fbpx

V Piranu 22-krat brutalno zabodel medicinsko sestro, sedaj mora na psihiatrično zdravljenje

Foto: iStock

29-letni Koprčan je februarja v Piranu 22-krat zabodel medicinsko sestro in jo izjemno hudo poškodoval tako po obrazu kot po rokah in nogah. Senat Okrožnega sodišča v Kopru mu je sedaj izrekel varnostni ukrep – obvezno zdravljenje in varstvo v psihiatrični bolnišnici. 

Koprčan je februarja brez razloga kar 22-krat z nožem zabodel medicinsko sestro. Najhuje ji je poškodoval levo oko, ranil pa jo je tudi po obrazu, nadlahteh, dlaneh, zapestjih in obeh golenih. Sedaj je senat koprskega okrožnega sodišča določil, da se mora moški obvezno zdraviti v psihiatrični bolnišnici.

Prav tako so mu podaljšali pripor, v katerem je 29-letnik sicer že od februarja. Trajanje ukrepa je odvisno od uspešnosti zdravljenja, o čemer bo vsake pol leta presojala posebna komisija. Ukrep je že postal pravnomočen, saj sta obe strani napovedali, da ne bo pritožb, še poročajo Primorske novice.

Sprva je preiskava sicer potekala za sum kaznivega dejanja poskusa uboja, a je tožilstvo izdalo predlog za izrek varnostnega ukrepa zaradi kaznivega dejanja posebno hude telesne poškodbe. Koprčan zaradi dolgotrajne duševne bolezni svojega ravnanja namreč ni bil sposoben razumeti in ga ni imel v oblasti.

M. G.