V enem dnevu samo na območju Bele krajine prijeli 42 ilegalcev

Foto: STA

Na območju Policijske uprave Novo mesto je bilo v zadnjih 24 urah prijetih 42 tujcev, za katere so ugotovili, da so državno mejo prečkali izven mejnih prehodov.

V jutranjih urah so črnomaljski policisti, ki varujejo zeleno mejo, v Vukovcih prijeli 18 državljanov Iraka in 4 državljane Sirije, ki so državno mejo prestopili ilegalno, med njimi tudi 9 otrok. Nekaj zatem so v Tanči gori prijeli državljana Iraka, v bližini kraja Nemška Loka pa še 4 državljane Iraka in državljana Irana.

Metliški policisti so dopoldne ustavili kombinirano vozilo tujih registrskih tablic, v katerem je bilo 7 državljanov Irana in 5 državljanov Turčije, med njimi 2 otroka. Voznika, domnevnega državljana Iraka, so kriminalisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja pridržali, razkrivajo v PU Novo mesto. Novomeški policisti so proti večeru po obvestilu sprevodnika o sumljivih osebah na vlaku, ki je peljal iz Metlike, v Irči vasi prijeli dva državljana Pakistana in ju zaradi suma nezakonitega prestopa državne meje pridržali. Policijski postopki še niso zaključeni, še dodajajo.

C. Š.

 • Shadow

  Režimski mediji o teh številkah ne poročajo nič. Kot da nam je popolnoma vseeno, kdo in kako prestopa našo mejo. Namesto da bi bila ničelna toleranca po načelu “Naredili bomo vse, da nihče ne bo prestopil naše meje ilegalno”. Trenutno stanje je popolni fiasko policije in obmejnega režima. Pa tudi to, kot da nikogar ne moti. Vendar mene moti. Kaže, da se ne bo nič spremenilo, dokler sredi Tivolija ne začnejo posiljevati ljubljančank. Mene čudi, da ubogi belokranjci ne pošljejo vse skupaj v božju mater in začnejo s civilnim uporom na svojem terenu. Očitno nimamo kritične mase. Sodobni fantje so brez jajc in mišic, oblečeni v povite pajkice in rožnate majice, babe pa popolnoma emancipirane. Manjka klenih kranjcev s traktorji. Tempi passati.

  • Tone

   Če je kakšen fijasko, je fijasko rezilne žice in ograje.

   Kako to, da ne posiljujejo že v Beli krajini, ne pa šele v ljubljanskem Tivoliju?

  • dob

   “Režimski mediji o teh številkah ne poročajo nič.”
   Počak, zdaj so šele omenili Venezuelo. Ne moreš vsega naenkrat!

 • pajot

  500 let nazaj so prijahali s konji in z meči v rokah,zdaj pa kar peš pridejo z I phoni. Šnelfajerce jih pa čakajo v Parizu,Berlinu,Londonu. Dobro sta jo pogruntala Soros in Erdogan.

