Ta konec tedna policija prestregla več kot 120 ilegalcev, med katerimi očitno ni časti: med seboj se pretepajo in ropajo!

Foto: STA

Policijske postaje z različnih koncev Slovenije so minuli konec tedna skupno ujele kar 126 nelegalnih migrantov. Najbolj zasedeni so bili na območju koprske policijske uprave, na Koroškem sta ilegalca zmotila delovni proces v podjetju, kjer so ju morali zaposleni pridržati do prihoda policistov, na območju ljubljanske policijske uprave pa so dokazali, da med njimi ni časti. Potem ko so skupaj nezakonito prešli državno mejo, sta Afganistanca namreč brutalno napadla in oropala iranskega kolega, o čemer smo že poročali na Nova24TV!

Na območju PU Koper so bili tudi ta konec tedna najbolj zasedeni, obravnavali so namreč kar 78 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 33 tujcev, policisti PP Kozina 22, policisti PP Koper 14, policisti PMP Jelšane 5, policisti PP Sežana 3 in policisti PPIU Koper 1 osebo. Nihče izmed njih ni zaprosil za mednarodno zaščito in vsi bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom po zaključenih postopkih. Policisti PP Kozina, PP Ilirska Bistirca, PMP Jelšane in PP Koper obravnavajo 3 državljane Kosova ter po enega 1 državljana Brazilije, Gruzije in Albanije zaradi suma nezakonitega prehoda državne meje. Skupno tako obravnavajo 29 Turkov, 29 Pakistancev, 8 Alžircev, 3 Sirce, 3 Maročane, 2 Mongolca, 2 Tunizijca ter po enega Afganistanca in Eritrejca.

Na območju PU Novo mesto odkrili 25 migrantov
Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo izsledili državljana Libije, ki se je skrit med tovorom skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom. Konec tedna so bili z migranti zaposleni tudi na območjih Čudnega sela, Javorovice, Pustega Gradca, Meniške vasi, Goleka pri Vinici, Dragatuša, Kvasice in Novega mesta, kjer so izsledili in prijeli 24 ilegalcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z desetimi državljani Irana, petimi državljani Pakistana in po tremi državljani Bangladeša, Egipta in Maroka še niso zaključeni.

Foto: Twitter

Na Koroškem delovni proces zmotila dva Afganistanca, zaposleni v podjetju so ju zadržali do prihoda policistov
Tokrat o ilegalcih poroča tudi Policijska postaja Ravne na Koroškem, ki je v petek obravnavala dva državljana Afganistana, ki sta nelegalno prestopila državno mejo in se kar prek strehe priklopnega dela tovornega vozila vanj pretihotapila tako, da sta prerezala cerado in jo nato z notranje strani zašila. Potem ko je voznik parkiral tovorno vozilo na parkirišču podjetja, sta iz vozila skočila in ju je opazil receptor. Ta je obvestil policijo, zaposleni pa so ju pomagali pridržati na kraju dogodka do prihoda policistov, ki so migranta, stara 23 in 24 let, predali hrvaškim varnostnim organom.

Slika je simbolična

Ni časti med migranti: po nelegalnem prečkanju meje Afganistanca brutalno napadla in oropala Iranca
Na območju Ljubljane je bil ujet tujec, ki je nezakonito prestopil državno mejo, v Kostelu pa so jih prijeli še 10. Šlo je za Alžirce, Indijce in Pakistance, postopki z njimi pa še niso zaključeni. Še pred tem so na območju Ljubljane prijeli 9 tujcev alžirskega in maroškega porekla, s katerimi postopki prav tako še niso zaključeni. V petek je v naselju Briga domačin opazil Iranca s poškodovano glavo, policija pa je v postopku ugotovila, da sta ga po nezakonitem prečkanju meje napadla Afganistanca in ga oropala, nato pa pobegnila. Iranec je bil prepeljan v UKC Ljubljana in je zaprosil za mednarodno zaščito, nasilna Afganistanca pa policija še išče.

Rok Krajnc

 • samsara

  “Plemenitelji in bogatitelji” Evrope. Pa za penzije postaranih Evropejcev bodo tudi služili denar, ko bodo kot znanstveniki razvijali visokotehnološko družbo 21 stoletja.
  Tako so nam povedali in nam še trobezljao levičarji in globalisti.
  Na MMC-ju nam znajo povedati tudi, da so to “prebežniki”, ker bežijo pred nasiljem namreč.
  Če strnem, miroljubni znanstveniki, ki jih v Evropo žene zgolj in samo nesebični altruizem, z namenom razvijati nerazvito.
  Res, vredni vsakega centa tile levičarji in njim podložni javni mediji.

