To je razpad sistema! V 48 urah prijeli 314 ilegalcev in 20 tihotapcev!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

V 24 urah so prijeli 314 ilegalcev in 20 tihotapcev. Tokrat so jih največ prijeli na območju policijskih uprav Koper in Maribor. Kraji, kjer so jih prijeli, pa so zelo raznoliki.

Kako resna je migrantska situacija v Sloveniji, priča policijsko poročilo zadnjih 48 ur, ko so slovenski policisti na različnih krajih prijeli kar 314 ilegalnih migrantov ter 20 tihotapcev. Pri tem je potrebno poudariti, da je veliko število migrantov uspelo policijski kontroli pobegniti, ti se prosto pomikajo po državi in puščajo sledi v obliki taborišč po gozdovih in vlomljenih objektov.

PU Novo mesto: Prijeli 18 ilegalcev in 3 tihotapce
Zjutraj so v bližini Griča pri Dobličah prijeli 2 Pakistanca. Včeraj popoldne so v bližini Miklarjev vodniki službenih psov policije kontrolirali osebni avtomobil, ki ga je vozil državljan Ukrajine. Zraven so bili sopotnik z nemškim državljanstvom in 3 Afganistanci, ki niso znali pojasniti, kako so prišli v Slovenijo. Nekaj kasneje so v bližini policisti prijeli še 5 Afganistancev.

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Na območju Posavja so včeraj dopoldne v bližini Kostanjevice na Krki prijeli 4 državljane Jemna. V Dobovi so prijeli Iračana. Poskušal se je skriti v podvozje vlaka, a je izbral napačnega, ki je potoval proti Hrvaški. V postopku so ugotovili, da je v državo najverjetneje prišel skrit v podvozju tovornjaka na drugem mejnem prehodu, v Dobovi pa prestopil na vlak. Zvečer so na Bizeljskem ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil hrvaški državljan. V vozilu je peljal 3 Turke. Postopki z vsemi prijetimi še trajajo, so sporočili s PU Novo mesto.

PU Ljubljana: Prijeli 55 ilegalcev in 2 tihotapca – Ukrajinca
V krajih Stari Log (občina Kočevje) in Male Lašče (občina Velike Lašče) so prijeli 23 državljanov Pakistana in Bangladeša. Postopki še niso zaključeni. Danes ponoči so v Cerknici ustavili kombi. Ukrajinski voznik in še en Ukrajinec sta v vozilu prevažala 15 ilegalcev. V Štalcerjih in na območju Ljubljane so prijeli še 3 ilegalce (državljane Pakistana in Maroka). Včeraj so prijeli še 14 ilegalcev, državljanov Afganistana, Alžirije, Pakistana in Maroka. Prijeli so jih v krajih Stara Cerkev, Kuželj, Seč, Velike Lašče in v Ljubljani.

PU Koper: Prijeli 80 ilegalcev in 15 tihotapcev
Na območju Kopra so prijeli 34 ilegalcev, Kozine 8 in Ilirske Bistrice 4. Dva sta zaprosila za azil, preostale bodo vrnili. Največ je bilo Turkov (17) in Afganistancev (12). Obravnavajo še 7 tihotapcev, od tega 4 Romune in 3 državljane BiH. Včeraj popoldan so nadalje pri Hrvojih prijeli 5 ilegalcev (4 Turke in Afganistanca) in dva Romuna, vodiča, ki sta jih spremljala kar peš.

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Poklical jih je tudi občan in povedal, da so na cesti Golac–Obrov v tri avtomobile nalagali ilegalce. Podal je tudi opis vozil. Policisti so na Kozini ustavili dve vozili, audija A3. V prvem je bilo 5 Sircev in voznik, državljan BiH, v drugem pa 3 Sirci in voznik, prav tako državljan BiH. Ustavili so tudi avto pred njimi, v katerem sta bila voznik, državljan Slovenije, in sopotnik, državljan BiH, ki sta vozila kot predhodnica. Ob 19.45 so policisti v Bertokih ustavili še VW passat karavan (na uvozu na hitro cesto, smer Ljubljana). V vozilu je bilo 6 Turkov, dva Afganistanca in dva vodiča, državljana Romunije. Včeraj so prijeli 7 ilegalcev (na Kozini 6 in 1 na območju Ilirske Bistrice), pet od teh je bilo Pakistancev, po en Indijec in Afganistanec. Prijeli so še 7 Pakistancev, vse na območju Kozine.

PU Maribor: Prijeli 56 ilegalcev
Včeraj zgodaj popoldan so v gozdu med Šalovci in Obrežem izsledili in prijeli 34 tujcev (24 Pakistancev, 8 Bangladeševcev in 2 Indijca. Vmes je bilo 10 Pakistancev, ki so bili 25. aprila 2019 že obravnavni na PP Črnomelj in so bili takrat že vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Vse bodo predvidoma še danes vrnili hrvaškim organom. Sinoči so v razmiku 15 minut v Paradižu ustavili dva osebna avtomobila poljskih registrskih oznak. V vsakem od teh vozil so bili po 4 Poljaki, ki so državno mejo prestopili na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Zaradi tega so jih oglobili. Sinoči, okoli 21.30, je turški voznik tovornega priklopnega vozila obvestil zaposlene na železniškem terminalu na Teznem v Mariboru, kjer je čakal na natovarjanje na vlak, da v svojem priklopnem vozilu (kontejnerju) sliši trkanje. Policisti so našli 8 Afganistancev. Sinoči, okoli 21.40, so policisti na Gruškovju s pomočjo merilca ogljikovega dioksida in detektorja srčnega utripa ugotovili, da se v tovornem vozilu turških registrskih oznak prevažajo 4 Afganistanci. Vrnili so jih na hrvaško stran.

Dan pred tem so na Gruškovju v tovornjaku srbskih registrskih oznak na podoben način našli 7 Afganistancev. Danes zjutraj, ob 6.30, so  policisti PP Ormož na železniški postaji v Ormožu, na vlaku, ki je pripeljal iz Ljutomera, prijeli 2 Sirca. V Ormožu, na vlaku, ki je pripeljal iz Ljutomera, so prijeli še 7 ilegalcev (4 Iračane in 3 Irance). V Ljutomeru so stopili na vlak in potovali v notranjost države.

