fbpx

V Postojni oropali policiste: odnesli tudi avtomatsko puško

Fotografija je simbolična (foto: Pixabay).

Iz dveh policijskih vozil v Postojni so prejšnji teden ukradli avtomatsko puško s pripadajočim strelivom in nabojnikoma ter po tri neprebojne jopiče in neprebojne čelade. Policistom, ki so pustili orožje v avtomobilih, pa grozi odpoved delovnega razmerja.

Direktor Policijske uprave (PU) Koper Danimir Rebec je zaradi kršitve delovne discipline v zvezi s hrambo opreme za udeležene policiste predlagal izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Do vloma v policijski vozili, ki sta bili parkirani pred stavbo postojnske policijske postaje, je prišlo v noči na torek, 19. aprila. Tedaj so obravnavali še tri vlome v vozila v bližini železniške postaje, zato sklepajo, da bi bili vlomi lahko medsebojno povezani, je v današnji izjavi za medije pojasnil Rebec.

Nepridipravi odnesli tudi avtomatsko puško
Vlomilec si je vstop v vozili omogočil tako, da je na obeh razbil zadnji šipi. Iz enega vozila je odtujil neprebojna jopiča in neprebojni čeladi, ki so bili shranjeni v službeni torbi, iz drugega službenega vozila pa je odtujil torbo, v kateri so bili neprebojni jopič, neprebojna čelada ter tudi službeno orožje, in sicer avtomatska puška znamke Heckler & Koch ter pripadajoče strelivo in nabojnika.

Rebec: Ne gre za policijsko prakso
Kot je dodal Rebec, ne gre za nobeno policijsko prakso: “Po vseh pravilih in po internih pravnih aktih in v skladu s pravilniki mora vsak policist, ki v službi uporablja tudi službeno orožje, po koncu službe to dolgocevno orožje shraniti na policijski postaji.”

V tem primeru so ugotovili hujšo kršitev delovne discipline oziroma delovnih dolžnosti in pogodbenih obveznosti, zato je Rebec generalnemu direktorju policije predlagal, da izvede postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. “Je pa res, da je končna odločitev na strani generalnega direktorja policije,” je dodal.

N. K., STA