fbpx

V Lendavi iz centra pobegnili štirje migranti, ukraden tudi avtomobil

Namestitveni center v Lendavi (foto: STA).

V Lendavi so včeraj iz namestitvenega centra pobegnili štirje migranti. Dva so policisti tekom dneva našli, eden se je zvečer vrnil sam, četrtega pa policija še išče. Domnevno gre za migrante, ki so jih avstrijske oblasti zavrnile na mejnem prehodu. V isti noči je bil v Lendavi ukraden tudi avtomobil.

Bralec nam je sporočil, da so migrante policija in specialne enote iskali v gozdu v vasi Kapca pri Lendavi. “Nobenega krajana niso spustili blizu, verjetno bo spet vse prikrito,” je izpostavil.

Domnevno je šlo za tujce, ki so jih avstrijski varnostni organi zavrnili na mejnem prehodu. Potem ko so tujce registrirali in popisali, so jih poslali na prenočitev v za to pripravljen šotor, a se je včeraj proti jutru zapletlo, ko so policisti pri štetju opazili, da štiri osebe manjkajo, poročajo Slovenske novice.

Policisti migranta še vedno iščejo
Na PU Murska Sobota so nam pojasnili, da so včeraj v dopoldanskem času ugotovili, da so štirje migranti zapustili namestitveni center v Lendavi. Okoli 14. ure so policisti na območju Lendave prijeli dva migranta, okoli 20. ure se je en migrant v namestitveni center vrnil sam, tako da policisti in specialne enote trenutno intenzivno iščejo še enega migranta.

V isti noči je bil po poročanju portala Lendavainfo pred nakupovalnim centrom Mercator ukraden avtomobil Opel vectra, letnik 2000. Ali sta dogodka na kakršenkoli način povezana, še ni znano, saj policija še vedno zbira obvestila.

N. K.