fbpx

Ta konec tedna policija prestregla več kot 120 ilegalcev, med katerimi očitno ni časti: med seboj se pretepajo in ropajo!

Foto: STA

Policijske postaje z različnih koncev Slovenije so minuli konec tedna skupno ujele kar 126 nelegalnih migrantov. Najbolj zasedeni so bili na območju koprske policijske uprave, na Koroškem sta ilegalca zmotila delovni proces v podjetju, kjer so ju morali zaposleni pridržati do prihoda policistov, na območju ljubljanske policijske uprave pa so dokazali, da med njimi ni časti. Potem ko so skupaj nezakonito prešli državno mejo, sta Afganistanca namreč brutalno napadla in oropala iranskega kolega, o čemer smo že poročali na Nova24TV!

Na območju PU Koper so bili tudi ta konec tedna najbolj zasedeni, obravnavali so namreč kar 78 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 33 tujcev, policisti PP Kozina 22, policisti PP Koper 14, policisti PMP Jelšane 5, policisti PP Sežana 3 in policisti PPIU Koper 1 osebo. Nihče izmed njih ni zaprosil za mednarodno zaščito in vsi bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom po zaključenih postopkih. Policisti PP Kozina, PP Ilirska Bistirca, PMP Jelšane in PP Koper obravnavajo 3 državljane Kosova ter po enega 1 državljana Brazilije, Gruzije in Albanije zaradi suma nezakonitega prehoda državne meje. Skupno tako obravnavajo 29 Turkov, 29 Pakistancev, 8 Alžircev, 3 Sirce, 3 Maročane, 2 Mongolca, 2 Tunizijca ter po enega Afganistanca in Eritrejca.

Na območju PU Novo mesto odkrili 25 migrantov
Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo izsledili državljana Libije, ki se je skrit med tovorom skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom. Konec tedna so bili z migranti zaposleni tudi na območjih Čudnega sela, Javorovice, Pustega Gradca, Meniške vasi, Goleka pri Vinici, Dragatuša, Kvasice in Novega mesta, kjer so izsledili in prijeli 24 ilegalcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z desetimi državljani Irana, petimi državljani Pakistana in po tremi državljani Bangladeša, Egipta in Maroka še niso zaključeni.

Foto: Twitter

Na Koroškem delovni proces zmotila dva Afganistanca, zaposleni v podjetju so ju zadržali do prihoda policistov
Tokrat o ilegalcih poroča tudi Policijska postaja Ravne na Koroškem, ki je v petek obravnavala dva državljana Afganistana, ki sta nelegalno prestopila državno mejo in se kar prek strehe priklopnega dela tovornega vozila vanj pretihotapila tako, da sta prerezala cerado in jo nato z notranje strani zašila. Potem ko je voznik parkiral tovorno vozilo na parkirišču podjetja, sta iz vozila skočila in ju je opazil receptor. Ta je obvestil policijo, zaposleni pa so ju pomagali pridržati na kraju dogodka do prihoda policistov, ki so migranta, stara 23 in 24 let, predali hrvaškim varnostnim organom.

Slika je simbolična

Ni časti med migranti: po nelegalnem prečkanju meje Afganistanca brutalno napadla in oropala Iranca
Na območju Ljubljane je bil ujet tujec, ki je nezakonito prestopil državno mejo, v Kostelu pa so jih prijeli še 10. Šlo je za Alžirce, Indijce in Pakistance, postopki z njimi pa še niso zaključeni. Še pred tem so na območju Ljubljane prijeli 9 tujcev alžirskega in maroškega porekla, s katerimi postopki prav tako še niso zaključeni. V petek je v naselju Briga domačin opazil Iranca s poškodovano glavo, policija pa je v postopku ugotovila, da sta ga po nezakonitem prečkanju meje napadla Afganistanca in ga oropala, nato pa pobegnila. Iranec je bil prepeljan v UKC Ljubljana in je zaprosil za mednarodno zaščito, nasilna Afganistanca pa policija še išče.

Rok Krajnc