V bližini Ptuja poteka soočenje med strelcem in policijo

Na kraju dogodka je novinar Nova24TV.

Nekaj kilometrov zunaj Ptuja se odvija policijska drama. V bližini Dražencev je prišlo do streljanja, storilec pa je še vedno zaprt v hiši. Na licu mesta so številne policijske enote, prisoten pa naj bi bil tudi pogajalec. Po naših podatkih je storilec v hiši sam in grozi s samomorom.

Mariborski policisti so bili o dogajanju obveščeni dopoldne. Ko so naleteli na oboroženo osebo, so nemudoma zavarovali širšo okolico hiše. Ob cestah, ki vodijo do prizorišča, so postavljene policijske kontrolne točke. Na kraju so prisotni tudi pripadniki Specialne enote policije.

Kot je razvidno iz posnetkov, ki so jih objavil Ptuj.info, nad hišo kroži tudi policijski helikopter. Po dosedanjih podatkih še nihče ni bil poškodovan.

“Govori policija. Pridite ven iz hiše brez orožja z dvignjenimi rokami,” tako naj bi policija po pričevanju očividcev skušala prepričati strelca, poroča Ptuj.info.

Opis ni na voljo

Kot smo izvedeli, naj bi šlo za za soseda ptujskega gostinca. Povod za streljanje naj bi bil razpad zakonske zveze in delitev premoženja med nekdanjima zakoncema.

Opis ni na voljo

Do kraja dogodka so zaprte prav vse ceste.

Policija poziva občane, da naj upoštevajo njihova navodila in na jih ne ovirajo pri delu. Leta 2020 je le nekaj kilometrov od tu, v Gerečji vasi, prišlo do tragedije, v kateri je morilec Silvo Drevenšek, ubil svojo soprogo in njene starše.

Več sledi … 

Ž. K.