V samo zadnjih 24 urah iz Policijske uprave Celje in Novo mesto poročajo o izsleditvi 20 migrantov, dva sta celo želela pobegniti z vlakom!

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Medtem ko je pozornost Slovenije usmerjena v cirkus okrog sestavljanja vlade pod vodstvom Marjana Šarca, v Slovenijo še naprej kapljajo nezakoniti migranti. O kar dvajsetih primerih nezakonitih prestopov državne meje v zadnjih 24 urah poročajo tako iz Policijske uprave Novo mesto kot tudi Policijske uprave Celje, jasno pa je, da je realna številka veliko višja, saj se jih veliko povsem neopaženo pretihotapi v državo. 

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Črnomelj so izsledili in prijeli 16 migrantov, ki so v našo državo vstopili na nezakonit način. Po navedbah Policijske uprave Novo mesto policijski postopki z državljani iz Afganistana in Eritreji še niso zaključeni.

Foto: Twitter

Migranta občanka opazila na vlaku
Včeraj okrog pol tretje zjutraj so policisti v Trličnem, naselju v občini Rogatec, prijeli državljana Alžirije in Maroka, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Postopki z njima še potekajo, so sporočili iz Policijske uprave Celje, ob tem pa dodali, da so bili ob petih zjutraj s strani občanke obveščeni, da se na vlaku iz smeri Rogaške Slatine proti Celju vozita dva tujca. V nadaljnjem postopku so policisti ugotovili, da gre za maroška državljana, ki sta v Slovenijo prispela nezakonito. Tudi v njunem primeru postopki še potekajo, so sporočili iz policije.

N. Ž.

 • Franc Šink

  Če bi bila baba tiho bi jima mogoče uspelo preči Slovenijo brez stroškov države.Nadzor pa tak.

 • Olga2345

  Postopki potekajo… Zakaj divjakov ne vrnejo na Hrvaško?!! Kakšni postopki???

 • Osti jarej

  ….kar milo se mi stori,ko vidim en mlahav,toleranten in mlačen članek o migrantih…..

 • Osti jarej

  EVO…TKO SE PIŠE

  Videti je, da je samo 14 let po vstopu v EU politični sistem v Sloveniji povsem kolapsiral, kakor tudi pravna država. Ne le da je v parlamentu poplava političnih strank, težko je izvoliti vlade oziroma stabilne vlade. Tudi gospodarstvo se že desetletje nikamor ne premakne.

  Nezaposlenost nam rešujeta Avstrija in 100.000-glavi odliv mladih v Skandinavijo in drugam. Nemška in EU-politika migracij, multikultija, odprtih meja, varčevalnih ukrepov je prinesla samo zastoj, kopičenje javnega dolga, kaos, nasilje, rast kriminala povsod po EU in v Sloveniji, pa radikalizacije in versko, ideološko in drugo sovraštvo na vseh straneh, to se kaže tudi v nezmožnosti pragmatizma, sodelovanja in sestave stabilne vlade.

  Razdrobljenost že tako majhne države in naroda je seveda njun konec! Vi ne bi odložili medslovenskih zgodovinskih, verskih, ideoloških razprtij in družno uredili zadeve na meji?!

  https://reporter.si/clanek/slovenija/gregor-preac-policija-ne-obvladuje-vec-meje-in-migrantov-se-bodo-ljudje-oborozili-in-samoorganizirali-653443

  • Ivan Friderik Novak

   Ne pij rdečega vina.
   Škoduje prostati.

   • KAPIBARA

    Se ti pozna..

   • Osti jarej

    …ti že veš…..moj mož pa ne pije alkohola

   • stajerc5

    Ja-ja, izkusnje stare pijanice…

 • plavi-mil

  Včasih si mislim, dobro, da sem že v letih in mi ne bo treba gledati še naprej kako propada meni ljuba Slovenija, dragi mladički, mi smo vam priborili SAMOSTOJNOST, vi jo boste v 30 letih zafurali, pol ste jo že, pol pa zelo kmalu, kar uvažajte te islamiste, vam bodo kmalu vrnili po njihovo.

  • stane

   Prav imas. Nobenga borbenga duha po prezivetju in zasciti lastnega doma–SLO ni. Kam to pelje?.
   Gre mast v propast!
   Z mladimi se pogovarjam –skusam dobiti njihovo mnenje o situaciji v drzavi. Ah,kaj to mene briga, dobim odgovor. Bodo ze drugi zrihtal(vojska,policija),so placsn za to. Niti malo ni v mladih borbenga duha po samoohranitvi. Nekomu sem rekel,da se jih je nekaj v Kolpi utopilo. Odgovor je bil; joj kako so ubogi. Osvajalci tvojga teritorija so ubogi,jutrisnji krvniki so ubogi. Pejt mu dati ljubcka,ce se ti zlocinc tako smili. Mater,so mladi nori. Na raznih tekmah se lahko garbajo,da bi pa crnuhe naklepal po gobcih,pa ne. Kar naenkrat se jim zasmilijo. Ne morem verjet,kaksna je mladina.

