fbpx

Umor iz koristoljubja – Je ta svet še “normalen”?

Foto: STA

Po enem tednu iskalne akcije je policija razkrila nekatere podrobnosti smrti 63-letnika iz okolice Trbovelj. Valter Zrinski, vodja oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Ljubljana je pojasnil, da je 29-letni osumljenec pokojnika do smrti povozil s traktorjem.

Policija je ugotovila, da je osumljenec žrtvi večkrat pomagal pri spravilu lesa, med njima pa je večkrat prihajalo tudi do nesoglasij. Tako je bilo tudi 20. julija, ko je 29-letnik pokojnika najprej s sprednjim delom traktorja podrl in ga nato z namenom, da mu vzame življenje, povozil z zadnjimi kolesi. Nato ga je z verigo navezal na traktor, odvlekel do gozda oddaljenega 50 metrov od pokojnikove hiše in tam odvrgel truplo.

Osumljenec pokojniku odtujil nekaj predmetov
Nato je odšel v pokojnikovo hišo, od koder je odtujil nekaj predmetov, tudi njegovo denarnico, ter se s traktorjem odpeljal v Radeče in ga tam pustil. “Odšel je v Celje, kjer je ukradeni denar porabil z popivanje. Dva dni po dogodku se je vrnil na kraj zločina, kjer je odvrgel denarnico,” je še opisal Zrinski.


Obdukcija je pokazala, da je umrl nasilne smrti. Osumljencu, ki je policiji že znan, so odredili pripor in mu očitajo umor iz koristoljubnosti. Za zločin pa mu grozi vsaj 15 let zapora. Med zaslišanjem je 29-letnik iz Trbovelj dejanje opisal ter ga obžaloval.

Policijo sta o pogrešani osebi obvestila znanca
Da je 63-letnik pogrešan, sta policiste obvestila njegova znanca, ki sta ga nazadnje videla 20. julija. Takrat sta ga peljala po opravkih, nato pa ga do nedelje nista uspela priklicati, kljub temu da so bili dogovorjeni za srečanje. Iskala sta ga tudi doma, “kjer sta opazila nekaj okoliščin, katerih pri znancu nista bila vajena, zato sta se tudi odločila obvestiti policiste, da osebo pogrešata,” je pojasnil Zrinski.

Zahtevna akcija za policiste
Policisti so se na prijavo, ki je bila podana 25. julija, odzvali in izvedli iskalno akcijo. “Ta je bila izredno zahtevna, ker gre za zelo neprehodno območje,” je ob tem povedal Zrinski. Truplo 63-letnika so našli približno 50 metrov od stanovanjske hiše na strmem gozdnatem pobočju.

I.K.,STA