Migrantski naval prisoten tudi na Primorskem, prav tako v Beli krajini prijeli pet Alžircev in Maročana, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Migrantski naval je iznenada udaril na Primorskem, saj so policisti Policijske uprave Koper samo v enem dnevu prijeli več kot 20 nezakonitih migrantov, največ na Ilirskobistriškem. V Slovenijo po balkanski migrantski poti še vedno prihajajo nezakoniti migranti z Bližnjega vzhoda in iz severne Afrike. Na območju Bele krajine so prijeli pet državljanov Alžirije in Maročana.

Nekaj po 14. uri so policisti Policijske uprave Novo mesto v kraju Preloke izsledili in prijeli pet državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo tako, da so preplavali reko Kolpo. V noči na 13. april so v Vukovcih prijeli državljana Maroka, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Nedavno smo  poročali o izsledkih televizijske ekipe Nova24TV, ki je na terenu preverila navedbe domačinov ob Kolpi, ki so se pritoževali nad vse večjim številom prehodov nezakonitih migrantov iz Hrvaške v Slovenijo. Nekateri naj bi prihajali s čolni, drugi reko preplavajo in se nato pojavijo na dvoriščih domačinov. Domačini jim pomagajo, a dodajajo, da tam niso zaželeni, saj se bojijo njihovih resničnih namenov.

Štirje ilegalni migranti so skušali preplavati reko Kolpo, a jih je presenetila previsoka gladina vode. Foto: Nova24TV.

Pestro je bilo tudi na Primorskem
V zadnjih štiriindvajsetih urah so bili policisti Policijske uprave Koper soočeni z več primeri ilegalnih prestopov slovenske državne meje. Ob 6. uri so policisti na Rakitovcu prijeli sedem tujcev, ki so vsi državljani Afganistana (dva odrasla in pet otrok) in so prišli v Slovenijo nelegalno. Nastanjeni so bili v Azilni dom. Niti eno uro pozneje, ob 6.50 so v Dolnjah pri Jelšanah prijeli tri ilegalne prebežnike, državljane Sirije, Maroka in Jemna. Vsi so zaprosili za azil.

Čez deset minut, ob 7. uri, so policisti v Vrbovem pri Ilirski Bistrici izsledili vozilo, s katerim je voznik prevažal državljane Turčije, ki so prišli v Slovenijo ilegalno. Ilegalni migranti so bili odpeljani v Center za tujce, za voznika, državljana Hrvaške, pa je bilo odrejeno pridržanje, saj mu grozi kazenska ovadba. Ob 7.37 so v Brezovici pri Gradinu policisti izsledili še tri državljane Sirije in državljana Kuvajta. Vsi štirje so zaprosili za azil.

Slabo uro in pol pozneje, ob 9. uri, je bil v Ilirski Bistrici prijet državljan Sirije, ki je prav tako zaprosil za mednarodno zaščito. Včeraj zvečer ob 22.17 so na Sušaku prijeli ileganega migranta, državljana Indije, ki bo vrnjen hrvaškim varnostnim organom. Takoj zatem pa so v Dolnjem Zemonu odkrili še državljana Iraka in dva državljana Pakistana, ki so jih po zaključenih postopkih že vrnili na Hrvaško.

Danes ponoči, ob 1.30, so policisti prijeli še dva državljana Pakistana pri Ilirski Bistrici, kmalu zatem še dva državljana Sirije.

C. Š.

 • Republic Commando

  Levuharji pravijo da migrantov ni.

  • karlina

   Itak, da ne, ker jih ščitijo, smo videli v primeru Šami, njim so migranti bolj pomembni, kot mi-drugorazredni državljani, verjemite, oz. saj to nam vsak dan znova in znova dokazujejo, sicer pa-ti ne jemljejo samo naš denar, predvsem v zdravstvu, saj so takoj sprejeti in obravnavani, itak-na naš račun, pač pa s seboj prinašajo tudi nevarne bolezni, tiste, ki smo jih v Evropi že zdavnaj zatrli.

   • Marko Markov

    Enako, kakor Madzari, potrebno je voliti desnico!

 • Franjo Trojner

  Odstopljeni Cerar in njegova odstopljena leva vlada/koalicija znova pušča državo in državljane, kakor celotno EU na cedilu!

  Cerar in njegova leva vlada/koalicija ni zaščitila naših meja in s tem države in vseh državljanov, kakor tudi državljanov EU niti v času največje ilegalne migrantske krize, zato je iluzorno pričakovati, da bo lastno državo in državljane kakor celotno EU zaščitila pred ilegalnimi migracijami sedaj, ko je odstopila in opravlja baje samo tekoče posle.
  Za odstoplenjega Cerarja, za njegovo odstopljeno levo vlado/koalicijo strank SMC, SD in DESUS preprečevanje ilegalnih prehodov meje očitno niso nikakršni, tudi tekoči posli ne.
  Uboga država in narod pri tako za državo in državljane pogubnih levih politikih, ki jim je več do tistih, ki v nasprotju z veljavno domačo in zakonodajo EU protipravno ilegalno prestopajo mejo, kot do varnosti lastnih državljanov in državljanov EU, kakor tudi do izvajanja domačega in pravnega reda EU.

  • karlina

   PODPIS +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • lado

  KAJ JOKATE TEPCI!!!! STE GA VOLILI MORALNEŽA;ISTI FOTER K JE SAMO PO KONJU AFNE GUNCAL!!!!! NA VOLITVAH VOLITE DESNICO , ZA BOLJŠI JUTRI NAS IN NAŠIH OTROK ,SLOVENSKIH ZANAMCEV!!!!!!!! A JIH NIMATE DOST 70 LET !!!!!!! SMRT KOMUNIZMU SVOBODO SLOVENCEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • karlina

   TOČNO TAKO, po toči zvoniti je prepozno, me prav zanima kakšno je že trenutno število teh nemigrantov v Sloveniji, verjetno že več, kot tisoč.