PU Murska Sobota: Prijeli 3 ilegalce
Pri Razkrižju so prijeli Maročana in Alžirca. Vrnili jih bodo na Hrvaško. Včeraj so na območju PP Ljutomer prijeli še Albanca, ki je že večkrat nezakonito vstopil v našo državo. Vrnili so ga na hrvaško stran.

PU Nova Gorica: Prijeli 2 ilegalca
V Vrtojbi so prijeli 2 Maročana.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

Moja-Dolenjska

 • Antonius

  Ja, ni kaj? Za vse nezaželene šerijatarje v Sloveniji moramo biti hvaležni tistim, ki so izvolili najprej Cerarjevo koalicijo, zdaj pa še Šarčevo.

  • Branislav Valter

   Jaz in moja druzina smo volili SDS pa ni pomagalo. Iz Miamija ste dobili 6 glasov…

   • šmentanamuha

    pomagalo je toliko, da je bila SDS zmagovita stranka 2x večjim številom glasov od danes vladajoče stranke. Si predstavljaš, kaj bi šele bilo, če zmagala katera od levičarskih strank, pa magati za 1 glas več od drugo uvrščene.?

    • Janez Korenjak

     Kaj ti se ne pripravljaš na jutrišnji protest za medvede in volkove? Pojdi, vsi tvoji kolegi iz Levice bodo tam. Hormonski nadomestki bodo zastonj zvečer na Metelkovi!

    • Branislav Valter

     Jajo ne zna graditi mostov.

     • baubau

      pač,ampak komunisti jih v stilu banditov sproti rušijo…

   • JANEZ GUS

    Vrit si jih zabaši baraba.

    • Branislav Valter

     Koga? SDS?

     • Friderik Peršič

      Hahahaha , dobra …ti si vsaj duhovit , za razliko od večine teh domobranskih bebčkov tu …

     • rrrrr

      Friderik, ma sun že enkrat tega tvojega Peršiča mau u rt. Dobro, najprej ti sune tvoj EMŠO, pol ti rukne še tvojo skor novo spodnjo protezo. Je Tut OK..,
      Ampak napotnico za psihiatra naj si poba pa le sam zrihta..Ne more se skoz na Friderika šlepat, a je tko…?

     • Friderik Peršič

      No , vidiš …točno takšne kot si ti sem imel v mislih . Vem , da ti vsa familija govori da si duhovit ampak to ti govorijo samo zato , da se ne bi spet vdal alkoholizmu …

     • rrrrr

      Tokrat imaš popolnoma prav. Danes sem ga spet malo preveč naložil in tako pametnim kot sta vidva s Peršičem spet z veseljem krtačim lasišča in ravnam hrbtišča. Alkohol mi res ni v čast. A že jutri bom spet trezen. …Vidva s Peršičem si pa le poiščita vsak svojo napotnico. Dve iz 6. nadstropja molniške čete zalučanisvinjski buči , upoštevajoč Newtnovo terapijo, lahko povzroče čudežno ozdravitev, celo vama s Peršičem….

    • Branislav Valter

     Meni je tole za ubijanje casa
     1/2 mislim resno, 1/2 se zezam to pa zato ker vi to jemljejo smrtno resno.
     Je pa res da s tem izgubljam prevec casa, zato bom pisaril manj..

     • Jan Kovalski

      Če ne bi kar naprej pisal hvalnice Titu bi imel najmanj polovico več časa napisati kaj konstruktivnega, tako pa raje mlatiš prazno slamo.

     • Branislav Valter

      Oh ta moj Titoslav, raje ga imam od zvitorepca, Tarzana in celo tovarisa Kovalskega.
      Skratka, jaz brez Titeja enostavno ne morem, bodi Vam vsec ali ne.

  • Franc Šink

   Vse kar si naštel je kučanovo maslo in njemu enakih.

  • Marija

   In ti volivci so sedaj tudi tihotapci migrantov v državo.Letnontihotapljenje prinese 94 miljard no naši tihotapci pa so že zaslužili 94.000€.Bodo od tega plačali davek?

 • Janez

  Razfukat parlament,Poklukarja ,Šarca,Mesca in ostale bedake nagnat delat v kamnolom.Gospoda Janeza Janšo lepo prosit,da prevzame vlado in reši Slovenijo in Slovence pred Šeriatarji,katere nam Levaki uvažajo iz VUKOJEBINE.

 • Janez

  Delajte spiske ljudje božji,da bomo čez čas vedeli komu zaviti vrat.

 • Janez

  Zdaj se je pokazalo ,zakaj blindirani avtomobili Šarcu in ostalim prascem za naš denaaar.

  • me

   Ampak bo metek zalutal zadel njihove potomce,?

 • Janez Kepic-Kern

  TA NOVICA – JE BOLJ VESELA !

  ŠALA

  VESELA NOVICA – RESNO – VESELA NOVICA
  Ta
  Ok e- portal NOVE24TV – DOKONČNO – Z A P U Š Č A – F.TUNEK !
  Več v nadaljevanju.
  Razlog za njegov – DOKONČNI – ODHOD – F. TUNEKA
  IZ TEH komentarjev
  je
  – njegova POSTARANOST
  in ker
  – MU NIČ NE PLAČUJEJO .
  Dobil pa je – dobro POSLOVNO idejo !
  Baje
  bo ustanovil

  – društvo “ex KP, ZK JAMRALNICA”

  za penzionirane ex KP, ZK – je, ki jih je kot vemo “žal” veliko.
  NJEGOVA POSLOVNA IDEJA
  – SE MENI OSEBNO – ZDI – ZELO – OK. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Branislav Valter

  Odpeljite jih na dom najblizjega levicarja.
  Tanja Fajon nestrpno pricakuje goste.

