fbpx

Tragedija na “Primorki”: V nesreči s smrtnim izidom udeleženo vozilo Slovenske vojske

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

Na primorski avtocesti med Postojno in Senožečami v smeri Kopra poročajo o hudi prometni nesreči. Umrla je ena oseba, več pa je bilo poškodovanih. V nesreči, zaradi katere je bila avtocesta nekaj časa zaprta, je bilo po navedbah Ministrstva za obrambo udeleženo tudi vozilo Slovenske vojske. 

Iz policijske postaje Koper so sporočili, da so bili v nesrečo udeleženi mini bus, osebni avtomobil in dve tovorni vozili. Prvo tovorno vozilo naj bi se ustavilo na račun okvare, nato pa se je vanj zaletelo še več vozil.

Zaradi težav z motorjem tovornega vozila je voznik zapeljal na desno v smer odstavnega pasu. Ko se je deloma nahajal na odstavnem pasu, ga je po desni strani želel prepeljati voznik tovornega vozila s slovenskimi registrskimi tablicami in prišlo je do trčenja. Nato je po desni strani pripeljalo še osebno vozilo s celjskimi registrskimi tablicami in trčilo v zadnji del priklopnega vozila. Voznik avtomobila je po trčenju izstopil iz vozila in na pomoč pristopil trem poškodovanim sopotnicam, ki so bile lažje poškodovane.

Po poročanju RTV Slovenija je nato po desnem voznem pasu pripeljal še voznik manjšega vozila za prevoz oseb, ki na račun neprilagojene hitrosti ni mogel pravočasno ustaviti vozila ali zapeljati na levo stran, saj je v smeri prehitevalnega pasu potekal promet. Iz tega razloga se je odločil, da zavije raje desno na odstavni pas, pri tem pa je trčil v prej omenjeno osebno vozilo, kjer je voznik pomagal svojim sopotnicam. Po trku se je vozilo še naprej premikalo po odstavnem pasu in trčilo v zadnji del prikolice prvega vozila z okvaro.

Foto: iStock

Poškodbe so bile prehude
Voznik avtomobila iz Celja je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. Policija zaenkrat še preverja identiteto udeležencev v nesreči, prav tako pa preiskuje ostale podrobnosti v zvezi z nesrečo. Po zaključenem ogledu bo zaradi neprilagojene hitrosti vozniku drugega tovornega vozila izdan plačilni nalog. Na Okrožno državno tožilstvo v Kopru bo podano poročilo za voznika osebnega vozila, za voznika mini busa pa bo podana kazenska ovadba zaradi povzročitve nesreče iz malomarnosti.

Hana Murn