fbpx

Ukrajinski državljan prevažal 19 migrantov iz Pakistana in Nepala, povzročil nesrečo in pobegnil

Fotografija je simbolična.

Danes ob 5.03 so policisti Policijske postaje Ljutomer na relaciji Razkrižje–Veščica zasledovali kombinirano vozilo znamke Mercedes Vito z avstrijsko registrsko številko, ki je nezakonito vstopilo v našo državo. Voznik, državljan Ukrajine, je prevažal 19 migrantov, po nesreči pa je pobegnil in skočil v reko Ščavnico. Pri tem je bilo poškodovanih 8 migrantov. 

Iz smeri Veščice proti Stročji vasi je vozilo v desnem preglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljalo levo z vozišča in pristalo na kolesih, so sporočili s PU Murska Sobota. Voznik kombiniranega vozila je po povzročeni prometni nesreči zapustil vozilo, začel bežati in skočil v reko Ščavnico. Po opozorilu policista se je voznik vrnil iz reke.

Z zbiranjem obvestil na kraju dogodka je bilo ugotovljeno, da je bilo v vozilu poleg voznika, državljana Ukrajine, še 19 tujcev in sicer 17 državljanov Pakistana in 2 državljana Nepala, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v našo državo. V prometni nesreči je bilo 9 migrantov lažje telesno poškodovanih.

Neposredno pred tem dogodkom so ljutomerski policisti na območju Razkrižja prijeli še eno osebo z vozilom avstrijskih registrskih številk in sicer 38-letnega državljana Turčije, ki poseduje dovoljenje za prebivanje v Avstriji.

S policije še čakamo odgovor, ali so pakistanski migranti zaprosili za azil.

Škandal24