V Sarajevu so zaradi suma tihotapljenja kokaina aretirali sina pokojnega poslanca SD Kontiča

Datum:

Organi pregona Bosne in Hercegovine so zaradi suma tihotapljenja kokaina aretirali Mitjo Kontiča, sina pokojnega Bojana Kontiča, dolgoletnega poslanca Državnega zbora iz vrst Socialnih demokratov in velenjskega župana. Kontiču so ob aretaciji v Sarajevu zasegli manjšo količino kokaina, pištolo in 18 tisoč evrov. Povezuje pa se ga s tihotapljenjem večje količine kokaina, ki je bila zasežena na drugi lokaciji. Sin pokojnega politika je sicer dobro omrežen z najvišjimi krogi Socialnih demokratov. Je namreč nekdanji predsednik Mladega Foruma (podmladka SD) v Šaleški dolini.  Slike s socialnih omrežij razkrivajo, da je v še posebej dobrih odnosih z nekdanjim poslancem SD, Janom Škobernetom. 

“M. K. je bila odvzeta prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja organiziranega kriminala, v zvezi s kaznivim dejanjem nedovoljenega prometa z mamili pa se ga povezuje z 1 kilogramom prepovedane droge kokain, ki ga je v Banjaluki zasegla Uprava za organizirano in hudo kriminaliteto, med izvajanjem operativne akcije Tržnica,” so sporočili z bosanskega ministrstva za notranje zadeve.

Bosanski organi pregona so bil, po poročanju bosanskega medija ATV Kontiču na sledi že od 14. marca, ko je vstopil v BiH. Ustavili so ga med vožnjo po Vzhodnem Sarajevu. Temu je sledila preiskava avtomobila, v katerem je bila najdena pištola, 18 tisoč evrov in manjša količina kokaina. Kontiču je bila nato odvzeta prostost. Bosanski tožilci so zoper Kontiča predlagali pripor, saj, kot pojasnjujejo, gre za tujega državljana, ki bi z odhodom iz BiH postal nedostopen za organe pregona ter nevarnosti, da bi lahko z bivanjem na prostosti ponovil kaznivo dejanje ali dokončal začeto, poroča Avaz.

Kot že rečeno pa je zanj bolj obremenjujoče, da se ga povezuje s tihotapljenjem veliko večje količine kokaina in sicer enega kilograma prepovedane substance. Kot so povedali na ministrstvu za notranje zadeve Republike Srpske, je Kontič osumljen tihotapljenja večje količine narkotikov čez meje BiH, ob več različnih priložnostih, vključno s tistim enim kilogramom kokaina, ki so ga v okviru akcije “Tržnica” zasegli v Banja Luki prejšnji mesec.

V kriminalistični akciji v Bosni je bil aretiran nekdanji predsednik Mladega foruma Šaleška dolina in njegov sodelavec Aleksandar Nikolić.

Ob Kontiču je bil prijet še en slovenski državljan in sicer Aleksandar Nikolić, Kontićev domnevni sodelavec. Obtožen je sodelovanja s Kontičem, od njega naj bi ob več različnih priložnostih, na območju Vzhodnega Sarajeva, prejel prepovedane droge in jih nato razpečeval naprej. Po poročanju ATV je Nikolić član kriminalne skupine Bojana Cvijetića, ki je povezan s tihotapljenjem prepovedanih substanc. V preteklosti naj bi bil že aretiran.

“Na podlagi odredbe sodišča BiH so bile opravljene preiskave na več lokacijah, pri čemer so bili odkriti manjša količina prepovedane droge kokain, večja količina denarja, dve pištoli, večje število mobilnih naprav, deli policijske opreme ter dva osebna avtomobila, ki sta bila uporabljena pri izvrševanju navedenih kaznivih dejanj, od tega ima eno osebno vozilo vgrajen poseben prostor za nedovoljen prevoz blaga, t. i. “šteko”, so sporočili z ministrstva za notranje zadeve Republike Srpske

Preiskava tega primera se nadaljuje, sporočajo organi pregona v BiH.

Prijatelj nekdanjega poslanca
Mitja Kontič
je bil še ne tako dolgo nazaj strankarsko aktiven. Pregled njegovega profil pokaže, da se je udeleževal strankarskih srečanj Socialnih demokratov v Velenju. Na fotografiji je tako jasno vidna nekdanja obrambna ministrica Andreja Katič.

Na Facebook profilu se najdejo fotografije s strankarskih srečanj Socialnih demokratov. Vir: Zajem zaslona/Facebook.

Fotografije s socialnih medijev pa razkrivajo še eno, očitno veliko, prijateljstvo. To med Kontičem in Janom Škobernetom.

Mitja Kontič in Jan Škobrne v dvorani mestnega sveta Velenje. (Foto: FB)

Na spodnji sliki so skupaj z nekdanjim in pokojnim poslancem, državnim svetnikom in županom Velenja

Mitja Kontič, Bojan Kontič in Jan Škobrne. (Foto: FB)

Mitja Kontič je sicer izučen gostinec. Pred leti so mediji poročali o njegovih poslovnih podvigih, ko je na občinskem razpisu, ko je bil župan občine njegov oče, dobil v najem Avtokamp Jezero in lokal pred njim. Na račun znanega politika in njegovega sina so se zato vrstile obtožbe o nepotizmu. Sodeč po fotografijah s socialnih omrežij, se danes ukvarja tudi z gradbeništvom.

Gal Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...