  • Janez Korenjak

   Neeee… jih bo Tito sprejel. Saj je še vedno živ in niso mu odrezali noge.

   • Branislav Valter

    Janez Pederlak fantazira.
    Tito no nikoli delal nic v svojo skodo.

  • Janez Kepic-Kern

   Včasih imaš pa le – kak sveteL – preblisk. SW ZDI. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • GverilaStyle

  in kje so otroci in ženske??? Aja sej to so vojaki v civilu….ko jih bo dovolj…….zato pa se đamije gradijo povsod!!!! Sami bomo morali poskrbeti za svojo varnost!

 • GverilaStyle

  Na Bledu “kitajski ulagatelji” kupili hotel Kompas in še enega….izkazalo se je, da so bili vlagatelji slovenski državljani in ne Kitajci!!!!! Kdaj bo kdo o tem poročal???? Tako se nakraden denar vrača v slovenijo….zato se pa gradijo naselja v LJ in okolici!!!!!

  • Janez Korenjak

   ..daj podrobnejši info (link), prosim.

   • GverilaStyle

    ni še linka….v prihodnjih dneh bo zadeva v javnost prišla.

    • Janez Korenjak

     Upam in čudovito, da bo. Saj v Mariboru je enako: najprej so ga potopili v namernih stečajih in namernih prisilnih poravnavah (glej “sodnik” Štok), potem pa kitajci kupujejo vsa ta propadla podjetja. Vsepovsod isto sranje…

     • GverilaStyle

      tako demokracija laufa, vse skorumpirano in gnilo….sam lepo se oblačijo za nakraden denar

     • Janez Korenjak

      Ne strinjam se. Tako “laufa” Kradljivizem, naslednik samoupravnega alias nacional socializma. Te gnojne bule so pač različne oblike socializma. Demokracija je nekaj drugega, Slovencem neznana… žal.

     • GverilaStyle

      ko jih jebe vse skupaj…prišla bo minuta tudi za narod, sam izkoristit jo bo potrebo.

     • Janez Korenjak

      Razumem tvoj bes in jezo, ker me enako preveva – ampak volitve so prava pot, ne revolucija. Narediti moramo Državo in ne “države”, ki jo imamo sedaj. Minuta za narod naj bodo volitve. Postanimo politično aktivni, ampak ne nasilni revolucionarji.

     • JANEZ GUS

      Pravilno to razmišljaš,samo to ni za rdečuhe.

 • Tunka Šmarjola

  Nora24TV: “To je razpad sistema! V 48 urah prijeli 314 ilegalcev in 20 tihotapcev!”

  Prekprokleti butli frdamani…to ni razpad sistema…to je sposobnost naše policije in njenega vodstva. Slovenske meje so bolj varovane, kot bi si to želeli desni populisti. Dnevno poslušam o migrantih in meji, ki naj bi bila kot švicarski sir, oblasti pa naj bi celo spodbujale ilegalne migracije? Vse skupaj je desničarska laž. Slovenska policija in naše meje predstavljajo strah in trepet za organiziran kriminal, ki se ukvarja s tihotapljenjem ljudi… Kapish?

  • Janez Kepic-Kern

   HA, HA !
   Tole se zdi je pa en “KLON” od F.TUNEKA.
   Tako “brez mozga” pa F. TUNEK – spet ni bil. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Janka Kranjka

   Ti bluzator pa si zares vsekan u 3pm. :D

  • Imperial Commando

   Jih primejo, samo ne na meji, ze preko. In potem magicna beseda azil in brz v lublano. Ne trudi se.

 • Tunka Šmarjola

  Čujte SDS-ovci…slišal sem, da vam je tudi Zmago Jelinčič obrnil hrbet…podprl bo rebalans proračuna???
  Tudi NSi vas je zapustila??? Edino SLS še vas podpira…s tem pa vam itak dela samo škodo. Nihče več ne jemlje slinavega Podobnika resno.

  PS: Sprašujem se, s kom bo šla SDS v koalicijo…fašistična stranka DOM tudi poka po šivih? Janezek bo spet zmagal a bo SPET vladal s sence. Maha se je že kar precej nabralo.

  • JANEZ GUS

   Tunej ,majmun na 100 n.to potenco.

  • Minovak

   Potomec rdečih kolaborantov in zločincev pa res ni verodostojen, da sploh odpira usta, ker vsakič iz njih prileti laž in smešenje samega sebe…a ne, Tunek…Res je hudo, če ga tvoji serjejo že skoraj 80 let, a letelo in smrdelo je tudi po tebi, čeprav si potomec.

  • Imperial Commando

   DOM je fasisticna stranka, ker…?

 • Common Sense

  Ocene so, da ujamejo med 5-10% ilegalcev. Ostalo racunajte sami. Tunek?

  • Janez Korenjak

   …. prosim ne njega spraševat za mnenje. Razumem sarkazem, ampak ne dajaj spodbude smetišćarjem iz Mladine. Tunek je itak Repovž na šmarnici. Nihče ga ne bere več na Mladini, pa si pač tukaj dela reklamo.

 • JANEZ GUS

  Ho,ho,ho ho ho ho šarčina posrana,komunistična seronja v bajto ti naj pridejo,jaz bom vodja peder smrkavi,ti pa predsednik vlade ho,ho,ho jao……

 • Janez Kepic-Kern

  Tole spodaj
  je pa – se zdi – en F. TUNEK – KLON.
  HA, HA !
  Tole se zdi je pa en “KLON” od F.TUNEKA.
  Tako “brez mozga” pa F. TUNEK – spet ni bil. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  RESNICA O F. TUNEKU -JE TAKA !

  TA NOVICA – JE BOLJ VESELA !

