Umrl je radijski voditelj Sašo Hribar

Programski svetnik in radijski voditelj Sašo Hribar (Foto: STA)

V 64. letu starosti je nenadoma umrl radijski voditelj in satirik Sašo Hribar. Bil je tudi član programskega sveta RTV Slovenija. Javnost si ga bo najbolj zapomnila po oddaji Radio Ga Ga na prvem programu Radia Slovenija. Dolga leta je vodil tudi satirično oddajo Hri-Bar na nacionalni televiziji. Imel naj bi resne zdravstvene težave, doživel naj bi infarkt in umrl.

Zadnja leta smo se ga bolj zapomnili po njegovih aktivističnih izjavah, da v Sloveniji nismo imeli osamosvojitvene vojne, pri tem se je zapletel celo z Lojzetom Peterletom, ko so v javnost prišla pričevanja, da naj bi bil Hribar celo dezerter v vojni za Slovenijo. Zadnje čase je bil Hribar kot programski svetnik večkrat tudi kritik nekdanjega vodstva RTV in odkriti aktivist leve politične scene.

Na novico so se že odzvali nekateri njegovi kolegi iz vrst RTVS in drugi, ki so s Hribarjem v preteklosti sodelovali ali prijateljevali. Na radiu Val 202 so Hribarja imenovali za radijskega velika, pionirja in genija. “Sašo, počivaj v miru. Pogrešali te bomo,” so dodali.