fbpx

Trčil v vozilo Darsa in umrl na kraju nesreče

Foto: STA

Včeraj dopoldne je na dolenjski avtocesti med Brežicami in Drnovim v občini Brežice tovorno vozilo trčilo v vozilo Darsa. Voznik tovornega vozila je na kraju nesreče umrl. Posredovali so brežiški reševalci in gasilci, avtocesta pa je bila zaprta več ur.

Včeraj se je nekaj po 11. uri na avtocesti med Brežicami in Drnovim zgodila huda prometna nesreča. Voznik tovornega vozila je trčil v Darsovo vozilo in podlegel poškodbam na kraju nesreče. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz vozila izvlekli preminulega, prav tako so morali ločiti tovorni vozili in prečrpati štiristo litrov pogonskega goriva. Očistili so tudi cestišče. V času odstranjevanja posledic nesreče je bil avtocestni odsek zaprt za ves promet, so sporočili s Centra za obveščanje.

Do nesreče je prišlo na odseku avtoceste, kjer potekajo dela in je promet preusmerjen na prehitevalni pas. Voznik tovornega vozila je s prehitevalnega pasu iz neznanega vzroka zapeljal na desno ter trčil v prometno signalizacijo in v Darsovo tovorno vozilo, ki je stalo na delovišču.

N. K.