 • Franjo Trojner

  Po naši USTAVI mejo varuje SV, kar pomeni , da bi SV morala ilegalne prehode zelene meje 100% preprečiti! Na mejnih prehodih in v notranjosti Slovenije pa mora ilegalne migrante loviti policija! Kaj tu ni jasno? Kdo vse potrebuje vizum za vstop v EU in kakšna je naloga Slovenije pri varovanju SCHENGENSKE meje je tudi jasno!
  Jasno pa je tudi, da je žica na meji samo spin, da se naredi dober vtis na zaskrbljeno domačo javnost, torej je žica na meji brez vojakov SV za njo megla za naivne. Leva Cerarjeva vlada podprta z takrat še opozicijsko ZL je leta 2015 pomendrala vso domačo in zakonodajo EU in na pritlehen, nezakonit način, po tiho in mimo volje domače javnosti dopustila nenadzorovan vstop vsem ilegalnim migrantom tega sveta v Slovenijo in s tem v EU in to prikrito od oči javnosti počne še dandanes, kar se je dokazljivo porazno odrazilo na varnosti premoženja in ljudi po celotni EU.
  Tudi že kar ekstremno leva Šarčeva vlada ŠESTIH ( LMŠ, SD, SMC, ZL, ZAB in Desus) koalicijskih strank od politike odprtih vrat za vse ilegalne migrante tega sveta ne bo odstopila, pričakujemo lahko celo, da bodo ta vrata sedaj odprta popolnoma, zakonodaja pa hipoma spremenjena v prid ilegalnih migracij.
  Torej je danes lahko prav vsakemu še tako zabitemu telebanu kristalno jasno, da naša USTAVA/domača zakonodaja in zakonodaja in pravila EU ilegalne prehode naše južne in s tem SCHENGENSKE ( bilo katere meje EU) meje vsem ilegalnim migrantom tega sveta PREPOVEDUJE!!! NEIZPODBITNA RESNICA PA JE, da mimo vse veljavne zakonodaje ilegalne migracije nezakonito in v nasprotju z voljo državljanov EU omogočajo vse levičarske vlade, levičarski politiki in levičarska združenja, kar je direkten pljunek na pravo, na demokracijo, na voljo v EU živečih narodov. Kaj levičarji s tem nizkotnim, nezakonitim dejanjem počno EVROPSKI KULTURI, TRADICIJI, EVROPSKEMU NAČINU ŽIVLENJA in kako se je njihovo nezakonito početje odrazilo na varnosti prebivalcev EU in varnosti njihovega premoženja pa nas kr vsak dan opozarjajo prihajajoče zaskrbljujoče pogosto krvave in raznoraznega nasilja polne slike, ki jih EU, kot domači mediji ne morejo več načrtno prikrivati. Da leve vlade, levi politiki, leva civilna gibanja in LEVICI servilni mediji tako v EU, kot doma v Sloveniji dogovorno z roko v roki prikrivajo resnico svojim državljanom je škandal prve vrste in kaznivo dejanje tudi, ki pa ga nihče ne preganja. Ker je tako v EU, kot pri nas doma pravna država kaput, kar se izredno lepo vidi tudi pri mižanju na obe očesi EU birokracije z Junckerjem in Tuskom na čelu pri očitnem ignoriranju, neupoštevanju, zavračanju, nepriznavanju s strani HRVAŠKE države razsodbe arbitražnega sodišča, ki je nedvoumno določilo našo južno mejo.
  Kamorkoli pogledaš je pravna država kaput in nihče ničesar in nikogar več ne spoštuje, ceni, za kar krivdo sam upravičeno obešam vsem levičarjem in njihovi uničevalni ideologiji, ki je izumila pravo večih možnih interpelacij zakonov, resnic????, kar je v osnovi skregano z pametjo, etiko in moralo, torej z osnovami napredne zahodne, KRŠČANSKE civilizacije. Kam takšna izprijena levičarska ideoligija vodi lahko nazorno vidimo v Neronovem sladostrastniškem, nemoralnem in neetičnem Rimu, ki je kljub vsemu blišču in moči žalostno v plamenih končal.

  • Tone

   Država, ki je po vaši USTAVI varovala mejo z vojsko, je propadla leta 1991.

   • lokec

    Le malogdo si je upal čez zeleno mejo.

    1- Stoj
    2 -Stoj pucam.
    3 -Pucanje
    4 -7 dni nagradnega dopusta.

    • David Hitler

     Ne sto!j streljaj potem pa reč pa stoj!

 • plavi-mil

  Zakaj nikoli ne povejo, kam so jih dali ali so jih vrnili ali smo “bogatejši” za 50 islamistov ali revnejši v denarnici in ali so jih mogoče oglobili za 500 EUR, ker niso imeli dokumentov ob prestopu meje?

 • francelj3

  Naslov bi moral biti: “V enem dnevu samo na območju Bele krajine preprečili nezakonit vstop v Slovenijo 42 ilegalcem”.

  • Olga2345

   Pa ne levičarski teroristi!

 • Olga2345

  42*1963 na mesec!

  • David Hitler

   Kaj sploh še pričakujete svinje so vas izdale in prodale preuzemte oblast v svoje roke slo/venbc Kramola!

 • David Hitler

  Sezona lova je odprt ka še sploh čakate na lov prestrelte te zamorske peščenakške krmače na dveh nogah brannte si svojo mejo a maste flinte ali ne Feuer frei

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!