V Murski Soboti obračun med slovenskimi policisti in hrvaškimi huligani iz navijaške skupine Bad Blue Boys

Člani hrvaške navijaške skupine Bad Blue Boys so znani po svoji ognjevitosti in agresivnosti. Foto: zagreb.info

Pred prijateljskim srečanjem nogometašev ruskega Oregona in hrvaškega Dinama, ki se na novo sezono pripravljajo v Murski Soboti, so se člani navijaške skupine Bad Blue Boys (BBB) spopadli s slovenskimi policisti.

Na zadnjo tekmo hrvaškega prvaka je prišlo med 40 in 50 članov navijaške skupine, ki so želeli nasilno vstopiti na stadion v Murski Soboti, poročajo slovenski in hrvaški mediji. Zagrebški huligani so se do stadiona prebili čez gozd, nato so jih ustavili policisti in prišlo je do fizičnega obračunavanja. Hrvate je morala policija pospremiti do meje v Petišovcih.

Dinamo iz Zagreba je končal priprave pred novo sezono v Pomurju. Nogometaši so bivali v hotelu Livada v Moravskih Toplicah, trenirali pa so na stadionu Mure, kjer so igrali tudi prijateljske tekme. Danes je bilo na sporedu srečanje med Dinamom in Orenburgom iz Rusije, ki se je končalo z 2:2, poroča Večer.

Vodstvo hrvaškega kluba se je za tekmo brez gledalcev odločilo zaradi preteklih izkušenj s svojimi navijači, pripadniki zloglasne skupine BBB. Tudi njihove treninge so varovali varnostniki ene od varnostnih služb iz Murske Sobote, še poročajo.

 • Franc Šink

  Taki problemi se rešujejo v par urah. Migrantskih pa v par desetletjih.

 • RATATA

  Hrvatom se mora strogo prepovedati vstop na sveto zemljo slovenskih dežel Koroške, Krajnske, Štajerske, Primorske z Istro in njenimi otoki ter v Prekmurje, kateremu pripada tudi Medmurje!

 • xtc

  Hrčke in Ruskiče na bojno polje do zadnjega.
  Mi sklepamo stave.
  Seveda velja isto za Hrčke in srbsko druščino-mi stavimo na rezultast boja.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!