Tako levi fašisti učijo svoje otroke sovraštva in kletvic – Je čas, da na vrata v tem blokovskem naselju potrka center za socialno delo?

Napis v kranjskem blokovskem naselju na "Planini". Ponosni levičarski starš je na Twitterju objavil fotografijo napisa, ki sta ga v sneg očitno narisala njegova otroka.

“Še malo, pa bodo otroke vzgajali v teroriste. Kako fuknjeni starši, majkemi,” je na Twitterju zapisal eden izmed ogorčenih uporabnikov tega socialnega omrežja, potem ko je na spletu zaokrožila fotografija dveh otrok v kranjskem blokovskem naselju, ki sta na igrišču v novozapadlem snegu z nogo narisala sporočilo “Jebeš Janšo”. Gre za objavo enega izmed uporabnikov Twitterja, ki je znan po svoji skrajni levičarski retoriki, poraja pa se vprašanje, ali gre za taiste starše, ki se pritožujejo, da zaradi trenutnih razmer z novim koronavirusom otroci nimajo več pravega otroštva. “Pojdite se z otroki ven igrat, ne pa tole,” je jasno sporočilo avtorju bizarnega sporočila, uperjenega proti aktualnemu slovenskemu predsedniku vlade.

“Če sta tole, po sliki sodeč, napisala otroka, se je treba resno vprašati po vašem zdravju,” je objavo bizarne fotografije komentirala znana “Johanca”, znana uporabnica Twiterja. Nasploh je fotografija naletela na vse splošno zgražanje normalnih Slovenk in Slovencev, ki se čudijo ravnanju “levih fašistov”, ki so očitno v svojem političnem prepričanju in sovraštvu do aktualne oblasti pripravljeni iti celo tako daleč, da za to zlorabljajo svoje lastne otroke. “Namesto, da bi jih učili ljubezni, odprtosti in sprejemanja, jih učijo sovraštva, kletvic in izključevanja,” je na Twitterju ogorčeno zapisal voditelj Teme dneva na Nova24TV Luka Svetina.

In kdo vse je na Twitterju všečkal fotografijo dveh otrok, ki se na snegu igrata otroško igro in po nareku staršev pišeta sovražna politična sporočila? Med drugim šef podmladka SD Luka Goršek, Bogdan Biščak, propadli politik iz vrst Zaresa in tesen sodelavec Gregorja Golobiča, strokovna sodelavka SAB v Mestnem svetu MOL Nina Petrič, ki zase pravi, da je iskrena in načelna ter ne prenaša skrajnežev vseh vrst. Objavo so všečkali tudi na uradnem profilu SD Žirovnica, pa celo Nika Žibrat, ki je kandidatka za magisterij iz molekularne biologije na Kemijskem inštitutu, pa tudi Mitja Šurc, skrajni levičarski novinar, zaposlen v javni RTV.

Na center za socialno delo v Kranju je naše uredništvo naslovilo vprašanje, kako ukrepajo v takšnih primerih, ko starši svoje otroke učijo sovražnih političnih parol. Na odgovor še čakamo.

T. F.