fbpx

V prometni nesreči življenje izgubil nekdanji smučar Drago Grubelnik

Drago Grubelnik (levo). Foto: epa

V prometni nesreči, ki se je zgodila danes na poti z ledenika v Söldnu, se je smrtno ponesrečil naš nekdanji vrhunski alpski smučar Drago Grubelnik.

Po poročanju ORF se je Grubelnik z bolgarsko ekipo alpskega smučanja vračal z ledenika. V vozilu sta bila še trener in smučar, ki sta preživela, a se borita s hudimi telesnimi poškodbami. Grubelnik naj bi na gorski cesti izgubil nadzor nad vozilom v ovinku in zgrmel 270 metrov globoko v prepad.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost na Smučarski zvezi Slovenije, smo izgubili izjemnega tekmovalca, ki je svojo pot nadaljeval v trenerskih vodah pri tujih reprezentancah. Drago je bil ob prelomu in na začetku tega tisočletja v samem slalomskem vrhu, svojo kariero je zaključil leta 2007.

Najboljši rezultat kariere je dosegel v švicarskem Wengnu, kjer je leta 2000 osvojil tretje mesto na tekmi svetovnega pokala. Naše barve je branil tudi na treh Olimpijskih igrah v Naganu, Salt Lake Cityju in Torinu ter na svetovnih prvenstvih v Beaver Creeku in St. Moritzu.

A. D.