fbpx

Tragična nesreča na Primorskem vzela še eno mlado življenje

Fotografija je simbolična (foto:STA)

Tragična prometna nesreča se je zgodila na regionalni cesti med naseljema Vrtojba in Miren. V nesreči sta bila udeležena tovorno vozilo in osebni avtomobil; zaradi hudih telesnih poškodb je na kraju nesreče umrl 35-letni voznik osebnega vozila.

Okoli 12. ure je bila policija obveščena o hudi prometni nesreči s smrtnim izidom, ki se je zgodila na regionalni cesti med naseljema Vrtojba in Miren pri odcepu za čistilno napravo in v kateri sta bila udeležena tovorno vozilo in osebni avtomobil. Na kraju nesreče je zaradi hudih telesnih poškodb podlegel 35-letni voznik osebnega avtomobila.

55-letnega voznika tovornega vozila in njegovega 46-letnega sopotnika so zaradi predvidoma lahkih telesnih poškodb reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi novogoriški poklicni gasilci. Po prvih ugotovitvah je do prometne nesreče domnevno prišlo zaradi neupoštevanja pravil prednosti voznika tovornega vozila.

O prometni nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik novogoriškega okrožnega sodišča in pristojno državno tožilstvo. Preiskovalni sodnik je za pokojnega odredil sodno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. S Policijske uprave Nova Gorica sporočajo, da okoliščine prometne nesreče s smrtnim izidom prometni policisti še preiskujejo.

M. P.