fbpx

V Metliki zabodel policista

Fotografija je simbolična (foto:STA)

Med prisilno hospitalizacijo psihičnega bolnika je bil včeraj zvečer v Zdravstvenem domu Metlika z nožem napaden in poškodovan policist. Ureznina je bila globoka tri in dolga osem centimetrov. 

Do nesrečnega dogodka je prišlo, ko je dežurna zdravnica Zdravstvenega doma Metlika pri prisilni hospitalizaciji psihičnega bolnika na pomoč poklicala policijo. Ko je moški zaznal prihod policistov, jih je začel zmerjati ter izzivati, v roke pa je vzel kuhinjski nož. Da so ga policisti obvladali, so morali uporabiti razpršilec.

Med samo akcijo je moški nož zalučal proti policistom in enega izmed njih zadel v področje trebuha – pod neprebojnim jopičem ter mu povzročil vrezno rano. Ranjeni policist po zdravniški oskrbi že okreva doma.

Policisti niso zgolj uradniki, opravljajo tudi nevarno delo
Po navedbah obeh sindikatov dogodek ponovno dokazuje, da policisti niso zgolj uradniki. “Za razliko od ostalih javnih uslužbencev policist in njegova družina nikoli ne vesta, ali se bo mož, žena, oče, mati vrnil z dela zdrav, nepoškodovan, ali pa bo njegov odhod v službo zadnje slovo od najbližjih,” so zapisali.

Opozarjajo tudi, da smo v zadnjih letih priča vse več napadom na policiste, ki so se za nekatere končali tudi tragično. “Na leto je namreč fizično napadenih okoli 200 policistov, poškodovanih pri izvajanju nalog pa skoraj še enkrat več,” so še zapisali.

M. P., STA