  • Garbage man

   Politikom, bo potrebno zaračunati za plače in penzije z obrestmi……če nimajo, tudi potomcem

 • Dragan Krstič

  N ulicah Londona so včeraj v enem dnevu 4 osebe bile smrtno izbodene z nožem, med njimi tudi nosečnica.

 • Franc Šink

  Modrijani iz vzhoda. Sledili so zvezdo repatico v obliki Angele Merkel.

 • Lisjak

  Policisti PP Ljutomer so danes, malo po 7. uri v mestu Ljutomer zaustavili dva osebna avtomobila znamke Volvo in Audi, italijanskih registrskih številk in prijeli oba voznika, državljana Srbije, o čemer smo že poročali. Iz PU Murska Sobota so sporočili, da je pri kontroli vozila bilo ugotovljeno, da v vozilu prevažata 15 državljanov Bangladeša, kateri niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenijo. Tujci so med postopkom zaprosili za mednarodno zaščito – azil.
  No,zdaj jih že po centru Prlekije lovijo.

 • samotoje

  29 Turkov?? Seveda, Turčija po novem ni varna država. Spet bo treba kresove prižgati. Kdo bo tokrat Sobieski?

 • branči

  imajo toliko denarja, kot prihrankov slo upokojenci ne bodo imeli do konca svojega ubobožanega življenja! da si pa lahko 2x zapečena golazen lahko privošči dopust v grčiji, srbiji, bosni in nazadnje v sloveniji, so pa proti edino naše turistčne agencije, ki ne morejo unovčiti svojih počitniških aranžmajev!

 • Estrim Rolls

  to je začaran krog. noben od njih noče biti tukaj. potem pa jih izsledijo in imajo na izbiro da zaprosijo za azil, ali pa nazaj v hrvaško in potem bosno. očitno se nekaterim ne da “več” in raje zaprosijo za azil. bolje bi bilo, da bi se potrudili na slovensko-hrvaški meji. da nič ne bo čez prišlo. tista malenkost ki bi se jim uspela prešvercat, pa hitro izvozit v italijo. če jih naši dobijo, je vrjetnost da zaprosijo za azil. potem jih bomo morali za vedno gledati

  • ZatonMesecnikov

   Bravo Estrih, končno ena pametna od tebe. Od leta 2015 že tulimo o potrebi po madžarskem tipu Zidu, pa so nas zasmehovali, pa se bali za turizem ob Kolpi in Sotli….

   • Estrim Rolls

    maš prav. ampak vsaka stvar ima dobro in slabo stran. če se “vgradimo” da nikogar ne spuščamo notri. bomo čez 100 let kot japonci in izraelci. slaba genetika in problem s staranjem prebivalstva

    • JANEZ GUS

     Bravo,kar te skrbi za genetiko.Da tvoja vsmerjenost na LGBT,ne bo zjebalo genetike.Rad bi poznal tvojo mamo,ali pa se danes obrača v grobu.

     • Estrim Rolls

      lahko sploh še bolj neumen izpadeš kot si že? pojdi na tem portalu na stran šola dravlje lgbt ideologija. pa tam preberi moje mnenje o tem. zakaj bi se moja mama kje obračala? zato ker takemu bebotu kot si ti ni všeč resnica?

    • ZatonMesecnikov

     Pa si vse pokvaril Estrih.

     Ne moreš verjeti. Postavi kot primer dve tehnološko in znanstveno najbolj razviti naciji na svetu, češ da so genetsko hendikepirani.

     Nasproti zelo uspešni Gvineji bissao, ki ima veliko genetsko diverzifikacijo.

     Daj ne piši butastih.

