V Avstriji se je huje poškodoval Slovenec, pod Triglavom življenje izgubila tujka

Vir: PU Kranj

Včeraj se je huje poškodoval slovenski gornik, ki je sestopal z najvišje gore v Avstriji, Velikega Kleka oz. Grossglocknerja. K sreči je nesrečo opazil gorski vodnik, ki mu je nudil prvo pomoč. Manj sreče je imela tuja državljanka, ki se je ponesrečila na pobočju Triglava. 

31-letnik je okrog 18. ure sestopal z višine okoli 3650 metrov v smeri koče Erzherzog-Johann. Na poti mu je spodrsnilo, padel je 150 metrov v globino.

Med padanjem se je prevračal po snežišču, kar je botrovalo poškodbam hrbtenice. Kot že rečeno, je njegovo nesrečo videl gorski vodnik, s katerim sta se nato skupaj spustila do koče. Od tam so Slovenca s helikopterjem nujne medicinske pomoči odpeljali v bolnišnico v Lienzu, poroča STA.

Veliki Klek je najvišja gora v Avstriji in tako priljubljena gorniška destinacija tudi za slovenske gornike in alpiniste. Visoka je 3798 metrov, v višino se vzpenja na meji med Koroško in Tirolsko.

Najvišja gora v Avstriji Veliki Klek (Vir: Wikipedija)

Nesreča pod Triglavom
V slovenskih gorah je morala posadka policijskega helikopterja včeraj posredovati kar petkrat. V eni od nesreč se je smrtno ponesrečila tuja državljanka na območju Triglava. Planinka je pri sestopu čez Prag padla in zaradi poškododb umrla na kraju nesreče. Po dosegljivih informacijah je bila ustrezno opremljena, do nesreče pa je prišlo, potem ko je zdrsnila in padla čez skalni skok v globino.

Foto: PU Kranj

“V gorah je bilo danes veliko ljudi, zelo povečan obisk pa se glede na primerno vreme pričakuje tudi v nedeljo. Zato znova pozivamo pohodnike, naj bodo previdni in ves čas skrbijo za svojo varnost. Pomemben je vsak korak, vsak gib, vsaka odločitev. Bodite odgovorni in pazite nase,” so pozvali kranjski policisti.

G. K.