fbpx

Streljanje v centru Ljubljane, storilca na begu

Foto: N. K.

V centru Ljubljane se je zgodil rop zlatarne, v katerem je prišlo tudi do streljanja. Po zadnjih informacijah sta bila storilca vsaj dva, v nogo pa je bil ustreljen prodajalec zlatarne Malalan. Ko sta storilca pobegnila, je prodajalec stekel za njima, takrat pa sta ga ustrelila. Kraj dogodka še vedno preiskujejo policisti. 

Na Mestnem trgu v Ljubljani je okoli pol dvanajste ure dopoldne prišlo do ropa zlatarne. Odjeknili so tudi streli, po zadnjih podatkih pa je bil v nogo ustreljen občan, kar so potrdili tudi na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Policija kraj dogodka še preiskuje.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, sta v zlatarno vstopila in ukradla nakit najmanj dva storilca. Ko sta pobegnila proti Ljubljanici, jima je prodajalec sledil, storilca pa sta ga ustrelila v nogo. 42-letni prodajalec je poškodovan. Odpeljali so ga v ljubljanski klinični center, po zadnjih informacijah pa ni življenjsko ogrožen.

Policijska uprava Ljubljana poziva vse očividce, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah ropa ali pa o ukradenem vozilu znamke Toyota Rav 4, da sporočijo podatke na najbližjo policijsko postajo, na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Policija je celotno območje dogodka zaprla. Dogodek naj bi bil povezan tudi s krajo osebnega avtomobila znamke Toyota Rav 4, s katerim so storilci kasneje tudi pobegnili. Vozilo je bilo preteklo noč ukradeno na območju Primorske.

M. G.