 • KAPIBARA

  Saj ni to problem !
  Problem je, ker država iz ilegalno ilegalnih ilegalcev, na naše stroške, naredi legalne in jih futra na moj račun- tu je vrag odneo pizdu.. :-( :-(

  • večni srb

   Na tvoj račun, si gnila vlada vsako leto sposodi par milijard, da pokrije dolgove delavcev, ki ustvarijo čedalje večjo izgubo in pomaga kmetom s hrano, ki jo ti še zase ne pridelajo dovolj.
   Poleg korupcije fašističnih oligarhij, plačuješ tudi stroške obnove postopkov in kršenja človekovih pravic, ki jih zagreši naše udbaško krivosodje.

   • šrauf

    “…pomaga kmetom s hrano, ki jo ti še zase ne pridelajo dovolj.”??????????????????????

    • stajerc5

     Po moje se javlja iz “otadzbine”, pa je malo pobrkao situaciju!!!

     • večni srb

      Za hrvate ne vem, zagotovo pa je vsaj tretjina vaše džamaherije praktično neposeljene, odkar ste izgnali hrvate, ki so bili po rodu srbi.

    • večni srb

     Yep, večina kmetavzarjev pri nas ne more prehraniti niti svojih zavaljenih in preveč številčnih družin. Kako naj, če imajo v štali dva prašiča in gredo pred bajto, za katere prejemajo kmetijske subvencije.

   • KAPIBARA

    Hvala- Hvala
    Da si me v tej, že tako peklenski vročini, polil še z razbeljenim katranom- svincem..

 • večni srb

  Vsako leto migrira k nam 40.000 hrvatov, bosancev in albancev.

  • stajerc5

   Nisem vedel, da imate v srbistanu tako radi kockaste in prikoljic, da o bukvah ne govorim…

   • večni srb

    Hrvati se selijo v Slovenijo, da bi nas lažje asimilirali, ne v Srbijo.

 • večni srb

  Pozor, pozor, breaking news, na vlaku iz Rogaške slatine do Celja se peljeta dva tujca!
  Vi niste normalni…

  • stajerc5

   Posebno opozorilo: Zelo nevarna sta, prihajata iz srbistana!

 • Miro

  ja a Kučana pa niste vidli? on jih je pripeljal, Štefka pa s čajem postregla

 • RATATA

  Rajši bi prebral, da so migrante izselili, kot jih pa izsledili.

 • METULJ

  SLOVENCI ZAHTEVAMO OD SLOVENSKE VLADE V ODHAJANJU, TAISTE KI ŽELI PONOVNO PRIHAJATI V VLADO SLOVENIJE, DA NAS:

  ZAŠČITITE PRED VDOROM NEZAKONITIH MOGRANTOV V DEŽAVO SLOVENIJO! TO OČITNO NISTE SPOSOBNI OZIROMA OMOGOČATE NEOVIRAN VDOR TEH MIGRANTOV V SLOVENIJO!!

  ZATO SLOVENCI ZAHTEVAMO, DA TA ZLOČINSKA VLADA SOVRAŽNA DO SLOVENCEV, TAKOJ, HITRO IZGINE!! PFUJ SMRDUHI ZLOČINSKI, NESPOSOBNI!!

  SLOVENCI ZAHTEVAMO OD POLITIČNE OPOZICIJE,DA STOPI KONČNO V BRAN SLOVENSKEGA LJUDSTVA!! SLOVENCI VAS MORAMO ČUTITI TUDI V TEM VROČEM POLETJU,HEH!!

  SLOVENCI ČAKAMO, ČAKAMO, PRIČAKUJEMO POMOČ, PA NIČ OD TEGA!!

  BEDNO JE DA VSEM NA OČEH, TUJCI MIRNO VSTOPAJO V SLOVENIJO Z JAVNIMI PRRVOZNIMI SREDSTVI, S POMOČJOM TUJIH PREVOZNIKOV, VSAK DAN, 24 UR NA DAN!! BEDNO TO DA POTNICA V VLAKU, SREDI SLOVENIJE OPOZORI POLICAJE O TUJCIH; POLICAJI UGOTOVIJO DA SO TO NEZAKONITI MIGRANTI KATERE SPRAVLJA V AZILNE DOMOVE V “OBRAVNAVO”, NAMESTO DA BI JIH TAKOJ SUNILA U RIT IN NA HRVAŠKO MEJO!!

  KDOR NE BO POMAGAL SLOVENCEM V TEH TEŽKIH TRENUTKIH, NI VREDEN DA VLADA NAM!!

  SLOVENCI ZAHTEVAMO NOVE VOLITVE IN ZAPRTJE MEJE ZA ILEGALNE NEZAKONITE MIGRANTE IN TO TAKOJ!!

  ČIM PREJŠNJE N O V E V O L I T V E SO REŠITEV ZA SLOVENCE, DA SE REŠIMO TEGA RDEČEGA NEKORISTNEGA IN ŠKODLJIVEGA ANTISLOVENSKEGA GNOJA!!

  SICER SLEDI NEPOKORŠČINA NAS SLOVENCEV, BOMO LASTNOROČNO POKIDAJI TA RDEĆI GNOJ!! JA?!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!