fbpx

Trenutki groze za slovenskega upokojenca – sredi belega dne sta ga oropala prevarantska tujca!

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Sredi belega dne sta tujca, ki ju še niso našli, v četrtek oropali nič hudega slutečega 79-letnega Ljubljančana, ki se je napotil v banko z namenom, da bi vzdignil težko privarčevane prihranke in plačal račune. Rutinski mesečni opravek se je preobrnil v nočno moro, saj je postal tarča premetenih tujcev.

Upokojeni Ljubljančan se je po opravkih v trgovini Tuš v Štepanjskem naselju, odpravil proti poslovalnici NLB Moste na Proletarski cesti 2A in bančno uslužbenko zaprosil, da bi rad vzdignil  prihranke v znesku 1.000 evrov. Uslužbenka je s pomočjo aparata za štetje denarja preštela znesek, prav tako pa ga je tudi upokojenec, ki je vseskozi imel slab občutek, da ga nekdo opazuje.

Zamotil ga je z zemljevidom
Ko je moški z denarjem v kuverti odkorakal iz poslovalnice, sta ga 30 metrov stran ustavila tujca in ga nekaj spraševala v tujem jeziku – po vsej verjetnosti je šlo za Romuna. En moški je v rokah imel zemljevid in ga spraševal za smer, medtem pa ga je drugi iznenada potrepljal po rami. Kmalu zatem se je moški znašel v šoku, saj je ugotovil, da je ostal brez težko prisluženih prihrankov. Moška, ki sta ga oropala, sta očitno vedela, da je upokojenec pred tem dvignil večji znesek, saj ga drugače verjetno ne bi ustavljala.

Policija, ki jo je oropani poklical, se je do moškega korektno obnašala in ga poslala na prepoznavanje dveh prijetih osumljencev. Kmalu je postalo jasno, da dva prijeta, ne ustrezata roparjema, ki sta se spravila na nič hudega slutečega upokojenca.

H. M.