fbpx

Učiteljica na eni od slovenskih šol občevala z dijakom

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

Na eni od srednjih šol v severovzhodni Sloveniji naj bi imela profesorica dve leti intimno razmerje z dijakom. Ravnateljica šole ji je po tistem, ko je prejela prijavo in se seznanila s pomembnimi informacijami, marca izdala izredno odpoved delovnega razmerja in zadevo prijavila pristojnim organom, poroča Dnevnik. Na policiji so prijavo potrdili.

V anonimnem pismu, ki so ga prejeli na Dnevniku, piše, da je imela učiteljica razmerje z dijakom v času, ko je ta obiskoval drugi oz. tretji letnik.

Starši dijaka naj bi o odnosu obvestili ravnateljico šole in jo prosili, naj ga učiteljica preneha nadlegovati. Ravnateljica je, kot navaja Dnevnik, neuradne informacije potrdila. Zatrdila je, da je nemudoma po prejetju prijave ustrezno ukrepala in sprožila predvidene postopke, pri čemer so po njenih trditvah vsi ravnali v interesu, da se maksimalno zaščiti dijaka. “Potem ko sem se seznanila z vsemi relevantnimi informacijami, sem učiteljici marca letos izdala izredno odpoved delovnega razmerja, zadevo pa prijavila pristojnim organom,” je navedla.

Na Policijski upravi Maribor so za časnik potrdili, da so takšno prijavo prejeli in jo obravnavajo. Zadeva je v predkazenskem postopku, ki še ni končan, zato končnih ugotovitev še niso posredovali. Kazenski zakonik sicer določa, da se z zaporom od enega do osmih let kaznuje učitelja, vzgojitelja, skrbnika, posvojitelja, roditelja ali drugo osebo, ki z zlorabo svojega položaja spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo, staro nad petnajst let, ki mu je zaupana v učenje, vzgojo, varstvo in oskrbo.

M. P., STA