fbpx

Trčenje poslanke SDS v avtomobil poslanke LMŠ: Kaj se je v resnici zgodilo v parkirni hiši na Šubičevi?

Poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik (Foto: STA)

Spletni portal 24ur je poročal, da naj bi poslanka Slovenske demokratske stranke trčila v avto poslanke LMŠ in pobegnila s kraje nesreče, a po pojasnilih, ki smo jih pridobili s strani Službe za odnose z javnostjo največje parlamentarne stranke, kaže, da ni bilo povsem tako. Poslanka, gre za Eleno Zavadlav Ušaj, naj bi 15. oktobra letos res oplazila in opraskala parkirano vozilo poslanke LMŠ Lidije Divjak Mirnik, a je dogodek prijavila policiji in se zanj tudi opravičila. Gre torej za zlonamerno zavajanje spletnega portala medija, ki je pred dnevi sprožil afero “glupi davki”, s katero so poskušali očrniti ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka, a se je pozneje ugotovilo, da je posnetek pogovora med njim in Bojanom Petanom lepljenka. 
“Poslanka SDS Elena Zavadlav Ušaj je 15. oktobra 2021 v Parkirni hiši Šubičeva v Ljubljani oplazila in opraskala parkirano vozilo poslanke LMŠ Lidije Divjak Mirnik. Neljubi dogodek obžaluje. Poslanski kolegici se je v telefonskem pogovoru opravičila, ta pa je opravičilo sprejela. Poslanka Zavadlav Ušaj je nezgodo tudi prijavila in ima policijsko zabeležko s plačilnim nalogom globe v višini 120 evrov,” so pojasnili v službi za odnose z javnostmi največje parlamentarne stranke.
Mag. Elena Zavadlav Ušaj je sicer leta 2010 magistrirala s področja upravnih znanosti na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani. Poslovno pot je začela na Banki Vipa Nova Gorica in jo nadaljevala v Službi družbenega knjigovodstva (SDK) ter kasneje v njegovi naslednici Agenciji Republike Slovenije za plačilni promet nadziranje in informiranje.

Elena Zavadlav Ušaj (Foto: STA)

Od leta 2003 je bila zaposlena v Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES) na področju registrov. Pozneje je opravljala tudi funkcijo podžupanje. V stranki je na državni ravni vključena v odbora za kulturo in javno upravo. Na lokalni ravni pa je članica izvršilnega odbora Mestnega odbora SDS Nova Gorica ter članica izvršilnega odbora Ženskega odbora SDS Nova Gorica.
T. F.