  ŠALA

  VESELA NOVICA – RESNO – VESELA NOVICA
  Ta
  Ok e- portal NOVE24TV – DOKONČNO – Z A P U Š Č A – F.TUNEK !
  Več v nadaljevanju.
  Razlog za njegov – DOKONČNI – ODHOD – F. TUNEKA
  IZ TEH komentarjev
  je
  – njegova POSTARANOST
  in ker
  – MU NIČ NE PLAČUJEJO .
  Dobil pa je – dobro POSLOVNO idejo !
  Baje
  bo ustanovil

  – društvo “ex KP, ZK JAMRALNICA”

  za penzionirane ex KP, ZK – je, ki jih je kot vemo “žal” veliko.
  NJEGOVA POSLOVNA IDEJA
  – SE MENI OSEBNO – ZDI – ZELO – OK. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

  • Janez Kepic-Kern

   Veste,
   imejmo usmiljenje s tem “žal našim” – nebodigatreba
   verjetno
   ex KP, ZK na ta
   OK -portal NOVE24TV “žalr-kracljajočim” – provokatorčkom- F. TUNEKOM?
   TUDI
   Z – “ŽAL NAŠIM” Valterjem BraniSlavom itd.
   USMILJENJA
   potreben človek je – se zdi,
   pa tudi domače razmere – – ima – PRAV GROZNE – take.

   ŠALA

   F. TUNEK – se cele dneve trudI – TIPKA V RAČUNALNIK in na mobi
   njegova – JULIKA
   pa le leno poležava, se gleda v ogledalo, žveči kako zelenjavo in tečnari nad F. TUNEKOM.
   Danes zjutraj
   je JULIKA – tečnarila – takole:
   “PREPIH JE, – PAJČEVINA NAD TVOJIM RAČUNALNIKOM SE TRESE.
   Tunek
   – pejt zapret vrata in okna – PREPIH JE,
   še prehladila se bom
   – TAKOJ POJDI POZAPRET VSA OKNA IN VRATA – POGLEJ PAJČEVINO – TRESE SE “!
   Tunek
   pogleda PAJČEVINO nad njegovim računalnikom – PAJČEVINA RES PODRHTEVA, SE TRESE !

   TUNEK
   stopi in pregleda – vsa okna in vrata – VSA SO ZAPRTA. V prostoru je zatohlo in smrdi.
   TUNEK
   se zadere na poležavajočo JULIKO :
   “DEJ MI ŽE MIR – NOBENEGA – PREPIHA NI, ne tečnari BREZ VEZE”
   JULIKA
   tečno ZAMEKETA: “ampak PAJČEVINA NAD TVOJIM RAČUNALNIKOM – SE TRESE !
   TUNEK
   pogleda in vidi, da se pajčevina – res – ŠE – TRESE
   in
   se GRDO ZADERE – NA JULIKO:
   “DEJ NE BOD NO – TEŽKA,
   PA KAJ POL, ČE SE – PAJČEVNA – TRESE ?
   Se pač
   PAJKI – SMEJEJO – PA SE – PAAJČEVINA – TRESE..
   Ker berejo te
   – TRAPARIJE, KI JIH PIŠEM – SE SMEJEJO, In zato – se pajčevina – trese ”
   Julika
   ne tečnar brez veze – PREPIHA – NI” !

   L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE

   • neuralinkn1

    Še malo, pa boste ostali sami in boste lahko dol zaprli štarcuno.

  • neuralinkn1

   Zakaj je pa Tunek provokator, če samo pove kaj si levica misli. Na tem portalu je mogoče čudak, ampak večina mefijev je levih in tam take stvari ne brišejo, saj se jim zdijo samoumevne.

   Po svoje razumem opozicijo, ki si je ustanovila svoj medij, da lahko širijo svoje ideje in poglede, pri čemer brezpogojno branijo svoje najbolj zveste bralce. Ampak končni rezultat ni zato nič drugačen, obstajajo nespremenljiva.dejstva, ki so za vse strani enaka, poleg tega borba za volilce ni isto kot obramba položajev moči, kjer ima levica absolutno prednost. S prooagando in zavajankem se situacija pač ne more obrniti, pozabi. Zato je sodelovanje levičarjev tako kritično pomembno, iz njegov komentarjev lahko sklepamo na čem gradijo svojo politiko in lahko potem izpodbijamo njihove argumente ali imajo pač nekje prav in se je bolje usmeriti na druga področja kot zanikati očitno.

 • Artur

  Ode Italija v 3 PM, levi izrodki spet prevzeli oblast, zdaj bo šele naval migrantske parazitske drhali in to vse za nazaj.Tretja svetovna vojna že kar nekaj časa traja in to ne v klasičnem smislu ne, da bi se populacija tega zavedala. Poteka počasi sistematsko in učinkovito uničujoče po principu “kuhane žabe”. Narodnih izdajalcev kar mrgoli in nobeden jim nič ne more.
  GOTOVO JE! Italija dobila novu vladu: Desnica ispala iz igre, nema više Salvinija
  https://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/gotovo-je-italija-dobila-novu-vladu-desnica-ispala-iz-igre-nema-vise-salvinija-1356563/

  • Unikatna

   Ta vlada ne bo dolgo…. Salvini ima veliko podporo ljudstva

   • JANEZ GUS

    Hvala Bogu.

   • Artur

    Iz tvojih ust v božja ušesa. Je pa dejstvo, da je je leva gamad izjemno trdovratna naša je v trdovratnosti še hujša, tipična prispodoba rakaste tvorbe na telesu človeštva ne znebiš se je tako zlahka invazivnih metastaz je vsepovsod, ko že upaš, da si se tega zla znebil vedno znova udari .

  • Marija

   Ja sedaj bo invazija popolna.Nisem pa prepričana,da se bo Salvini kar tako predal.Avstrijci Kurtza tudi umaknili.To pove vse.Edini branik je še Orban ampak kako dolgo še.To je vse načrtovano in do potankosti izdelano kako uničiti Evropejce.Sanje islama se uresničujejo.Imajo pa lažje delo,ker jim domači izdajalci pomagajo kot še nikoli v zgodovini.

 • Novakec1

  Po šerjatskem pravu je to čist ok. Itak že vladajo v tej vukojebini sam sloovce se še ne zavedate tega. Naveza Zoki/Porić delata čudeže v zakulisju, financirajo pa šejki. Upam da jih bodo rumenčki prehitel in pokupil slolandijo.

