fbpx

Umrl je slovenski glasbenik in domoljub Korado Buzeti – tudi velik podpornik Nova24TV

Korado je po kratki, a hudi bolezni v 55 .letu starosti umrl v Žirovnici na Gorenjskem. Foto: STA.

Po kratki in težki bolezni je v Žirovnici umrl velik človek, domoljub in pevec Korado Buzeti. Korado Buzeti se je v srca mnogih Slovencev zapisal z nastopi v duetu s pevskim kolegom Brankom Jovanovićem Vunjakom – Brendijem. Tvorila sta nepozaben glasbeni par Korado in Brendi. Legendarni pevec je bil znan po svojih hitih, kot so Žena me je zapustilaSolza se bo posušilaSem pravi Primorec in druge. Junija je sicer minilo že devet let, odkar je v Koradovem naročju po nastopu zaradi odpovedi srca umrl njegov glasbeni kolega, s katerim je s pesmimi lepšal trenutke mnogim poslušalcem.

Primorec je desetletja navduševal poslušalce v duetu s pokojnimi Brankom Jovanovićem – Brendijem. Svojo glasbeno pot je nadaljeval s številnimi glasbenimi prijatelji, a se zdi, da je glasbena pravljica z Brendijem predstavljala vrhunec njegove glasbene kariere. Slovenkam in Slovencem se je prikupil v skladbah: Žena me je zapustila, Solza se bo posušila, Sem pravi Primorec, Marica, Micika moja, Recite ji Angeli, Kdo bo prvi špricer plačal, Zate bi rože kradel, Vem da me varaš in druge. zadnje dni je sodeloval tudi s prijateljem Boškom!

Korado in Brendi. Foto: STA.

Vest, da je v 55. letu umrl Korado Buzeti, se je sicer najprej razširila na Twitterju.. »Zdaj sta spet skupaj v oblakih,« je med drugim zapisal Iztok Gartner. Številni Slovenci so na Facebooku profilu pevca izrazili žalost in družini izrekli sožalje. Poslanec Franc Breznik je pokojnemu Koradu namenil ganljive besede, naročil pa mu je tudi, naj pozdravi Brendija.

T. F.