fbpx

V okolici Mengša strmoglavilo letalo: Pilot javil, da ima težave, nato izginil z radarjev

Slika je simbolična

Po nedavni letalski nesreči v bližini Slovenskih Konjic tokrat novo strmoglavljenje letala v okolici Mengša. Pilota letala, ki je bilo na poti iz Dunaja na Brnik, so našli mrtvega. Znakov kaznivega dejanja zaenkrat niso odkrili.

V preiskavi strmoglavljenega letala pri Mengšu policisti niso odkrili znakov kaznivega dejanja, sporočajo iz PU Maribor.

Policijska uprava Ljubljana je bila o nesreči letala na območju Mengša obveščena v četrtek okoli 19. ure. Na kraj je bilo takoj napotenih več gasilskih društev in policistov. Okrog 21. ure so bile razbitine letala, ki so se nahajale v razdalji okoli 100 metrov, najdene v bližini kraja Pristava. V bližini razbitin je bilo najdeno eno truplo, vendar njegova identiteta še ni potrjena, so sporočili s PU Ljubljana.

Javil, da ima težave
Po do zdaj zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da je strmoglavilo manjše potniško letalo (štirisedežno) PIPER Aircraft, ki je letelo na relaciji Dunaj–Ljubljana (letališče Brnik). Nekaj pred 19. uro je letalo priletelo na območje Mengša, kjer je pilot kontroli zračnega prometa sporočil o težavah, nato pa z letalom strmoglavil po strmem gozdnatem območju v bližini kraja Pristava. Na krovu letala naj bi bil samo pilot, državljan Avstrije.

U. U., B. O.