 • Janez Kepic-Kern

  NI ŠALA,
  ZELO RESNO.
  Meni, nikoli kaznovanemu
  ex OK knjižničarju Janezu K. Kernu
  je nek 19 let
  fant,
  Slovenec, ki vozi, razvaža robo s KAMIONOM po vsej Sloveniji
  povedal,
  da nekateri v krajih ob meji s HR – v svojih hišah, po kleteh
  baje
  SKRIVAJO NELEGALNE ISLAM MIGRANTE – ZA DENAR.
  Fant,
  ki mi je to povedal – je pošten,

  kako je zares s tem – pa naj ugotovijo – za to – PLAČANI
  IN
  POOBLAŠČENI LJUDJE IZ MNZ ORGANOV NAŠE R.S. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • neuralinkn1

   Take rabimo, celo življenje si pridno ubogal in naredil vse kar so ti rekli, edino taki ste imeli mir v našem zločinskem totalitarizmu.

 • branči

  šarecpotrebuje žirijo za ocenjevanje skokov v prazen bazen! le kdo bi bil bolj kvalificiran od brez vode navajene golazni!

 • Radolf Mitler

  Te svinje vse peljite v Šmarco ali pa k kakšni idiotski babi iz ”dobrodelne” nevladne organizacije (PIC), pa si jo naj privoščijo. Jaz bi jih vse z trebuhom naprej privezal na kole pa naj jih Šami Ahmad nategne od zadaj ”sa vazelini”. Babe pa brez.

 • Lisjak

  Ne vem zakaj jih sploh lovijo!?

  Maročana in Tunizijko s stalnim bivališčem v Italiji so slovenski policisti zasačili pri prevozu petih ilegalnih prebežnikov, vendar sta bila na ljubljanskem okrožnem sodišču oproščena kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Sodnik je ocenil, da tožilstvo ni ponudilo dokazov, da se dvojica s tem ukvarja.

 • Morten Ster

  Razpad sistema? Halo..avtor…sprehodi se vsaj od Osilnice do Metlike in ti bo jasno, da NIKAKRSEN sistem, nikakrsen ne more pokriti tega podrocja. Za ucinkovit nadzor bi potrebovali par tisoč mož, ne pa cca20 patrulj, ki jih ze tako težko naberejo.

 • Luka Mesec

  Vlada je začela postavljanje novih 40 kilometrov ograje na meji, s čimer samo stopnjuje svoje avtoritarne ukrepe in nadaljuje protibegunsko politiko prejšnjih vlad. Od vračanja migrantov preko domnevnih nezakonitosti v azilnih centrih prehajamo k stanju, ko je skoraj tretjina južne meje obdana z žico. V Levici ostro nasprotujemo postavljanju novih predelov žice na meji s Hrvaško, kakor smo nasprotovali njenemu postavljanju med vlado Mira Cerarja, in ponovno od vlade zahtevamo odstranitev le-te z meje. 4,8 milijona evrov težek posel za postavitev ograje je dobilo podjetje v nemški lasti, ki ograje proizvaja v Srbiji in ima podružnico v Celju.

  • Artur

   Protibegunsko politiko ??!! A se še nisi zbudil iz trip kome, daj nehaj se fiksat, ker postajaš že nevaren samemu sebi, ekonomske migrante in za boj sposobne junce iz šerijatarkih vukojebin imaš ti za begunce?

   • Luka Mesec

    S postavljanjem panelnih ograj se begunce in begunke zgolj postavlja v vse ranljivejši položaj; ljudi, ki so svoje življenje že tvegali za prihod v Evropo, rezilna žica ne bo ustavila. Postavljeni bodo v brezizhoden položaj, na milost in nemilost prekupčevalcev belega blaga, ki s krepitvijo meje zgolj višajo svoje nezakonite dobičke. Na drugi strani pa varovanje evropskih kopenskih in morskih mej vsakodnevno terja smrtne žrtve. Smrtne žrtve pa terja tudi žica, saj je bilo najdenih v Kolpi že več trupel, mnogo ljudi je pogrešanih. Žica ne mori samo beguncev in begunk, ampak tudi živali, ki se zapletejo v smrtonosno past. Ograja na meji povzroča tudi grobo fragmentacijo habitata medveda in ostalih prostoživečih živali, saj jim je onemogočeno prosto gibanje, kar ima številne negativne posledice, ne le za živali, ampak tudi za lokalno prebivalstvo, ki je postavitvi ograje nenaklonjeno. Zaradi nje prebivalci ne morejo več čistiti brežine Kolpe, zato se razrašča rastlinje.

    • boogin1

     Še enkrat ponoviva, ne gre za begunce, gre za ilegalne migrante. Seveda gre pri vsem skupaj za prekupčevanje z ljudmi, te informacije lahko dobite iz prve roke kar v parlamentu pri stranki SD, kjer se je članica SD aktivno ukvarjala s tihotapljenjem ljudi. Ilegalnim migrantom in tiuhotapcem je potrebno poslati jasno sporočilo, da naj se v EU ne podajajo na pot zaradi informacij o življenju kot v raju na grbah drugih. Pri vsem tem gre samo za denar, ki ga izkoriščajo od tihotapcev do nevladnih in vladnih organizacij. Če nekdo beži pred vojno in teh je v primerjavi z ilegalnimi migranti samo za vzorec, bo zadovoljen, da je pred vojno ubežal že v prvi varni državi, v katero bo vstopil, to pa lahko naredi na legalen način, saj tistih nekaj upravičencev bodo države sprejele brez težav.

     • Artur

      Nima smisla prepričevat že prepričanega.”Bukva je bukva”.

     • Nogo Bozo

      Te kozjejebe privablja tudi članica Levice, ko se sonči ob Kolpi..Ker so kozjejbi navajeni takih koz mislijo, da so dobrodošli pri nas….

