fbpx

Tako estetske gojilnice konoplje pa še ne

Foto: PU Ljubljana

V torek dopoldne so policisti PU Ljubljana opravili hišno preiskavo pri 27-letnem moškem iz okolice Ljubljane, ki je bil osumljen kaznivega dejanja s področja nedovoljenega prometa s prepovedanimi drogami. Zasegli so mu 4,5 kilogramov posušenih rastlin konoplje in še 89 sadik te rastline.

Pri preiskavi so policisti odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane droge rastline konoplje, zasegli so še 89 sadik konoplje, približno 4,5 kg posušenih rastlin konoplje in pripomočke za gojenje (gnojila, luči, ventilacijo). Zoper 27-letnika bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Močan vonj iz vrečke ga je izdal
Policisti PU Ljubljana so istega dne v popoldanskem času na Tržaški cesti v postopku procesirali še 44-letnega Ljubljančana. Slednji je imel pri sebi nakupovalno vrečko, iz katere je bilo zaznati močan vonj po prepovedani drogi rastlini konoplji. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je v vrečki nosil približno 150 gramov posušene prepovedane droge konoplje. Omenjeno snov so policisti zasegli, 44-letniku pa so za nujno potreben čas odvzeli prostost.

Naknadno je bila opravljena hišna preiskava, kjer so policisti odkrili še približno 5 gramov posušene snovi, za katero sumijo, da je prepovedana droga rastlina konoplja. Osumljeni je bil po postopku izpuščen, policisti pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

V. V.