fbpx

Tragedija v Moravskih Toplicah: Kdo je ustrelil dve leti starega otroka – triletni bratec ali dedek?

Slika je simbolična. Foto: iStock

S strelnim orožjem je bil na področju občine Moravske Toplice v ponedeljek popoldne hudo poškodovan dve leti star otrok. Nekateri mediji navajajo, da je 61-letni dedek s predelanim športnim orožjem ponesreči zadel dveletnega vnuka v zgornji del glave, drugi pa, da naj bi triletnik ustrelil leto mlajšega bratca, medtem ko mu je dedek poskušal vzeti pištolo iz rok.

Da se je dveletni otrok poškodoval s predelanim športnim orožjem, so potrdili tudi murskosoboški policisti. STA poroča, da naj bi dedek vnuku kazal, kako deluje pištola, menda pa ni vedel, da so v pištoli naboji. Nekateri mediji pa poročajo, da je 61-letnik to pištolo kot igračo kupil na soboški tržnici. To sta v ponedeljek našla njegova vnuka, stara dve in tri leta. Tega, da je bila predelana, 61-letnik menda ni vedel. Triletnik naj bi nato pištolo držal v rokah in ko mu jo je dedek želel vzeti, je počilo. Po podatkih policije naj bi šlo za startno pištolo, ki pa je bila predelana za uporabo malokalibrskih nabojev.

Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da je ranjeni otrok dobil zdravniško pomoč, v UKC Maribor so ga tudi že operirali, policisti pa zadevo obravnavajo kot sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Nekateri mediji poročajo, da dveletnik na srečo ni več v življenjski nevarnosti.

M. S.