     • Estrim Rolls

      nisem napisal da so genetsko hendikepirani. ampak gredo v to smer. kakšne butaste naj bi pa pisal? zaprte skupnosti, in tiste države kjer je običajno da se poročajo sorodniki med seboj, da obdržijo bogastvo v svojih družinskih krogih. imajo vsi iste probleme. v kurcu genetika in s tem porast redkih genetskih bolezni. ne razumem zakaj si ob taki preprosti resnici užaljen? vsak kmet ki se ukvarja z ovčerejo oz. živinorejo ti lahko razloži to osnovnošolsko razumevanje. če hočeš imeti boder in zdrav klan ovc. moraš na vsake par let nabaviti par novih koštrunov. da to malo pojebejo da bo živina kvalitetna. poglej si mormonsko skupnost. oni so že 200 let se mi zdi, izulirani in zaprti v svoji skuščini. tam se rojevajo s takimi boleznimi, ki jih svet še ni videl. zato te še enkrat sprašujem, zakaj si užaljen zaradi osnovnošolskega razumevanja? lol

     • ZatonMesecnikov

      Padaš na neko multi kulti levičarsko agendo o genetski podhranjenosti zaprtih družb. Moderne nacije so nastale iz plemen, ki so se bolj ali manj mešala med seboj, cele doline so si fizično podobne, naprimer v Švici. tradicionalmega Angleža se prepozna na daleč, enako Šiptarja. Pa Italijana. Pa Rusa, če daš za prototip Putina. Ta spodnji so se slovencem zdeli eneki in so jih prepoznali takoj na ulici. Finci so podobni Nikaenenu ter hkrati Putinu.

      Pa nikjer ni zaznati, da bi te družbe bile kakorkoli hendikepirane zaradi genetske nedefirencialnosti. Še več, ravno genetsko zelo mešane afriške družbe indicirajo na določen hendikep v razvoju…

     • Estrim Rolls

      ne padam na nobeno agendo. ampak enostavno razumevanje …znanost ni na tvoji strani. pri nas v sloveniji je isto znano, da se v zabacanih vaseh ki so malo dlje od mest. da še danes najdeš kako osebo ki je produkt malega bratranca in sestrične. kot naprimer tista facebook morilca. ki sta svojega prijatelja pretepla do smrti. obema se je videlo da sta genetsko v kurcu. 20 letnik ima probleme s kožo, tisti ki je starejši se mu pa prov vidi v obraz da je debilen. in ugotovitve psihologov? podpovprečno inteligentna. to so znaki slabe genetike. v mestih je drugače

     • ZatonMesecnikov

      Razmere na terenu te negirajo. Ljubljanske Fužine bi po tvoje morale biti polne doktorjev znanosti….

      poznam jih kar nekaj iz teh zabačenih vasi, kot praviš, ki so pa doktorji oziroma zelo inteligentni.

     • Estrim Rolls

      zakaj bi v fužinah morali biti doktorji znanosti? večina njih je isto iz zabacanih vasi iz bosne kjer ni glih najbolj zdrava genetika. v ZDA imaš isto redneke iz zabacanih vasi ki so se čez zgodovino gonili med seboj in imajo v kurcu genetiko. čez zgodovino ni bilo veliko prevoznih sredstev, in so vsi iskali partnerje v svoji bližini. ne vem zakaj ti moram razlagati to enostavno resnico lol

     • ZatonMesecnikov

      Nabijaš neke prazne teorije, ki niso dokazane. Ravno izraelci in Japonci te negirajo….

      Pa črnci iz Afrike, ki so zelo genetsko mešani….

     • Estrim Rolls

      pri nas imamo problem z risom, isto v kurcu genetika. v naravo so spustili 2 risa iz romunije, goruja in doruja da malo razrečita zadevo. kot sem rekel znanost ni na tvoji strani

     • ZatonMesecnikov

      Igra števil pa ni na tvoji strani….

     • Estrim Rolls

      kako to misliš? jaz vem da so samo 2 risa pripeljali iz romunije. če ti kaj več veš o tem, mi prosim posreduj kak link

     • ZatonMesecnikov

      nekaj 10 risov kot primer genetske podhranjenosti v primerjavi z 120 milijoni Japoncev….

     • Estrim Rolls

      napisal sem da gredo v to smer. na njih so atomski bombi vrgli. zato so zaprti sami vase. poglej si mormonsko skupnost. oni so se mi zdi okoli 200-300 let da so v zaprti skupščini. tam je porast takih genskih bolezni ki jih svet še ni videl

     • ZatonMesecnikov

      Googlanje o genetski degeneriranosti mormonov, ne da nobenih rezultatov. zelo verjetno gre za rekla kazala znanost izza kakšnega šanka na metelkovi ali v rogu.

