Tragično: 27-letnik umrl zaradi neprevidnega voznika

Foto: iStock

Na Koroškem je ugasnilo še eno mlado življenje. Okoli šeste ure zjutraj se je v Mislinjski
Dobravi zgodila huda prometna nesreča. 27-letnik je na kraju nesreče umrl, dve osebi pa sta hudo poškodovani.

Po prvih podatkih naj bi prometno nesrečo povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Slovenj Gradca proti Mislinji. Voznik je med prehitevanjem čelno trčil v nasproti vozeče vozilo. 27-letni voznik vozila, ki je pravilno pripeljal nasproti, je na kraju nesreče umrl. Njegova sopotnica je hudo poškodovana.
Hudo je poškodovan tudi povzročitelj prometne nesreče, so sporočili s PU Celje.

N. K.

 

 • Lokomotivführer

  Cesta takega pomena ne more in ne sme imeti na cca 10 km več kot sto priključkov k posameznim hišam, razen pod pogojem, da je vseskozi polna črta po sredini in omejitev 50 km/h. To bi lahko bila kvečjemu povezovalna cesta ob neki drugi hitri cesti, ki bi morala biti tu že vsaj dvajset let, po analogiji s sosedi malce severneje. Ampak tako si volivci “nacionalnega interesa” zaslužimo in nič več!

  • dr Janez Sveti

   Tisti, ki ne poznamo zadeve samo domnevamo, kaj si želel napisat. Torej kakor razumem, gre neka hitra cesta , skozi naselje hiš z dovozi. Fant je torej pogledal levo, zavil na cesto v trenutku, ko je nekdo prehiteval avto, ki je nesrečniku prihajal z desne.
   DR Janez Sveti Genij

   • Lokomotivführer

    Ne , ne poznam konkretnih okolnosti te nesreče. V času smo zamudili eno generacijo izgradnje cest, tako da je v bistvu državna cesta, ki povezuje kraje po Mislinjski dolini v bistvu neka vaška cesta, kjer so na vsakih nekaj deset metrov priključki in se dejansko lahko zgodi tisto, kar opisuješ: da ko prehitevaš, gre nekdo na cesto, te spravi v “škarje” zraven pa misli, da si ti kriv…V Mislinjski Dobravi je velik odcep ceste, kjer je hitrost omejena na 70 km/h, dobrih deset kilometrov stran je pa ob precej manj pomembnemu in frekventnemu odcepu v Paki skoraj cel kilometer pregledne ceste z omejitvijo 5 km/h. Za policaje, da merijo namreč.
    In še zadnje, ravno predhodniki današnjih nosilcev “nacionalnega interesa” so ukinili 1968 železnico, kar je spravilo tudi ves tovor (takrat še celo premog, ki so ga tovornjaki voziliv neko avstrijsko elektrarno) na cesto.

 • Mirkoca

  Po podatkih o prometni nesreči, se mi zdi termin “neprevidni voznik” dosti preblag.