fbpx

[VIDEO] Temna stran “Protesta proti sovraštvu”, ki so vam jo mediji zamolčali: V srbščini vzklikali “Ubi Janšu”

Igor Bricelj, morda najbolj znani levičarski ekstremist - protestnik, je tudi včeraj postal zaščitni znak boja priviligiranih proti Janezu Janši. Totalitarni simboli razkrivajo, za kakšen boj v resnici gre in kdo koga sovraži. Foto: Nova24TV.

Včerajšnji “Protest proti sovraštvu”, ki so ga s podporo skrajne levičarske stranke Levica organizirali posamezniki, zbrani okrog aktivistke Nike Mahnič, Filipa Dobranića in drugih nevladnikov, ni bil pravočasno prijavljen na policiji, zato je bil organizatorjem izdan opomin. Organizatorji shoda so trdili, da je Nova24TV lagala, da protest ni prijavljen, a je resnica drugačna – ker so protestniki blokirali promet v središču mesta, to slovenska policija zdaj smatra kot prekršek. Prav tako pa protest še zdaleč ni bil “zgolj” miroljubne narave, kot so zagotavljali idejni vodje shoda pred državnim zborom, saj smo bili, kljub molčanju mainstream medija, priča sovražni retoriki, uperjeni predvsem proti Janezu Janši in Slovenski demokratski stranki, šele nato strankama SMC in Desus. Na transparentih je bilo videti prikrite pozive k uboju nekdanjega predsednika vlade, pred stranko Desus pa so posamezniki kasneje celo povsem odkrito v srbščini vzklikali “Ubi Janšu”.

Drži, da je večina takšne vzklike obsodila in posameznike celo izžvižgala, a ti pozivi so poželi tudi nekaj odobravanja. Kot je namreč razvidno iz videoposnetka, ki ga je na svojem Twitter profilu kot edini objavil novinar Luka Svetina, se je ob vzklikih “Ubi Janšu” razlegal tudi smeh. Ob dejstvu, da so bili pred dnevi na večer podpisa koalicijske pogodbe tudi družinski člani posameznikov iz strank SMC in Desus tarča smrtnih groženj, gre takšne vzklike v središču glavnega mesta jemati skrajno resno. Tudi zato, ker levičarski ekstremisti obljubljajo, da bodo šli do konca – in da se ob nastopu nove, desnosredinske vlade, ne nameravajo ustaviti.

Protest, ki se je začel nekaj minut čez 17. uro nasproti stavbe, v katerem ima svoje prostore Stranka modernega centra, je imel slogan “boja proti sovraštvu”, protestniki so prinesli rdeče balone, ni manjkalo črnih zastav, ki predstavljajo “smrt države,” pa tudi mavričnih zastav, ki so jih s seboj prinesli prinesli LGBT aktivisti, številni so pripeljali tudi svoje otroke. Vseeno je človek lahko občutil, da so kljub boju proti “sovraštvu” protestniki do Janeza Janše in njegovih bodočih koalicijskih partnerjev Zdravka Počivalška in Aleksandre Pivec bili nastrojeni zelo sovražno.

Transparenti prikazujejo drugačno luč tega, kar naj bi zagovarjali. Nestrpnost, drugačnost, izključevanje, sovražnost – predsedniki strank so vsi prikazani kot plešasti. Foto: Nova24TV.

Protestniki so prvaka zmagovalne stranke zadnjih državnozborskih volitev, za katerega je glasovalo 25 odstotkov vseh volivcev, to je ena četrtina, označevali za nevarnega človeka družbi in ga primerjali s fašistom, ki izključuje in sovraži.

Po razpadu Janševe vlade leta 2013 je koalicijo sestavila Alenka Bratušek iz Pozitivne Slovenije. Takrat levičarski ekstremisti niso organizirali protestov in zahtevali novih volitev, kar kaže na dvoličnost razumevanja slovenskega političnega sistema. Foto: Nova24TV.

Tarča protestnikov je bila tudi Televizija Nova24TV, za katero pravijo, da bo o protestih poročala lažno. V resnici je bila edina televizija, ki je prikazala tudi temno plat protesta, ki so jo mainstream mediji zamolčali. Med drugim odkrite in prikrite pozive k uboju Janeza Janše. Foto: Nova24TV.

Protestniki, ki so svojo pot izpred poslopja stranke SMC nadaljevali po slovenski cesti vse do Desusa, so s seboj prinesli nenavadne transparente. Eden je resnično dobil našo pozornost. Protestniki so namreč Janeza Janšo, iz katerega se norčujejo, da za vse težave krivi levičarje, obtožili celo uničevanja pitne vode, čeprav je Slovenska demokratska stranka tisa stranke, ki na čelu z Anžetom Logarjem že dve leti bije boj proti Zoranu Jankoviću, ki poskuša čez naravovarstveno območje speljati kanalizacijo.

Ob tem je vredno poudariti, da je ravno stranka Levica v ljubljanskem mestnem svetu partnerica Jankoviću in mu je omogočila začetek gradnje spornega C0 kanala, ki utegne ogroziti pitno vodo za vso Ljubljano, oziroma 300 tisoč ljudi.

Janez Janša je krivec za vse tegobe te države, čeprav ga že sedem let ni na oblasti, sporočajo transparenti levičarskih ekstremistov. Foto: Nova24TV.

Za protesti stoji stranka Levica. Takole se je v zbrani množici, ki je štela okrog 1500 glav, zadovoljno smehljal poslanec Miha Kordiš. Poznavalci ocenjujejo, da je to že začetek politične kampanje stranke Levica in boja s SD za prevlado v opoziciji. Foto: Nova24TV.

Protestniki so se spravili na osebno raven in žalili Zdravka Počivalška ter Aleksandro Privec s primitivnimi, neokusnimi zapisi. Nekaj, kar sicer očitajo Janezu Janši. Foto: Nova24TV.

Svetlana Slapšak je bila prva govornica, požel je navdušenje zbrane množice. Foto: Nova24TV.

Svetlana Slapšak, ki v Večeru, ki ga obvladuje stranka SD, redno obračunava z medijem in novinarji Nova24TV, je tokrat citirala kolumnista Mladine Bernarda Nežmaha. O našem mediju in stranki SDS je z lista papirja brala takole: “Zadnje dni so povsem pobesneli, kot povampirjene hudobne podgane se zaganjajo v vse, ki jim niso pogodu, lažejo, goljufajo in manipulirajo, da bi zmagali.” Takšna retorika je seveda skrajno sovražna in vzbuja empatijo med protestniki v sovražnem ozračju, ki lahko hitro eskalira. Eden izmed protestnikov se je ob njenih besedah drl “Ubit, ubit, pi*da jim materina!” Kasneje ga je šele pred poslopjem Desusa popisala policija.

Protestnik, ki je vpil, da je treba “Janšo ubit”. Foto: Demokracija.