zgodi v Nemčiji, dobiš, 250.000€;
  – v Sloveniji morda 20.000€;
  – v Srbiji bi se ti pa smejali: “Jesi li ti muško ili nisi…?”

  • KAPIBARA

   Što južnije..
   To tužnije..

 • terminalar

  Malce prenizko je šel. Počit bi moral ministra.

  • Janez Mayer

   Minister je lutka, nastavljena s strani politike z nalogo, da omogoča nadaljevanje kraje denarja iz zdravstva.
   Torej….no?

 • Garbage man

  Kaj pa če nekdo, ki ni udbovec nadleguje milčija do …..

 • freedomfighter

  Ne stekam…a ni pravilno da drzava placa policaju vse stroske zdravljenja ce se ta poskoduje na delavnem mestu

  • Janez Mayer

   Ja, pa pričakoval bi še nadomestilo plače, ker zaradi dogodka v službi ne more več opravljati svojega dela…
   Ne gre, imamo predolgo leve vlade, no.

  • Ružla Čkapi

   Res je, ko se bo na protestih rumenih jopičev poškodoval policist bo tudi terjal od države oz davkoplačevalcev odškodnino.

   • Janez Korenjak

    Točno to se tudi dogaja. Pa ne samo to: opozarjajo na povišano samomorilnost policistov. V Franciji je samo še vprašanje časa, kdaj bodo tudi policisti oblekli rumene jopiče.

 • Andrej Žalec

  Takšna zadeva sploh nebi smela na sodišče. Policisti so tvegali svoja življenja in bi za poškodbe ter psihično trpljenje morali dobit primerno odškodnino, brez da morajo to doseč preko tožbe! Policisti, zdaj vidite, kaj se vam lahko zgodi. Nič niste vredni naši vladi! Sramota.

 • Olga101

  Kdo je kriv, da udbaši obdržijo orožje? Odgovor: Murgle!

  • marijan

   Zato pa je bil v Izoli ubit mlad obetajoči zdravnik/specialist in policaj, ker takim dovolijo nositi orožje.
   Uniformiranim starcem, otrokom, ženskam dovolijo nositi aktivno orožje.
   To ni normalno, kot še marsikaj drugega ne.

  • freedomfighter

   Jaz sem pa mislil da na desnici podpirate pravico da vsak okoli skace z mitraljezom vsaj tako zgleda vsakic ko proba kdo omejiti dostop do orozja…ne vem za kaj bivsi udbovec nebi smel imeti orozja ce ga ima lahko vsak drugi

 • bubamara

  Rdeča Primorska.