Temperaturno lep konec tedna v državo privabil kar 39 nezakonitih migrantov!

Foto: Twitter

Temperaturno lep konec tedna ni privabljal le na sprehode v naravo, ampak je spodbudil tudi večje število nezakonitih prehodov državne meje. Iz Policijske uprave Koper namreč poročajo, da so obravnavali 24 nezakonitih prehodov meje, Policijska uprava Novo mesto pa poroča, da je prehod preprečila kar 15 nezakonitim migrantom.

Od petka, 29. marca, od 7. ure do danes, 1. aprila, do 7. ure so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 24 migrantov, ki so na nezakonit način prestopili slovensko-hrvaško državno mejo. Policisti Policijske postaje Ilirska Bistrica so obravnavali 16 migrantov, Policijska postaja Koper 3 migrante, Policijska postaja za izravnalne ukrepe Koper 3 migrante in Policijska postaja Kozina 2 migranta.

Hrvaškim varnostnim organom je bilo po informacijah tiskovne predstavnice Policijske uprave Koper Anite Leskovec vrnjenih devet migrantov, deset pa jih bo vrnjenih danes. Le pet zasačenih migrantov je zaprosilo za mednarodno zaščito. Po državljanstvu so policisti Policijske uprave Koper obravnavali 14 Pakistancev, 3 Alžirce, 3 Turke, 2 Kitajca, 1 Indijca in 1 državljana Bangladeša.

Foto: Twitter

Tovorni vlak in tovorno vozilo uporabili kot skrivališče
Postaja mejne policije Dobova poroča, da je med pregledom tovornega vlaka v petek, 29. marca, na vagonu s pločevino izsledila državljana Tunizije in Sirije, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v državo. Postaja mejne policije Obrežje je med pregledom tovora tovornega vozila srbskih registrskih oznak našla 3 afganistanske državljane, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Migrante so že predali varnostnim organom v sosednji Hrvaški.

Med 29. marcem in 1. aprilom so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja meje na območju Zilj in Cerovega Loga izsledili in prijeli 10 nezakonitih migrantov, postopki s 4 državljani Sudana, 3 državljani Egipta, 2 državljanoma Sirije in državljanom Jemna še niso zaključeni.

H. M.