     • neuralinkn1

      To do vse razne fašistične in ustaške tolpe, ki so nastale ob osamosvojitvi, rekrutirala jih je hrvaška udba, da so se šli borit za ustaše, financirajo pa jih slovenski politični direktorji, ki so po rodu hrvati.
      Ampak to še ni nič, fašistična mreža je prepredena do samega vrha države in obvladuje vsa področja javnega življenja pri nas, škoda razlagat. Glavne celice so SD, SLS in Desus, čeprav so vpletene vse stranke, saj vse plačujejo isti potomci borcev ter gospodarji delavcev in kmetov, še iz komunizma naprej, ko so bile republilke še eno in še ni bilo nacionalističnih tetorističnih mrež.
      Največja napaka osamosvojitve je prav dejstvo, da nismo vrgli niti eno od teh velikih barab, Jugoslavija je propadla prav zaradi političnih direktorjev in njihove udbe, ki so si čez noč prilastili vsa naša velika podjetja, brez lastnega vloženega ficka. Drek so bili v Jugodlaviji in drek so tudi v Sloveniji, počasi jih že menjavajo njihovi retardirani in psihotični otroci, ki pa so od dreka drek.

    • Jan Kovalski

     Luka Mesec: “… Postavljeni bodo v brezizhoden položaj, na milost in nemilost prekupčevalcev belega blaga, ki s krepitvijo meje zgolj višajo svoje nezakonite dobičke.”
     =====================
     Torej ima ograja le efekt, da je prehajanje v državo oteženo, kar je v nasprotju z vašo trditvijo, da ograja ne bo ustavila migrantov. Zakaj bi ilegalcem olajšali njihova kazniva dejanja? Težji ko je prehod manj jih uspe priti čez. Torej vi zagovarjate prihod čim večjega števila migrantov v državo.

     Luka Mesec: “…, mnogo ljudi je pogrešanih.”
     =====================
     Po tem sklepam, da imate zelo dober vpogled v to koliko ljudi se je nahajalo na vstopni točki na hrvaški strani in koliko se jih je potem pojavilo na slovenski strani. Pravite, da je ta razlika velika (mnogo).
     A to pomeni, da sodelujete pri tihotapljenju migrantov čez mejo, ker imate očitno dober vpogled koliko vam jih ne uspe spraviti čez mejo (mnogo). A vam ograja kvari posel?

   • neuralinkn1

    Tudi hrvate smo imeli za.begunce, čeprav so bećali iz območij, kjer ni bilo državljanske vojne in so bežali pred fašističmo ustaško državo, za katero se enostavno ni splačalo zapraviti celo življenje zaman.
    Migranti so najprej begunci, ekonomski interesi so gola realnost, ki bi se ji morali prilagoditi kjerkoli na planetu, saj očitno niti doma, v lastni družini, ni nihče hotel delati namesto njih.
    Danes bećijo iz domovine, jutri bodo bežali iz EU, potem se bo pa že našlo kaj novega pred čimer bodo skušali pobegniti na.boljše. To so pač večni obupanci, njihovi otroci bodo ostali na zahodu, oni se bodo pa pred smrtjo večino vrnili domov, v domač kraj, polni nostalgičnih spominov kako je bilo nekoč luštno doma, ko jim je bilo še fino.

    • Artur

     Migranti so najprej begunci, ekonomski interesi so gola realnost, ki bi se ji morali prilagoditi kjerkoli na planetu, saj očitno niti doma, v lastni družini, ni nihče hotel delati namesto njih ???!!!
     Begunci so do prve varne države naprej so ekonomski migranti logično ali ne ?
     Od prve varne države naprej pa je glavni interes te parazitske, lene, nesposobne, primitivne drhali na naših prostorih, da se na muhte povzpnejo na našo grbačo s pomočjo leve narodno izdajalske bande.
     Če si se jim ti pripravljen prilagoditi, kar izvoli navleči si jih pod svoj krov kolikor ti srce poželi in se jim začni prilagajati, da ne bo ostalo samo na besedah pa še pedenat jih boš moral in to na svoje stroške ti pa boš s svojo družino delal namesto njih ker pač oni doma niso bili vajeni pa boste vsi skupaj en srečna razširjena družina. Ni kaj, v Butalah je vse mogoče.

     • neuralinkn1

      Ampak ti si neumen, itak kopiraš same kozlarije iz hrvaških portalov za idiote in že zato ne more biti drugače, ker tam itak nihče ni normalen. Slovenci smo iz istega kulturnega okolja, pa poglej kako malo ljudi sledi tistim tvojim linkom, če sploh kdo.

      Dobro me poslušaj, ti migranti niso prepešačili take razdalje zato, da bi zdaj gnili v Sloveniji. Naši migranti so hrvaška peta kolona, bosanski janičarji in albanski turki, vde kar govoriš za čobane velja najprej in najbolj za tvoje zemljake. Gremo gledat na gradbišča in kmetije, naj se enkrat popišejo vsi delavci na črno in podjetniki, ki jih rekrutirajo oziroma zaposlijo, naj pokažejo tiste padoše, če jih imajo slučajno s seboj in povedo kateri ustaš jih je peljal čez mejo. Hrvatom zdaj ni več treba skrivat osebnih podatkov, ker smo jih prav slovenci porinili skozi miško luknjo v EU, plačajo lahko edino položnico zaradi dela na črno, pa še to… Na naši strani jih čakajo naši veterani, mislim pravi psihopati in morilci, ki so šli res ubijat ljudi in širit umobolno ideologijo, ne TO in miličniki, sami zavedni hrvati po rodu, ki pri nas neznansko trpijo, že desetletja. Živijo v Sloveniji samo zato, da se lahko iz nas norca delajo in nas ropajo, imajo se za slovence, sicer ščijejo hrvaško. Ustaši so jih rekrutirali med hrvaško državljansko vojno, ko so se šli borit za njih, tudi zato smo izgubili vse kraje ob meji in celo Piranski zaliv. Ampak tebe to ne zanima, ker to pa ni teorija zarot temveč je prekleto res.
      Muslimanov torej pri nas ne bo, razen bosancev in albancev, svojih nočeš kritizirat, vsi ki ti hočemo dopovedat golo resnico smo pa levaki, po tvoje. Zgleda se imate za desnico samo potomci hrvatov, pa se imejte. Jaz sem slovenec, v politiki nisem, ker sta obe politični polarizaciji del totalitarnih vojaško policijskih struktur, in sem vas že navajen. Zdaj šele vidim, da sem odraščal v pravem intelektualnem in kulturnem okolju, ko poslušam in berem same zarukance, vi niste s od prave Slovenije, hrvaško navezo pa bi morali pri nas itak preganjati kot teroristično organizacijo.

