fbpx

Konec tedna policija ujela skoraj 100 ilegalcev – koliko se jih šele prosto giba po Sloveniji?!

Foto: epa

Konec tedna je bil za slovenske policiste zopet naporen, z novomeške, koprske, mariborske in ljubljanske policijske uprave namreč poročajo o skupno kar 95 ujetih migrantih. A če ob tej številki niste zgroženi, upoštevajte, da strokovnjaki ocenjujejo, da policija ne prestreže kar 80 do 90 odstotkov ilegalcev. Skupna številka ilegalnih prehodov meje bi lahko bila torej tudi do tisoč!

Minuli konec tedna so bili z nelegalnimi migracijami najbolj zasedeni na območju novomeške policijske uprave. V krajih Božakovo, Miliči, Tribuče, Semič, Metlika, Vihre, Obrežje, Dul in Stare Žage so namreč izsledili in prijeli skupno kar 26 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 12 državljani Alžirije, petimi državljani Pakistana, po tremi državljani Bangladeša in Maroka, dvema državljanoma Albanije in državljanom Eritreje še niso zaključeni.

Koprska policijska uprava se je ukvarjala s 23 migranti
Na območju koprske policijske uprave so minuli konec tedna skupno ujeli 23 oseb. Od tega je bilo po sedem državljanov Bangladeša in Afganistana, po trije državljani Pakistana in Turčije ter po en Iranec, Maročan in Kosovec. 22 migrantov je bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom včeraj oziroma bodo danes, le ena oseba je zaprosila za mednarodno zaščito. Izmed policijskih postaj je največ migrantov, in sicer 18, obravnavala PP Ilirska Bistrica, 3 je obravnavala PP Koper in 2 PP Kozina.

Migranti postajajo vse bolj nasilni. (Foto: STA)

Na območju PU Ljubljana prijeli 24 ilegalcev
Na območju ljubljanske policijske uprave so v petek in soboto ujeli skupno 24 nelegalnih migrantov, in sicer 22 državljanov Maroka, Pakistana in Bangladeša, ki so jih prijeli v naseljih Nemška Loka in Bojanji Vrh – postopki z njimi še niso zaključeni -, in v ločenem dogodku še Alžirca in Maročana, ki pa sta oba zaprosila za mednarodno zaščito.

Foto: epa

Ormoškim policistom en migrant ušel
Tudi policisti mariborske policijske uprave so se ukvarjali z migranti, skupno so jih ujeli kar 22, in sicer Alžirca, ki bo vrnjen hrvaškim varnostnim organom, in Sirca, ki je zaprosil za mednarodno zaščito. V ločenem dogodku pa so policisti PP Ormož z napravo za nočno opazovanje v gozdu ob Središču ob Dravi zaznali skupino kar 20 oseb, ki so peš nedovoljeno prestopile državno mejo, od katerih so jih pri bioplinarni ujeli 19, in sicer 11 državljanov Sirije, 3 državljane Iraka, 2 državljana Somalije, 2 Palestinca in enega Iranca.

Rok Krajnc