fbpx

V enem dnevu samo na območju Bele krajine prijeli 42 ilegalcev

Foto: STA

Na območju Policijske uprave Novo mesto je bilo v zadnjih 24 urah prijetih 42 tujcev, za katere so ugotovili, da so državno mejo prečkali izven mejnih prehodov.

V jutranjih urah so črnomaljski policisti, ki varujejo zeleno mejo, v Vukovcih prijeli 18 državljanov Iraka in 4 državljane Sirije, ki so državno mejo prestopili ilegalno, med njimi tudi 9 otrok. Nekaj zatem so v Tanči gori prijeli državljana Iraka, v bližini kraja Nemška Loka pa še 4 državljane Iraka in državljana Irana.

Metliški policisti so dopoldne ustavili kombinirano vozilo tujih registrskih tablic, v katerem je bilo 7 državljanov Irana in 5 državljanov Turčije, med njimi 2 otroka. Voznika, domnevnega državljana Iraka, so kriminalisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja pridržali, razkrivajo v PU Novo mesto. Novomeški policisti so proti večeru po obvestilu sprevodnika o sumljivih osebah na vlaku, ki je peljal iz Metlike, v Irči vasi prijeli dva državljana Pakistana in ju zaradi suma nezakonitega prestopa državne meje pridržali. Policijski postopki še niso zaključeni, še dodajajo.

C. Š.