fbpx

Tragedija na priljubljeni dopustniški destinaciji Slovencev, deček utonil v hotelskem bazenu

Hotel

Deček se je utopil v bazenu hotela v Antalyi, sicer priljubljeni dopustniški destinaciji Slovencev. Družina krivi ustanovo, češ da v bazenu ni bilo reševalcev. 14-letnik, čigar ime ni razkrito, je bil namreč z družino v hotelu Liberty Lara v turškem letovišču. V hotelu s 311 sobami je bivalo več članov iste družine.

Deček se je v še nepojasnjenih okoliščinah utopil v enem od petih bazenov, priče so povedale, da ga je v vodi opazil natakar in ga potegnil na suho. Dečku so nudili prvo pomoč in umetno dihanje ter ga prepeljali v bolnišnico, a je žal umrl. Družina in priče, piše britanski The Sun, trdijo, da na bazenu ni bilo reševalcev, čeprav je bila ura ena popoldne. Reševalci naj bi šli na kosilo. V hotelu obtožbe zanikajo.

S težkim srcem potrjujemo, da je naš mladi gost umrl med kopanjem s teto na našem glavnem bazenu. Iz spoštovanja do družine ne bomo dajali nobenih nadaljnjih izjav, dokler ne bodo objavljeni rezultati obdukcije. Kategorično zanikamo očitke o pomanjkanju reševalcev,” je o tragediji dejal tiskovni predstavnik hotela.

Andrej Žitnik