V Metliki zabodel policista

Fotografija je simbolična (foto:STA)

Med prisilno hospitalizacijo psihičnega bolnika je bil včeraj zvečer v Zdravstvenem domu Metlika z nožem napaden in poškodovan policist. Ureznina je bila globoka tri in dolga osem centimetrov. 

Do nesrečnega dogodka je prišlo, ko je dežurna zdravnica Zdravstvenega doma Metlika pri prisilni hospitalizaciji psihičnega bolnika na pomoč poklicala policijo. Ko je moški zaznal prihod policistov, jih je začel zmerjati ter izzivati, v roke pa je vzel kuhinjski nož. Da so ga policisti obvladali, so morali uporabiti razpršilec.

Med samo akcijo je moški nož zalučal proti policistom in enega izmed njih zadel v področje trebuha – pod neprebojnim jopičem ter mu povzročil vrezno rano. Ranjeni policist po zdravniški oskrbi že okreva doma.

Policisti niso zgolj uradniki, opravljajo tudi nevarno delo
Po navedbah obeh sindikatov dogodek ponovno dokazuje, da policisti niso zgolj uradniki. “Za razliko od ostalih javnih uslužbencev policist in njegova družina nikoli ne vesta, ali se bo mož, žena, oče, mati vrnil z dela zdrav, nepoškodovan, ali pa bo njegov odhod v službo zadnje slovo od najbližjih,” so zapisali.

Opozarjajo tudi, da smo v zadnjih letih priča vse več napadom na policiste, ki so se za nekatere končali tudi tragično. “Na leto je namreč fizično napadenih okoli 200 policistov, poškodovanih pri izvajanju nalog pa skoraj še enkrat več,” so še zapisali.

M. P., STA

 

 • eno

  Pa kaj je ratalo s tem narodom, da kar napadajo vse po vrsti ?
  Eh pa toliko ni nor, da ne ve, kaj dela. Zakaj pa ga sebi ne porine?

  • zuje

   To je zadeva psihiatrije, ne TV. Ker sem blizu stroke, ti lahko povem, da je bilo že precej zdravnikov v psihiatričnih bolnicah poškodovanih, ko so sprejemali bolnika.
   Pred davnimi davnimi desetletji so ubili očeta mojega sošolca. V ambulanti. Bil je zdravnik.

 • dr Janez Sveti

  Tudi gozdarji in gradbeni delavci imajo nevaren poklic. Tudi zdravstveni delavci imajo nevaren poklic. Tudi vozniki dostavnih vozil imajo nevaren poklic.
  Procentulno se v teh poklicih poškoduje več delavcev, kakor v Policiji.
  Dr Janez Sveti radarska nevarnost

 • Bilderberg

  Nož je veliko bolj nevaren kot malokalibrska pištola. Sploh pa kako kladivo ali sekira in podobno. V SLO je bil primer ko je nek možak napadel policista s kladivom. Policist ga je nekajkrat ustrelil (ne vem če ne celo 7x) nakar je možak še vedno uspel udarit policista po glavi s kladivom. Iz bolnišnice je prišel prej možak kot policist.
  Problem noža, sekire, mačete, kladiva itd je tudi to da so neslišni. Pok vsaj opozori okolico da se nekaj dogaja.
  Bi pa pištola prišla prav normalnemu človeku če ga tak napade z nožem. A oblast pričakuje da se bomo branili z noži?!

  • pokvarjeniSvet

   Ja strelno orožje je glasno in opozori okolico na dogajanje. Imaš tudi ljudi ki so dobri metalci nožev, dobri lokostrelci, samostrel in podobno kar je tudi zelo učinkovito na daljavo in neslišno napram pištolam puškam…ipd

   • Bilderberg

    Na netu sem videl videe ko dajo na cev pištole avtomobilski oljni filter – kot dušilec. Dobro funkcionira.

    • pokvarjeniSvet

     Ja saj na to sem pa pozabil ja.

 • klosar.

  Da niso sposobni obvladati enega posameznika ne vzbuja ravno zaupanja.

  • pokvarjeniSvet

   Si predstavljaš dobro izurjeno skupino teroristov…tam bi naši inkasanti pogrnili. Poleg slabe izurjenosti na take primere muči slovensko policijo tudi podhranjenost njihove zastarele maloštevilčne opreme. Denarja je preko davkov dovolj v blagajno da bi Slovenija lahko imela najboljšo protiteroristično policijo v Evropi..finanačno gledano komot. Samo kaj ko vse pobašejo Javni paraziti.

 • pokvarjeniSvet

  Jaz bi prometno policijo ukinil in raje ustvaril zelo dober operativni oddelek policije, proti teroristom in ostalim strelnim dobro organiziranim kriminalnim tolpam…ipd.

 • Ludvik Poljanec

  novinar se naj najprej pozanima in po izvedel ,da psihične težave niso bolezen zaradi česar so morali v Evropi zapreti vse psihiatrične bolnice.Psihične težave so zadeva,kjer ni mogoče določiti žarišča in ga zdraviti ampak jih je možno le blažiti.

  • zuje

   Psihiater?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!