V enem dnevu prijeli kar 51 migrantov! V Kočevski reki lovili tihotapce, ki so prevažali 13 ilegalcev!

Fotografija je simbolična (foto: iStock).

Policisti policijskih uprav Ljubljana, Koper in Novo mesto so v enem dnevu prijeli 51 ilegalnih migrantov. Policijska uprava Ljubljana je posredovala tudi informacije o ponedeljkovi policijski akciji v Kočevski reki, v kateri so prijeli tri tihotapce in 13 migrantov. 

Policisti PU Ljubljana so v zadnjih 24. urah med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 16 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s petimi državljani Alžirije, šestimi državljan Palestine,  dvema državljanoma Pakistana, državljanom Maroka, Sirije in Jemna, še niso zaključeni.

Policisti PU Novo mesto pa so v bližini krajev Damelj, Zapudje in Tribuče izsledili in prijeli 13 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z devetimi državljani Pakistana in po enim državljanom Afganistana, Indije, Alžirije in Tunizije še niso zaključeni.

Na območju PU Koper obravnavali 22 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 12 oseb so obravnavali na PP Ilirska Bistrica, 8 oseb na PP Koper in 2 osebi na PP Kozina. 10 jih je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bile oziroma bodo odpeljane v azilni dom, 12 oseb pa bo danes vrnjenih na Hrvaško.

Obravnavane osebe po državljanstvu:
– 7 Pakistan,
– 6 Irak,
– 6 Sirija,
– 3 Alžirija.

Divji lov za tihotapci in migranti
V ponedeljek pa so policisti PU Ljubljana v večernem času pri opravljanju nalog varovanja državne meje zaznali tri vozila v Kočevski reki, za katera je obstajal sum, da prevažajo tujce. Vozniki so se kontroli policistov poskušali izogniti z begom, vendar so jih uspeli zaustaviti in prijeti. Pri tem so prijeli tri voznike osebnih vozil in 13 tujcev, ki so predhodno nezakonito prestopili državno mejo.

Voznikom so policisti zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države odvzeli prostost, tujci (trije državljani Indije, devet državljanov Pakistana in en državljan Bangladeša) pa so bili pridržani. Osumljenci (državljana BiH, dva državljana Slovenije, eden iz okolice Ljubljane, dva iz Ljubljane) so bili s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je dva po zaslišanju izpustil, enemu je odredil hišni pripor. Vsi nezakoniti migranti, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pa so bili po postopku vračanja vrnjeni na Hrvaško, saj nobeden od njih ni zaprosil za mednarodno zaščito.

C. Š.

 • šmentanamuha

  Kakšne igrice!

  • Novakec1

   Bedaste, pa se še kar naprej igrajo.

 • francelj3

  Joj, kakšni butlji smo, ko dovolimo, da policija na naše stroške lovi te arabce po hostah, potem jim pa dovoli, da zaprosijo za azil. Kakšen azil neki? Treba je sprejeti zakonodajo, v skladu s katero nihče, ki na ilegalen način vstopi v Slovenijo, ne more zaprositi niti za azil niti za nič drugega, ampak za 30 dni v arest, potem pa izgon!!

  • Imperial Commando

   Dokler bodo na oblasti levićarji, lahko samo sanjaš o taki zakonodaji.

   • francelj3

    Saj sanjam več stvari. O taki zakonodaji. Da ni več levuharjev na oblasti. In tako naprej.

 • janezxy

  Dvakrat toliko jih je pa ušlo.

 • gorjanc

  Marakeški kaos deluje z vso hitrostjo !
  Kakšna oplemenitenje s temi dragocenimi spermonosci je na DANSKEM :
  V Googlu vpišite : Gatestone institute in kliknite ARCHIVE in poiščite članek :
  Denmark in a State of Unreported Collapse——
  Poučno branje za bistrenje ka se nam BO ZGODILO ob tej agendi kaosnega priseljevana NEKOMPATIBILNIH ZLATIH HORD !!!!!!___
  Članek ja prispeval: Ole Hasselbalch;profesor prava na univerzi v Arhus-u
  To je verodostojen AVTOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!——————–

 • samotoje

  Prispelo je tudi 6 državljanov??? Palestine? Ti so prišli k Vatovcu na obisk. Pričakujejo halal kebab in zakrite ženske. In slovenske potne liste, pametne telefone in solidno žepnino.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!