fbpx

Črna sobota na štajerski avtocesti: V dveh nesrečah umrli dve Romunki

Foto: STA

Okoli pol ene ure zjutraj se je na avtocesti Ljubljana–Maribor med počivališčem Lopata in izvozom Celje zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 53-letna sopotnica iz Romunije. Do druge nesreče je prav tako prišlo na štajerski avtocesti, v njej pa je umrla 24-letnica, prav tako iz Romunije.

Prva nesreča se je zgodila, ko je 43-letni voznik tovornega vozila vozil iz smeri Ljubljane proti Mariboru in zaradi neprilagojene hitrosti v koloni trčil v stoječe tovorno vozilo, ki ga je vozila 45-letna voznica iz Madžarske.

V nesreči se je 43-letni romunski voznik hudo poškodoval, njegova 53-letna sopotnica pa je ostala ukleščena v vozilu in je na kraju nesreče podlegla poškodbam. Voznica madžarskega tovornega vozila in njen sopotnik v prometni nesreči nista bila poškodovana, so sporočili s PU Celje.

Nalet več vozil
Druga nesreča se je zgodila nekaj pred 15. uro na avtocesti pred izvozom Vransko v smeri proti Celju. Prišlo je do naleta več vozil, v nesreči pa je umrla 24-letnica iz Romunije, ki je bila sopotnica v enem od vozil. Drugih podatkov o poškodovanih policija še nima.

Avtocesta v smeri proti Celju je na tem delu še vedno v celoti zaprta.

B. O.