fbpx

Tragično verižno trčenje na štajerski avtocesti

Fotografija je simbolična (foto: STA).

Izredno stanje na štajerski avtocesti je zaznamovala tudi huda prometna nesreča, ki se je zgodila pred izvozom Vransko v smeri Celja. Prišlo je do naleta večih vozil, 24-letna Romunka pa je zaradi hudih telesnih poškodb na kraju nesreče umrla.

Včerajšnji kaos na štajerski avtocesti je dodatno zaznamovala tudi huda prometna nesreča. 35-letna voznica osebnega vozila Peugeot 206, romunska državljanka, ki je vozila iz smeri Ljubljane proti Mariboru, je z levim delom svojega vozila trčila v kovinsko varnostno ograjo, natančneje  v kovinski stebriček varnostne ograje. Pri tem je z vozila odtrgalo levo prednje kolo.

Po približno 300 metrih drsenja se je vozilo ustavilo ob levem robu vozišča avtoceste, obrnjeno v smeri vožnje. V tem času je po levem prometnem pasu pripeljal voznik osebnega vozila znamke Audi, tip A4 , ki se je želel izogniti trčenju in je zapeljal na desni prometni pas, po katerem je v tistem trenutku pripeljal avtobus.

V nesreči udeležen tudi avtobus
Voznik avtobusa je zaradi menjave prometnega pasu voznika Audija zapeljal desno na odstavni pas, kjer je bilo ustavljeno osebno vozilo znamke VW golf. Voznik golfa je na odstavnem pasu ustavil, da bi nudil pomoč voznici osebnega vozila Peugeot 206, ki je trčila v varnostno ograjo. Voznik in njegov sprednji sopotnik sta izstopila iz vozila in odšla proti vozilu voznice, ki je obstalo na levem prometnem pasu. Voznik avtobusa je  s prednjim desnim delom avtobusa trčil v zadnji levi del ustavljenega osebnega vozila VW golf, kjer je sedela 24-letna sopotnica.  Ta je ostala ukleščena v osebnem vozilu.

Iz vozila so jo s tehničnim posegom rešili gasilci, vendar so bile poškodbe tako hude, da je 24-letna Romunka na kraju nesreče umrla. Nihče od ostalih udeležencev iz obeh osebnih vozil ni bil poškodovan, prav tako ni bil poškodovan voznik avtobusa, kot tudi nihče od 55 potnikov avtobusa. Vsi udeleženi v prometni nesreči so bili romunski državljani, so sporočili s PU Celje.

N. K.