fbpx

To je 44-letni morilec, ki je ustrelil 27-letnico in njeno nerojeno deklico

Roman Miklavčič

Slovenijo je pretresla huda tragedija v  kateri so v Grosuplju trije izgubili svoja življenja. 44- letni Roman Miklavčič je namreč ustrelil 27-letno Niko Omahen Makić, ki je bila noseča. Nesrečna mamica je umrla, prav tako njena še nerojena deklica. Storilec si je po hudem zločinu sodil sam.

Roman Miklavčič naj bi bil z Niko Omahen Makić obseden. Nekaj let nazaj naj bi nadlegoval tudi njeno starejšo sestro, potem pa naj bi se spravil še nanjo. Spoznala naj bi se v Ivančni Gorici, v lokalu, kjer je ona v preteklosti delala v strežbi, on pa je tja redno zahajal. Njegova obsedenost z žrtvijo se je stopnjevala, ko je izvedel, da je noseča in da s partnerjem v Stični, v bližini njegovega doma, gradita hišo. Storilec je bil tudi podjetnik z blokiranimi računi iz Stične.

Nika Omahen Makić

Nika naj bi, ko je zagledala, da ima Miklavčič pištolo, zbežala v bližnjo zgradbo, a jo je v skladišču sosednjega podjetja dohitel in ustrelil. Po dejanju se je s kraja dogodka odpeljal z osebnim avtomobilom in s strelom sodil tudi sebi.

Lana Božič