     • Artur

      .,……….Zdaj šele vidim, da sem odraščal v pravem intelektualnem in kulturnem okolju, ko poslušam in berem same zarukance, vi niste s od prave Slovenije, hrvaško navezo pa bi morali pri nas itak preganjati kot teroristično organizacijo……………. !!!!?????

      Eno samo nakladanje brez repa in glave brez, da bi nam odgovoril na zastavljeno vprašanje :

      Si se jim ti pripravljen prilagoditi ? Kar izvoli navleči si jih pod svoj krov kolikor ti srce poželi in se jim začni prilagajati, da ne bo ostalo samo na besedah pa še pedenat jih boš moral in to na svoje stroške ti pa boš s svojo družino delal namesto njih ker pač oni doma niso bili vajeni pa boste vsi skupaj en srečna razširjena družina.

  • to_mi_delaj

   Dajta si skupaj roke z sarkotom in skočita v prazen bazen.

  • boogin1

   Največ ilegalcev prihaja iz Afganistana, Irana, Sirije, Iraka, Pakistana, Indije in Izraela. Gre za ljudi, ki po nobenih kriterijh ne izpolnjujejo kakršnekoli kriterije za status “BEGUNCA”, še manj za AZIL. Gre za ilegalne prestopnike Šengenske meje, ki prihajajo iz držav, kjer ni vojn in so na svoji poti prečkali več varnih držav. Gre za ilegalne prestopnike meje, ki so se podali v EU, ker so dobili informacije, in prišli v EU izkoriščati bolane zakone levih strank, ali po domače živeti na račun državljanov EU. Na splošno gre za ilegalce, ki sovražijo naš način življenja, se ne prilagodijo in ne prilagajajo načinu življenja države gostiteljice. Gre za ilegalne migrante, ki odvržejo dokumente iz katerih bi bilo mogoče ugotoviti identiteto, lažejo o datumu rojstva, imenu in ostalih pomembnih zadevah.

   • Stric iz ozadja

    Kdaj je bilo pa v Afganistanu konec vojne?

    • boogin1

     Ilegalec iz Afganistana je prestopil-najbrž ilegalno, enako kot šengensko mejo, več varnih držav, preden je prispel v EU. Če vojne v Avganistanu še ni konec, je njegova prva naloga boriti se proti komurkoli že za svojo domovino. Tukaj sem sicer malo v dvomih, da se izplača boriti se za svojo domovino. No jaz se ne bi nikoli več, za tako kot je že ne.

 • neuralinkn1

  Zaenkrat se da še poceni prečkati države in vstopiti v EU, ko bodo meje bolj totalitarne, bo mafija organizirala druge načine. Bodeča žica in vojska na ulicah bodo pa.ostali, čedalje težje bo zbežati ven, če bo Evropa po brexitu spet znorela in se bo začel spet širiti nacional socialistični fašizem. Vse kar delajo državni fašisti danes naivnim.migrantom iz neznanih dežel, bodo jutri delali nam.

  • centurion

   Ta prvo teb, butl.
   Šus v glavo, za dobro države,
   pa tut mt bo zadovoljna,
   da se reši garjavga levega psa.
   Pa en pesojebi levak bo manj.
   Čimprej.

   • neuralinkn1

    Eh, to ste pač vi pedrčki iz hrvaške naveze, ki vas je Hitler vzgajal, kot goveda v štali, treba bo norišnice zalaufat nazaj in vas nažokat tja od koder ste pobegnili.ja, kaj si pa povedal, da.si ustaš po duši mogoče, drugo ne znap, če bi jaz bil levak, ne bi s takim govedom tratil Bogu čas. A veš zakaj nisem levak? So ja nažokali v levico same ustaše, plačujeko jih bivši politični direktorji, po rodu iz hrvaške, brani in organizira jih slovenska podružnica hrvaške sove, to zame sploh ni slovenska stranka, ne da.se podpirat ne levih in ne desnih, niti zarukancev vmes.

    • centurion

     Teb je treba tri prste na desnici odrezat,
     srbijančino, balkanska, levuharska.

 • Andre Frass

  No. Kdo vse je podprl migrantkoljubko Ursolo von der Leyen? Tistih 5 EU poslancev je isto odgovornih kot fajonka in co. Tako,da ne cviliti,ker so tudi poslanci iz vrst SDS podprli to hudičevo migrantkoljubko

  • Imperial Commando

   V vsem so jobpodprli razen v migrantski politiki, kar so veckrat javno rekli.

   • Andre Frass

    Takrat sem.na zdf gledal prenos ustoličenja te migrantkoljubke. Niti eden od Slovencev ni rekel bu. In ta bodoča šefica EU komisije še hoče uvoziti već smeti. Tako,da kdor podpira to migrantkoljubko je za.e isto kriv kot albanska fajonka

  • Jan Kovalski

   Ne krivit opozicije, če leva vlada ni sposobna, to nima nobene veze z dogodki v Bruslju!

   • Andre Frass

    Če ne bi bilo merkelce in njene willkommen politike potem ne bi to smetje krožilo po Evropi in to je dejstvo. Weber in Ursola pa sta učenca velike migrantkoljubke merkelce tako,da ima dogajanje v Bruslju prokleto vezo z temi smetmi

    • Jan Kovalski

     Ni tako enostavno:
     Ne odloča Merklova niti politiki, o tem kaj se bo dogajalo z migranti, odločajo močni ekonomski lobiji, ki so jim v interesu novi potrošniki. Ti politiki so samo izvrševalci, če ne bi, bi odleteli, kot pri nas Šarec npr. JJ je še najbolj neodvisen politik pri nas glede od vpliva od zadaj s strani ugrabljene države. Antijanšizem je zato tako močen s strani MSM medijev in levičarjev.
     In, čez Italijo vdirajo v Evropo migranti že najmanj 30 let, pa tega ni nihče v EU problematiziral dokler se niso pojavili tudi na dvoriščih drugih. Italijanom je do sedaj to tudi deloma ustrezalo ker so dobili cel kup poceni sužnjev.

