fbpx

Uboj v Tržiču: osumljenki grozi do 15 let zapora

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

V preiskavi so kriminalisti potrdili sum, da je 54-letna žrtev umrla nasilne smrti.  Rane na njenem telesu so bile posledica uporabe ostrih in drugih predmetov. Osumljenki je bilo odrejeno tudi sodno pridržanje, za kaznivo dejanje pa ji grozi zaporna kazen od 5 do 15 let.

Kriminalisti so s kazensko ovadbo k preiskovalni sodnici pristojnega sodišča privedli 40-letno Tržičanko, ki je osumljena uboja 54-letne ženske. V nasilnem dejanju je bila poškodovana tudi osumljenka, njune poškodbe pa kažejo na obojestransko nasilje, ki se je v stanovanjski hiši – najbolj intenzivno pa v kuhinji – dogajalo v noči s sobote na nedeljo. Okoliščine ogleda kraja kaznivega dejanja kažejo na nasilen prepir, žrtev pa je bila ob prihodu polistov najdena mrtva v kuhinji stanovanjske hiše.

Dejanje je policiji v nedeljo popoldan sporočila kar osumljenka sama, občani pa so jo na kraju dogodka zadržali do prihoda policije. V preiskavi so kriminalisti 40-letnico kazensko ovadili tudi zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja, in sicer zanemarjanja mladoletne osebe ter surovega ravnanja.

V petih letih večkrat prišlo do posredovanja policije
S policije so sporočili, da so v zadnjih petih letih v povezavi s krajem kaznivega dejanja  obravnavali nekaj različnih dogodkov, vendar slednji niso nakazovali na možnost takšne tragedije. S tem so zavrnili vsa namigovanja, da bi lahko z več aktivnostmi policije omenjeni uboj 54-letnice preprečili.

J. F.