fbpx

V Mariboru prišlo do množičnega brutalnega pretepa, 25-letni moški v kritičnem stanju

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

V zgodnjih jutranjih urah so bili mariborski policisti obveščeni, da je na Vodnikovem trgu prišlo do pretepa več oseb. V UKC Maribor so morali reševalci odpeljati tri osebe, za življenje 25-letnika se še borijo, saj je v kritičnem stanju, en moški je še huje poškodovan. Policija naproša vse priče, ki karkoli vedo o današnjem pretepu ali udeležencih pretepa, da jih obvestijo o tem.

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da so bili danes ob 5.35 obveščeni, da je na Vodnikovem trgu v Mariboru prišlo do pretepa več oseb. Na kraj so takoj napotili policiste, ki so vzpostavili javni red. Reševalci so v UKC Maribor prepeljali tri osebe, eden od njih – 25-letni moški – je huje poškodovan, zdravniki se za njegovo življenje še borijo. Prav tako je huje poškodovan še en moški.

Med vzpostavljanjem javnega reda so policisti pridržali eno osebo, uporabili so tudi prisilna sredstva. Trenutno poteka ogled kraja dogodka, ki ga vodi dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru v navzočnosti dežurne okrožne državne tožilke. Več informacij zaradi potekajoče preiskave trenutno ni na voljo.

Policija naproša vse, ki karkoli vedo o današnjem pretepu ali udeležencih pretepa, da jih obvestijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

C. Š.