fbpx

V nesreči pri plezanju umrl 24-letni alpinist Luka Šinkovec

Slika je simbolična. Foto: STA.

V petek se je v popoldanskem času smrtno ponesrečil član alpinističnega tabora mladih perspektivnih alpinistov Luka Šinkovec, so danes sporočili iz Planinske zveze Slovenije (PZS). Bil je član Zgornjesavinjskega alpinističnega kluba Rinka. Ponesrečil se je v severni steni gore Wartstein (1758 m) v pogorju Reiteralm v Nemčiji pri plezanju v navezi. Star je bil 24 let in je bil starejši alpinistični pripravnik. Skupaj z drugimi alpinisti se je udeležil alpinističnega tabora slovenskih obetavnih alpinistov.

Preberite še: Protestniški razkol: Jenull & Co. na Roški pod sloganom “Naprej v prihodnost” s totalitarno simboliko in Janševo lutko, ki je “odstopila” – Čordić in Gale pa na svojem protestu na praznem Trgu republike

Luka Šinkovec je v navezi padel in kljub temu, da je soplezalec padec zadržal, utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Posredovala je tamkajšnja gorska reševalna služba, ki je truplo pokojnika in alpinista, ki je bil s Šinkovcem v navezi, prepeljala v dolino.

PZS ureja prevoz pokojnika v domovino in varno vrnitev ostalih članov alpinističnega tabora, so še sporočili iz slovenske zveze, kjer naprošajo, da se v teh težkih trenutkih spoštuje zasebnost družine.