      Niti amišev. pa tudi ni treba tako daleč, populacija vrabcev v kakšni vasi bi že davno morala izumreti, če bi bilo po tvoje.

      Dolgoročni vpliv atomskih bomb na japonce ni dokazan.

      Ti si svet predstavljaš zelo preprosto. vzameš črnko, zaplodiš otroka in imaš doktorja znanosti. Ponavadi je pa obratno….

     • Estrim Rolls

      pa tudi moraš razumeti. da japonce in izaelce ne bremzajo razni lobiji kot nas. zato tudi so tehnološko in znanstveno tako razviti. pri nas če bo kak genij kaj novega ustvaril, ga bodo likvidirali. ker bo nekomu konkurenca. in potem kje beremo, da se je zgodila letalska nesreča ali kaj podobnega. in čisto po naključju na avionu kaki znanstveniki z zanimivim patentom:) japonska in izael so drugačne. ne bodo oni dovolili da jih bo kdo zaustavljal pri njihovem razvoju

     • ZatonMesecnikov

      #pa tudi moraš razumeti. da japonce in izaelce ne bremzajo razni lobiji
      kot nas. zato tudi so tehnološko in znanstveno tako razviti.#

      Tudi bušmane in pigmenjce ne bremenijo neki posebni lobiji, pa jim nikakor ne uspe v tisočletjih narediti nekega tehnološkega preboja. Razen seveda če niso genetsko hendikeprirani.

     • Estrim Rolls

      pozabil sem še dodati, šolski sistem …japonci v špici

     • ZatonMesecnikov

      Ja, dobri so. Leta 2015 so predstavili načrt, da bodo zaprli 26 univerz za “humanistične študije”. Kot družbeno nekoristne…

     • Estrim Rolls

      če se kot narod strinjajo. pač naj

     • ZatonMesecnikov

      Tudi pri nas bi se velik del naroda strinjal, saj družboslovni Faksi pri nas proizvajajo nezaposljiv kader….

     • Estrim Rolls

      se strinjam

     • Estrim Rolls

      pa tudi ne vem zakaj mešaš japonce in pigmejce? iq ras ni neko božje dejanje ampak enostavna narava. bela rasa in azijati imamo tako podnebje in klimo da so se nam razvili možgani tako kot so se. tisti v tropskem pasu nimajo 4 letne čase. oni ko so žejni ali lačni, poiščejo hrano in vodo. mi v eropi in aziji. pa imamo 4 letne čase. morali smo razmišljati in delati na tem da smo naredili zalogo da smo preživeli zimo. in tako se je čez stoletja in tisočletja nam razvila večja inteligenca kot pa tistim ob ekvatorju. in s tem tudi delavne navade. zakaj misliš naprimer da so cigani “cepljeni” proti delu in da živijo kot živijo? zato ker nimajo tega v svojih genih. niso inteligentni in cepljeni so proti delu. ampak želijo imeti vse te lepe fancy stvari. in tako je najlažje za njih, da se zatekajo k kriminalu

     • ZatonMesecnikov

      Pigmejci imajo zelo težavne naravne danosti, nič vode, malo hrane. Podobno kot aboridžini.

      Ravno pri teh dveh tvoja teorija pade, saj bi zaradi težavnega okolja morali razviti visok IQ skozi tisočletja….

     • Estrim Rolls

      oni so morali hrano in vodo samo poiskati in to je bilo to. mi smo morali razmišljati skoz vnaprej. hrano poiskati, narediti zalogo, pravilno zalogo shraniti, zgraditi tak dom da bo v njem lahko preživel zimo itd. itd. ta teorija ne odpade. kaka je tvoja teorija o tem? da nas je bog ustvaril bolj pametne kot druge?:)

 • JANEZ GUS

  Ne me jebat,pa to ni možno,saj kvatro oki pravi ,da-da- daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,marš komuniseični fašistmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,marš komunistični fašist.

  • JANEZ GUS

   Tomson ti je spisal pesem -KVATROOKI-,pa ne zaradi oči,ampak zaradi tvpoje komunistične pameti.Marš svinja proti slovenska skupaj z Xsarecq.

 • Basileus

  Vozit ilegalce. To moraš biti res blesav.

 • skorpijon93

  hvalabogu za višegrajske države ! živeli !