fbpx

Tragedija na Krasu: Po džihadistično odrezal glavi bratu in babici

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

Prebivalci vasi Lukovec na Krasu so še vedno pretreseni zaradi ponedeljkovega umora, v katerem naj bi osumljeni Marko Abram brutalno umoril 31-letnega brata in 80-letno babico, njuni glavi odrezal in ju vrgel v peč za centralno kurjavo. 

Policisti so na sredini novinarski konferenci pojasnili ozadje okrutnega umora v kraški vasici Lukovec, v katerem je domnevni morilec, 35-letni Marko Abram, pokončal svojega brata in babico. Da je nekaj hudo narobe, je v ponedeljek policiji sporočil kar osumljeni Abram in policijo prosil za prihod na kraj tragedije. Povedal je, da se na njegovem naslovu nahajata dve trupli, brata in babice, drugih podrobnosti pa ni želel pojasniti.

Prizor je pretresel vsega hudega navajene policiste
Kot poroča portal Regional obala, je na kraj dogodka prišla sežanska policijska patrulja, skupaj z dvema vodnikoma policijskih psov. Abram jih je pričakal na dvorišču in jim povedal za babičino in bratovo truplo, ki se nahajata v hiši. Priznal je tudi, da ju je on ubil. Policisti so mu previdno pristopili, ga vklenili, eden od policistov pa je vstopil v hišo, kjer je zaradi videnega doživel pravi šok.

Nadaljnjo preiskavo so prevzeli koprski kriminalisti in kriminalistični tehniki, ki so skupaj z dežurno državno tožilko in dežurno koprsko preiskovalno sodnico opravili ogled hiše. Na ogled hiše so ponovno prišli včeraj in šele pozno zvečer zaključili z delom, nato pa stanovanjsko hišo zapečati. Zaradi možnosti izvedbe dodatnih preiskovalnih dejanj ta ostaja zapečatena do nadaljnjega.

Brata in babice se je lotil po džihadistični metodi
Po doslej opravljeni preiskavi naj bi osumljenec umoril najprej brata, nato še babico, umora pa naj bi se zgodila v noči na ponedeljek. Pri svojem morilskem ravnanju naj bi uporabljal hladno orožje in orodje. Trupli sta ob prihodu policistov ležali v svojih posteljah, zato sklepajo, da ju je ubil med spanjem. Pretresljive so tudi ugotovitve, da se je Abram nad umorjenimi tudi po smrti izživljal na način, da je trupli obglavil, glavi pa zažgal v peči centralne kurjave. Kot še sporočajo iz policije, naj bi pred klicem na številko 113 začel čistiti sledi v hiši.

C. Š.