fbpx

Tuja državljana v centru Ljubljane sredi belega dne oropala zlatarno

Foto: Wikimedia commons

Dopoldne se je v zlatarni na Nazorjevi ulici v Ljubljani zgodil rop. Dogodek je opazil policist, ki je bil v prostem času v centru Ljubljane. Spremljal je smer pobega storilcev in o tem sproti obveščal tudi ostale policiste. Storilca, ki sta tuja državljana, je policija že prijela.

Danes nekaj po 10. uri je bila ljubljanska policija obveščena o ropu specializirane prodajalne na Nazorjevi ulici v Ljubjani. Dva storilca, zamaskirana s temnimi očali in lasuljo, sta vstopila v prodajalno in na zaposleno pričela kričati, da gre za rop. Pri tem je eden od njiju pričel z odpiranjem predalov, drugi pa je imel pri sebi plinski razpršilec, so sporočili s PU Ljubljana.

Roparjema jo je “zagodel” policist
Storilca sta odtujila več zlatnine, nato pa prodajalno zapustila in stekla v smeri Miklošičeve ceste.
Sam dogodek je opazil policisti PP Ljubljana Moste, ki je bil v prostem času v centru Ljubljane. Dogodek je takoj sporočil na interventno številko 113, od tam pa so v širšo okolico ropa napotil več policijskih patrulj.

Že omenjeni policist je nato spremljal smer pobega storilcev in o tem sproti obveščal tudi ostale policiste. Storilca so nato prijeli na Puharjevi ulici in jima zasegli tudi odtujene predmete.

Po do sedaj zbranih obvestilih gre za tuja državljana. Preiskava glede okoliščin ropa še poteka.

N. K.