fbpx

Tragična vest: V čelnem trčenju pri Novem mestu umrle štiri osebe – otroka z odraslim zgorela v avtomobilu

Foto: STA

V čelnem trčenju dveh osebnih vozil na cesti Poljane pri Mirni Peči-Novo mesto so umrli štirje ljudje, med njimi dva otroka. Vzrok tragične nesreče še ni znan, saj bo treba podrobneje preučiti še sledove na obeh vozilih, ki jih je policija zasegla.

Nekaj po tretji uri popoldan so bili regijski center za obveščanje na številki 112 in policija na številki 113 obveščeni o prometni nesreči na cesti Poljane pri Mirni Peči – Novo mesto (stara hitra cesta H1).

Ko so policisti prišli na kraj nesreče so ugotovili, da gre za tragičen dogodek, v katerem so v čelnem trčenju dveh vozil življenje izgubile kar štiri osebe. Po prvih ugotovitvah ogleda je 38-letni voznik osebnega vozila, doma iz okolice Novega mesta, vozil proti Novemu mestu in čelno trčil s 56-letno voznico, doma iz okolice Trebnjega. V trčenju je osebni avtomobil 38-letnika, v katerem je vozil tudi dva otroka, zaradi silovitosti trka zgorel. Vsi štirje udeleženci prometne nesreče so umrli na kraju nesreče. Nekdanja hitra cesta med Trebnjem in Novim mestom je tako zaprta.

Foto: STA

O dogodku je policija obvestila dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko. Preiskava okoliščin nesreče z ogledom kraja še ne bo zaključena, saj bo treba podrobneje preučiti še sledove na obeh vozilih, ki jih je policija zasegla, so zapisali na PU Novo mesto.

Sara Kovač