fbpx

Trgovina z otroki pri nas! Makedonec prodal mladoletno hčerko za 6000 evrov v Maribor, sedaj ga je doletela kazen

simbolična slika (Foto: iStock)

Tuji mediji poročajo o grozljivi zgodbi, ki se dogaja prav pri nas. Makedonski državljan T.D. je namreč leta 2013 za šest tisoč evrov prodal svojo 17-letno hčerko v Slovenijo z namenom, da se pri nas poroči. Sedaj ga je doletela kazen sedem let zapora zaradi preprodaje. Državno tožilstvo v Skopju ga je namreč obtožilo trgovanja z otroki.

Makedonski državljan T.D. je imel v mislih prav posebno prihodnost za svojo hčer. Leta 2013 se je odločil, da svojo takratno 17-letno hčerko proda za 6000 evrov v Maribor. Hčerko je spodil iz doma in ji ukazal, da se mora v Sloveniji poročiti.

Po poročanju Blica so se stvari v Sloveniji razjasnili v letu 2015 na višjem sodišču v Mariboru. Omenjena žrtev je bila obravnavana kot kupoprodajni predmet, kar je kaznivo po slovenskih zakonih.

Slika novice, kjer je makedonski oče za 6000 evrov prodal svojo makedonsko hčerko v Maribor. (Foto: Facebook)

Svojo mladoletno hčerko prodal  moškemu, ki ga je videl prvič v življenju
Po posredovanju informacij slovenskih pravosodnih organov makedonskemu tožilstvu so hitro stekli postopki v Makedoniji. V času postopka je bilo dokazano, da so se starši soproga dogovorili za poroko s očetom žrtvijo, kateri je soglasje za človeka, ki ga je videl prvič v življenju.

Luka Perš