 • Stajerka

  ravno pravi cajt, da bo šla sezona k hudiču…….praf je tak, kaj pa je narod tak fsekan……Šarec vas bo zrihtal – najprej bo odstranil ograjo!!!

 • Prdo

  Kar ste sejali boste želi hahahaah

  • garfi

   POZOR VOLITVE MAJA !!!
   levi fašisti bodo nadaljevali z uvažanjem islamistov in teroristov !!!
   ZMAGATI MORAJO DOMOLJUBNE STRANKE SDS-ZD-itd
   VSI NA VOLITVE BREZ IZGOVOROV !!!

  • Olga_10

   Jih bomo poslali v Murgle!

  • Marko Markov

   Levaki, bodo dobili racun za namestitev beguncev!

 • garfi

  POZOR VOLITVE MAJA !!!
  levi fašisti bodo nadaljevali z uvažanjem islamistov in teroristov !!!
  ZMAGATI MORAJO DOMOLJUBNE STRANKE SDS-ZD-itd
  VSI NA VOLITVE BREZ IZGOVOROV !!!

  • Krtača 20

   Če gremo vsi na volitve, boste vsi desni skup dobil dva procenta.

 • Novakec1

  Pa niste vredn da se imenujete cajteng

 • PIA PlA

  Leni odstopljeni Cerar nima več pristojnosti, da Hrvate prijavi Evropski komisiji, ker slabo verujejo evropske meje? Naj vendar kaj naredi in premakne leno rit.

  Zadnja evropska država je po Lizbonski pogodbi dolžna varovati zunanje meje Evropske unije. Slovenija je dolžna varovati schengenske meje, ker Hrvaška še ni podpisala Schengenskega sporazuma. Bistvena razlika. Dolžnost vsakega Evropejca je, da pozna osnove delovanja Evropske unije. To ve vsak osnovnošolec.

  Z začetkom delovanja Evropske agencije za mejno in obalno stražo, je dolžnost EU pomagati zunanjim državam EU pomagati varovati zunanje meje. Najmanj kar bi bila dolžnost Cerarja je, da Evropsko komisijo obvesti, da Hrvaška ne varuje dobro zunanjih mej.

  • Olga_10

   Zakaj bi Hrvati kaj varovali, saj jim še Šamija ne izročijo! Če so pametni, lahko se preostale nezakonite migrante pošljejo Slovenijo…

   • Marko Markov

    Da se izprazni do konca drzavna blagajna, ozr. da se obremeni davkoplacevalce

 • Olga_10

  Račune za namestitev nezakonitih migrantov je treba izstaviti Cerarju, saj je bila koalicija proti predlogu, da se nezakonite migrante že na meji zavrne, kar je bil predlog SDS!
  Volimo SDS in naredimo red!

 • Zgornji

  JA, NI ŠE KONEC , … IN TUDI ŠE NEBO KMALU !!! ! !!!

  • Marko Markov

   Marsikoga bo se krepko bolela glava zaradi beguncev! Tudi v Nemciji imajo pocasi dovolj beguncev!

 • Krtača 20

  Madona, si kar predstavljam vsakodnevni strah avstrijcev ker h njim vsak dan migrira preko 20000 slovencev. Bogi.

 • cosmosjasnovidec

  In seveda je kamelotrajbarska morilska muslimanska golazen pozneje ko so jo prijeli zahtevala Azil za katerega nima več nikakršne pravice.
  To se seveda dogaja samo v Sloveniji katera ima samosvoj zakon za razliko vseh držav sveta.
  Vse je samo metanje peska v oči državljanom kakor z levuharske vlade tako nesposobne zahojene obmejne policije.
  Taka oseba se nemudoma debarno kaznuje ter nažene nazaj v državo iz katere je prišla ali pa odpelje na 30 dnevni zapor v kolikor nima denarja za plačanje kazni.
  Po odsluženi kazni pa sledi takojšnje deportacija.
  Takšen zakon velja po vseh Europskih ter državah celega sveta.Z takimi manipulacijami ter metanjem peska v oči državljanom pa seveda namensko sprejemajo kamelotrajbarsko golazen.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Krtača 20

  Jaz bom reku tkole. Primerno in demokratično je, da tisti ki bo metal bombe in zdraharil po državah od koder so begunci (ali jih je metal), tisti naj kasira begunce. Seveda v sorazmerju odvrženih bomb in ostalih grehov. Najbolj fer. Zdaj pa razmišljajte.

  • Slovenec 33

   V Slovenijo ne prihajajo begunci ampak dezerterji. Kaj ti ni jasno?

  • RATATA

   Predlagam, da si nekaj nardiš. Štrik, deroča voda, pištola….

 • Slovenec 33

  Poglejte okrog sebe. Kaj res ne vidite, da veleizdajalci in okupatorji vodijo Slovenijo in jim je edini cilj uničiti vse, kar je slovenskega.
  Zato tudi nič ne naredijo za obrambo naše države in s svojo neaktivnostjo vabijo nove okupatorje v državo, ki v trumah kršijo zakone o prestopu meje in prihajajo.
  Represivne veje oblasti čepijo v svojih luknjah in se hihitajo, ker jim za uničenje slovenstva ni potrebno nič narediti, ker to počnejo novi okupatorji.
  Ko bomo samoorganizirali vaške straže boste pa videli s kakšno ihto bodo padli po nas.
  To je res golazen.

 • skorpijon93

  super kar volite SMC,SD naprej

  • Ištvan Novak

   pozabil si LMŠ!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!