fbpx

V noči po divjanju Jenullovih kolesarjev po Ljubljani zabodeni dve osebi!

Jaša Jenull. (Foto: STA)

Policija vse bolj svari pred naraščajočimi nemiri, ki jih ustvarjajo petkovi politkolesarji. Med drugim sta bili v noči iz petka na soboto med pretepom poškodovani dve osebi z ostrim predmetom, ki pa sta že izven življenjske nevarnosti. V sozvočju z dogodki petkovih protestnikov pod vodstvom Jaše Jenulla so se pojavila namigovanja, da naj bi za dogodke bili odgovorni ravno oni, a policija zaenkrat tega še ni potrdila.

Demokracija je poročala, da so bili v noči iz petka na soboto v Ljubljani zabodeni dve osebi. Eden od njiju naj bi bil celo član znanega slovenskega narodno-zabavnega ansambla “Zlati klas” po imenu Jan Špehar, ki je bil z ostrim predmetom ranjen na Nazorjevi ulici 6.

Po informacijah, ki jih je izdala policijska uprava Ljubljana, so v soboto ob peti uri zjutraj prejeli obvestilo o dveh huje poškodovanih osebah. “Po do sedaj zbranih obvestilih je na ulici prišlo do pretepa več oseb, v katerem sta bili dve poškodovani z ostrim predmetom in sta bila s kraja odpeljani v UKC Ljubljana. Njuno življenje po do sedaj znanih podatkih ni ogroženo. Druge osebe so pred prihodom policije s kraja zbežale,” so sporočili na Demokraciji.

Spomnimo, ravno v tisti noči so bili na delu petkovi kolesarji, ki so pod okriljem Jaše Jenulla obiskali sedeže političnih strank in risali kljukaste križe po pročelju sedeža stranke SDS. V javnosti so se celo pojavila namigovanja, da bi lahko bila tarča petkovih protestnikov. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno tudi pristojno državno tožilstvo, so še sporočili iz PU Ljubljana.

Petkovi protestniki malomarno spodbujajo kulturo nasilja
Viri med drugim tudi opozarjajo, da se je varnost v slovenski prestolnici spet poslabšala, kar povezujejo tudi s političnimi motivi, ki naj bi usmerjali ljubljansko policijo pri obravnavanju nasilja z levičarskim političnim ozadjem. Pri tem ni odveč opozoriti obiskovalce Ljubljane, da se je ob petkih izognejo, ko petkovi protestniki zavzamejo ulice.

Za vprašanja ali navedene informacije držijo, smo se obrnili tudi na policijsko postajo Ljubljana in na ansambel, katerega član je tudi Jan.

Sara Rančigaj