fbpx

Pištolo v osnovno šolo Žužemberk prinesel učenec 8. razreda in pri tem zadel sošolca!

Osnovna šola Žužemberk.

Policisti so bili dopoldan obveščeni o streljanju na osnovni šoli Žužemberk, pri tem je bila ena oseba poškodovana. Več informacij bodo policisti podali naknadno, po uradnih informacijah pa je streljal učenec 8. razreda, ki je v šolo prinesel pištolo, nato pa je v garderobi prišlo tudi do strela. Izstreljena krogla in njeni drobci so nato poškodovali 13-letnega učenca v skupini. 

Policija je posredovala podrobnosti incidenta na osnovni šoli v Žužemberku. Ob 10.34 so policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto na številki 113 prejeli klic iz Osnovne šole Žužemberk o sproženem strelu v prostorih šole, ki je poškodoval enega učenca.

Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je 14-letnik v šolo prinesel pištolo. V družbi več učencev je nekaj po 10. uri v garderobi prišlo do sprožitve strela. Drobci krogle so poškodovali 13-letnega učenca v skupini. Oskrbeli so ga v novomeškem urgentnem centru, kjer so njegove poškodbe opredelili kot lahke – zdrobljeni delci krogle so ga poškodovali po spodnjem delu nog.

Prinesel je pištolo svojega sorodnika
Kot kaže, je do sprožitve strela prišlo nenamerno zaradi neprevidnega ravnanja z orožjem. Gre za pištolo hrvaške izdelave iz devetdesetih let kalibra 9 milimetrov. Orožje naj bi pripadalo pokojnemu sorodniku 14-letnika. Okoliščine izvora orožja, očitne neprimernosti hrambe ter posledične odgovornosti ostalih oseb policisti še preverjajo. Po naših informacijah je učenec, ki je v šolo prinesel pištolo, sin ene izmed policistk.

O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Ogled kraja je opravila komisija sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto. Kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu kazenskega zakonika.

V dogodku bi radi izpostavili prisebno ravnanje uslužbencev Osnovne šole Žužemberk, ki so takoj po dogodku zavarovali pištolo, poskrbeli za varnost pretresenih učencev in obvestili starše. V aktivnosti so se poleg kriminalistov in policistov vključili tudi šolski svetovalni delavci in psihologi.

Sara Kovač