V prometni nesreči umrl kolesar, ki med vožnjo ni uporabljal čelade

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

V torek zvečer se je v okolici Črnomlja, na regionalni cesti od Kanižarice proti Lokvam, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 59-letni kolesar, ki pri vožnji ni uporabljal čelade. 

Po prvih ugotovitvah ogleda policije je 59-letni kolesar brez opozorila zapeljal na levo v trenutku, ko je za njim pripeljala voznica osebnega avtomobila in ga začela prehitevati. Kljub umikanju voznice osebnega avtomobila je prišlo do trčenja, pri katerem je kolesar padel najprej na avtomobil, nato pa še na cesto. Prvo pomoč na kraju nesreče so mu nudili reševalci iz Črnomlja. Zaradi posledic nesreče je kolesar med prevozom v bolnišnico s helikopterjem umrl.

O dogodku sta bila obveščena dežurni okrožni državni tožilec in dežurna preiskovalna sodnica, ki je za pokojnega odredila sodno obdukcijo. Policisti so voznici odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta zaprta do 23.20.

Kolesar med vožnjo ni uporabljal kolesarske čelade niti ni vozil po kolesarski stezi, ki poteka ob vozišču.

M. P.

 

 • avtohtoni neandartalec

  Umrl je zato, ker ga je zadel tono težak avtomobil, ko ga je zaneslo na cesto, ne zaradi čelade, ki lahko prepreči kvečjemu malo hujše praske, vendar lahko zaradi predmeta na glavi prej narediš napako.
  Tudi za kolesarsko stezo nisem prepričan, da jo mora kolesar obvezno uporabiti, pomeni ne kolesar in ne nesrečna voznica nista naredila nič res narobe, samo tragična nesreča se je zgodila, vi pa to zlorabljate za promocijo represivnega in preventivnega nasilja.

  Zelo, zelo slab prispevek, take članke lahko pišejo uradniki sami, nikakor dober poročevalec in novinar.

 • plamen100

  Ja no, naslov tega prispevka bi imel smisel, ce bi bila smrt kolesarje povezana s tem da ni imel celade na glavi kar pa iz prispevka ni najbolje razvidno. Je pa vsekakor pametno na glavi imeti celado!

 • Čeleda je večinoma prej v napoto kot v korist. Ko pride do trka, je marsikaj lahko enako usodno kot udarec z glavo. Sicer pa človek zelo redko pade na glavo, ker obstaja reakcija varovanja.

 • Dušan Ripoten

  Prosim novinarja ali policijo,naj pove,kako bi bilo,če bi se vozil kolesar v jeklenem skafandru !?
  Prosim,pišite pošteno,pa včasih je treba malo tudi misliti zraven,nismo “nepismeni osli” :-)

 • cosmosjasnovidec

  Torej bi tale kolesar po mnenju policije moral uporabljati čelado brez kolesa?

 • garfi

  Škoda še toliko večja, ker je umrl kolesar.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!