     • Andre Frass

      Niti bu nisi slovenski poslanci rekli,ko se ne ustoličevalo Ursolo, toliko o neodvisnosti

 • Jan Kovalski

  “Kraji, kjer so jih prijeli, pa so zelo raznoliki.”
  =================
  Kaže, da so jih začeli Hrvati razpršeno razvažati, da bi se jih čimveč znebili.
  Nič novega na vzhodu, kjer imamo velikega sovražnika.
  Ponavlja se leto 1991, takrat so nam “dostavljali” tanke JLA, čeprav smo imeli z njim dogovor o skupni obrambi.

 • Jan Kovalski

  Zakaj si slovenska levica tako zelo prizadeva za migrante?
  So človekoljubi? NE
  A menijo, da so migranti dobri za našo državo? NE
  So proti privatni lastnini? NE, če je v njihovih rokah, ne prenesejo tuje privatne lastnine.
  Zakaj torej?

  S tem, ko se zavzemajo za migrante dobivajo v svoje roke močan vzvod za “vojno” proti slovenski desnici.
  Močnejši kot je LGTB, močnejši kot je hvaljenje NOB, močnejši kot razkazovanje rdeče zvezde, …itd

  Ko je imela popolno oblast v svojih rokah slovenska levica, brez opozicije, katero so prepovedali, potem ko so prej pobili svoje politične nasprotnike, kaj so počeli:

  Imeli so dobro zastraženo mejo in na njej po potrebi tudi streljali na ilegalce.
  Homoseksualnost so dali v kazenski zakonik kot kaznivo dejanje, homoseksualce so kaznovali in tudi zapirali.
  Muslimanom niso dovolili graditi mošej, njihovo prošnjo so odklanjali od cca 1969 leta naprej.
  Cigane so za manjše kraje kmalu po vojni streljali.
  Skratka, počeli so vse tisto kar danes očitajo in pripisujejo slovenski desnici.

  Torej:
  Levica lahko obstaja samo če ima nasproti sebe sovražnika proti kateremu se stalno bori (permanentna revolucija kot pravijo).
  Ker je njihov samoupravni politično ekonomski model propadel, so sedaj v nasprotnikih migrantov dobili močen vzvod za nadaljevanje svojega boja. Dobili so enega izmed najmočnejših sovražnikov, ki ga lahko stalno obmetavajo z izrazi kot so ksenofobi, stekli psi desnice, fašisti, nacisti, konzervativci, kmetavzarji, domobranci, …
  Ker se celo sami zavedajo, da je njihova ideologija utopija, ki je ne morejo uresničiti v praksi, se lahko dokopljejo do oblasti samo, če so v stalnem boju proti nasprotniku za katerega menijo, da jih najbolj ovira pri njihovem pohodu na absolutno oblast. V tem so si podobni muslimanom, tudi oni ne prenesejo opozicije in si želijo absolutno oblast. Šarija ali džihad. Absolutna oblast ali revolucija!
  Zato, njihov glavni sovražnik niso migranti ampak slovenska desnica. To želijo uničiti do temeljev tudi s pomočjo migrantov, če bodo le dobili priložnost. Podobno je tudi drugod po zahodni Evropi, kjer so zaradi predobrega življenja nekateri dobili socialistične trzavice.

  Skratka, če bi imeli levičarji absolutno oblast brez opozicije, bi ne sprejemali migrantov in jim izrekali dobrodošlico ampak bi na mejah postavili visoke ograje z bodečimi žicami in stražnimi stolpi s strojničnimi gnezdi.
  Ker pa te oblasti nimajo se zato zavzemajo za migrante in preko njihovih hrbtov vodijo bitko proti svojim največjim sovražnikom, proti slovenski desnici.

 • Jan Kovalski

  Naslov članka je pa malo čuden.
  Napeljuje namreč na to kot, da bi ta vlada do sedaj imela kakšen sistem.
  Šarec pravi da so oni svojevrstni ljudje …

  Malo bibliografije:

  Adolf Hitler: “Mein Kampf”
  Aaron Nimzowitsch : “Mein system”
  Marjan Šarec: “Mein system ist kein system”.

 • baubau

  internacionala

 • Ivan Ivanovič

  Zakaj smo v Natu? Smo pod invazijo in ne zahtevamo obrambe svojih meja. Poleg tega sploh nismo napadeni samo mi, temvč vsa Evropa. Čemu služi Nato, če nas ni sposoben obraniti pred invazijo iz Afrike in Azije? Kaj pa, če bi se obrnili neposredno na Trumpa in zaprosili za pomoč pri obrambi naših meja. Ti migranti so nam veliko bolj nevarni kot Rusi.

 • Šobar Davorin

  Če jih toliko polovijo, pomeni de sistem funkcionira. Kenede.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  JE RESNO.
  NI ŠALA,
  ZELO RESNO.
  Meni, nikoli kaznovanemu
  ex OK knjižničarju Janezu K. Kernu
  je nek 19 let
  fant,
  Slovenec, ki vozi, razvaža robo s KAMIONOM po vsej Sloveniji
  povedal,
  da nekateri v krajih ob meji s HR – v svojih hišah, po kleteh
  baje
  SKRIVAJO NELEGALNE ISLAM MIGRANTE – ZA DENAR.
  Fant,
  ki mi je to povedal – je pošten,

  kako je zares s tem – pa naj ugotovijo – za to – PLAČANI
  IN
  POOBLAŠČENI LJUDJE IZ MNZ ORGANOV NAŠE R.S. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA