Tako estetske gojilnice konoplje pa še ne

Foto: PU Ljubljana

V torek dopoldne so policisti PU Ljubljana opravili hišno preiskavo pri 27-letnem moškem iz okolice Ljubljane, ki je bil osumljen kaznivega dejanja s področja nedovoljenega prometa s prepovedanimi drogami. Zasegli so mu 4,5 kilogramov posušenih rastlin konoplje in še 89 sadik te rastline.

Pri preiskavi so policisti odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane droge rastline konoplje, zasegli so še 89 sadik konoplje, približno 4,5 kg posušenih rastlin konoplje in pripomočke za gojenje (gnojila, luči, ventilacijo). Zoper 27-letnika bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Močan vonj iz vrečke ga je izdal
Policisti PU Ljubljana so istega dne v popoldanskem času na Tržaški cesti v postopku procesirali še 44-letnega Ljubljančana. Slednji je imel pri sebi nakupovalno vrečko, iz katere je bilo zaznati močan vonj po prepovedani drogi rastlini konoplji. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je v vrečki nosil približno 150 gramov posušene prepovedane droge konoplje. Omenjeno snov so policisti zasegli, 44-letniku pa so za nujno potreben čas odvzeli prostost.

Naknadno je bila opravljena hišna preiskava, kjer so policisti odkrili še približno 5 gramov posušene snovi, za katero sumijo, da je prepovedana droga rastlina konoplja. Osumljeni je bil po postopku izpuščen, policisti pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

V. V.

 • Hoplit

  Hahaha, policisti so zavohali prepovedano drogo!
  ZAVOHALI so jo, kot psi. Pa saj ne moreš verjeti no.
  Imajo namreč veliko bolj fine in sigurne metode za ugotavljanje lokacije pridelave, ne pa vohanje po ulici… joj sem se nasmejal – zavohali so jo -;)

  • Gr8_1

   Kje si pa ti prebral, da so jo zavohali? Ja pri vozniki, ki so ga ustavili.In, če je imel 150g pri sebi se zazna vonj. Lahko je pa zgornjemu odpovedal filter. In kakšne so bolj fine in sigurne metode?

 • Adam

  Saj jo je prideloval samo za medicinsko uporabo… za bolno babico, deset tet in stricev, za bolne otroke in vse kronične bolnike v ulici. Medsosedska humanitarna pomoč pač.

 • Veritas

  Kurji tatovi, iz NLB pa milijarde odnašajo…

  • Ruggedplant

   S tem, da to niti tatovi niso, ampak le pridelovalci naravne substance, ki ima doslej medicinsko dokazanih veliko več zdravilnih kot škodljivih učinkov in ni v zgodovini uporabe ubila niti enega človeka. Se pa na prostosti sprehajajo vsi vidni in nevidni člani hobotnice F21, ki posredno ali neposredno obvladuje skoraj tri četrtine denarnega toka v Sloveniji vključno seveda z balkanskim mafijskim podzemljem, ki kraljuje nad trgom koke… Eh…

 • tarantela

  Se bodo domislili, da bo konoplja v prosti prodaji, država bo pa davek obračunala. Sicer sta pa tudi tobak in alkohol mamilo, pa sta dovoljena.