fbpx

Nekaterim je dovoljeno vse: Kranjski župan povzročil nesrečo, odklonil alkotest in bil še nesramen

Foto: STA

Kranjski župan Boštjan Trilar je včeraj zvečer s službenim avtom povzročil nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval. Po prihodu policistov se je do njih vedel nespoštljivo, zavrnil alkotest, želel prikazati, kot da on sploh ni vozil ter se branil, češ da je drugi udeleženec vozila preprosto priletel vanj. 

Včeraj zvečer se je kranjski župan Boštjan Trilar s službenim avtomobilom le nekaj sto metrov od svojega doma zaletel v nasproti vozeč kombi. Pri tem se je lažje poškodoval po glavi, sprožila se je tudi varnostna blazina. Da je bil župan udeležen v prometni nesreči, so potrdili tudi na občini, a so dodali, da župan trenutno ne daje nobenih izjav, saj ne želi vplivati na delo pristojnih organov.

Zagotavljal vozniku, da bo on ”vse zrihtal” 
Kot poroča Dnevnik, se je Trilar do policistov vedel zelo nespoštljivo. Po podatkih očividcev je kazal znake opitosti, a je preizkus alkoholiziranosti zavrnil. Po nesreči je začel vozniku kombija zagotavljati, da bo ”vse zrihtal”, in želel prikazati, kot da avtomobila sploh ni vozil on.

Poklical je svojo partnerico, ki je prišla na kraj nesreče. Ob prihodu policistov se je izgovarjal, da je voznik kombija preprosto priletel vanj. Kot so potrdili na PU Kranj, je bil proti povzročitelju nesreče zaradi kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru oziroma nedostojnega vedenja do uradne osebe uveden tudi prekrškovni postopek.

Grims: Trilar bi moral takoj nepreklicno odstopiti
Predsednik kranjskega mestnega odbora SDS Branko Grims je na današnji novinarski konferenci v Kranju izpostavil, da bi bilo edino primerno in ustrezno ravnanje Trilarja njegov takojšen nepreklicen odstop. S tem bi omogočil občini, da izvoli novega župana in normalno funkcionira dalje.

“Če bo vztrajal na funkciji, kajti take so prve informacije, bo povzročil, da bo Kranj deloval v nekem območju krize, kar ni dobro in v takem primeru bo njegovo ravnanje izjemno slabo za Kranj in njega osebno,” je dejal Grims in dodal, da po naši zakonodaji župana ni mogoče zamenjati, če ne odstopi sam, ali pa če ne nastopijo izjemni pogoji.

Tudi v kranjskem SD Trilarja pozivajo k odstopu
Predsednik SD Kranj Janez Černe je župana pozval k prevzemu politične odgovornosti ter odstopu. ”Zaradi grobega kršenja cestnoprometnih predpisov pričakujemo, da bo župan prevzel politično odgovornost, se javno opravičil za povzročitev nesreče s službenim vozilom in izmikanje uradnemu postopku ter naj odstopi,” je dejal Černe. Predsednik SDS Kranj Branko Grims je dejal, da želijo počakati na vse uradne informacije, a so vseeno kritični do dejanj župana.

M. G.